debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
20 найпопулярніших в Україні гібридів: що купували у квітні? Назад

20 найпопулярніших в Україні гібридів: що купували у квітні?

Mercedes-Benz поступився другим рядком рейтингу, — і не лише «Тойоті», яка попри все залишається лідером за кількістю моделей, що мають істотний попит.

Попри напружену циркуляцію чуток стосовно буремних змін на паливному ринку, попит на легковики з гібридними силовими установками у квітні трохи вщух. Втім, на нашу думку головною причиною стало, скоріше, незначне скорочення продажів нових авто після істотного спалаху попереднього місяця. Хай там як, кількість проданих дилерами за підсумками квітня гібридів склала 866 легковиків — лише на 5 авто менше, ніж у березні.

Ринок тримає крок! Які нові авто купували в Україні у квітні?

Нагадаємо, що перевищити досягнення першого місяця весни змогли лише дизельні моделі (+70 нових авто), тим часом як «електрички» у квітні втратили більше за інших (-124 нових електромобілі), тож попит на гібриди можна без перебільшення назвати найстабільнішим. Однак у переліку найпопулярніших моделей з таким типом силової установки відбулося кілька вартих уваги змін.

Рейтинг найуспішніших гібридів

за підсумками продажів нових авто у квітні 2023 року

1. Toyota RAV4: 167 нових авто;

2. Nissan Qashqai: 105 нових авто;

3. Toyota Camry: 59 нових авто;

4. Mercedes-Benz GLE: 52 нових авто;

5. Volvo XC90: 45 нових авто;

6. Toyota Yaris Cross: 42 нових авто;

7. Toyota Corolla Cross: 31 нове авто;

8. Toyota C-HR: 26 нових авто;

9. Toyota Highlander: 25 нових авто;

9. Volvo XC60: 25 нових авто;

10. Hyundai Tucson: 21 нове авто;

Лідером сегмента дедалі залишається Toyota RAV4: дилери японської марки продали на 67 кросоверів більше, ніж у березні. Тим часом гібридний седан Camry, який минулого місяця ділив першу позицію з «Равиком», темпу цієї гонитви не втримав: мінус 41 машина від попереднього результату і, як наслідок, третій щабель рейтингу.

Тест-драйв Nissan Qashqai e-Power: електромобіль, який заряджає себе сам

Однак на другий рядок піднявся не Mercedes-Benz GLE (-9 авто), який місяць тому почувався доволі впевнено, а ще один японський кросовер — Nissan Qashqai (+43 авто). Очевидною причиною такого ривка є те, що «Кашкай» наразі формально став виключно гібридною моделлю, тож його модифікації з бензиновими турбомоторами без електрифікації тепер доступні лише у статусі складських залишків, вибір яких із часом скорочуються.

11. Audi Q8: 19 нових авто;

12. Land Rover Range Rover: 17 нових авто;

13. Land Rover Range Rover Sport: 16 нових авто;

13. Audi Q5: 16 нових авто;

14. Toyota Corolla: 15 нових авто;

15. Audi Q7: 14 нових авто;

16. Lexus ES: 12 нових авто;

17. Mercedes-Benz GLC: 11 нових авто;

17. BMW X7: 11 нових авто;

18. Toyota Yaris: 10 нових авто;

18. Land Rover Defender: 10 нових авто;

19. Mercedes-Benz S-Class: 9 нових авто;

19. Lexus RX: 9 нових авто;

20. BMW X1: 8 нових авто.


Варто зазначити, що найактивнішим постачальником нових гібридних авто на український ринок залишається Toyota: серед 26 моделей, згаданих нами у переліку, можна зустріти вісім «Тойот» і ще два «Лексуси». Переслідувачі подібної одностайності забезпечити не можуть: у переліку найпопулярніших моделей ви знайдете по 3 представники від Audi, Land Rover та Mercedes-Benz, по 2 BMW та Volvo, а згаданий Nissan Qashqai та Hyundai Tucson пробилися до топ-20 взагалі без командної підтримки.

Топ-12 найпопулярніших нових електромобілів України

Втім, якби ми розширили перелік, картина за кількістю доступних у продажу моделей з гібридними силовими установками могла б змінитися: неподалік від межі двадцятки опинилися Mercedes-Benz GLS (7 авто), Mercedes-Benz C-Класу (6 шт.), Mercedes-Benz E-Класу (5 шт.) і навіть чотири Mercedes-Maybach GLS! Цей факт свідчить про готовність українських дилерів відновлювати постачання більшої кількості моделей — і підтверджується загальним обсягом пропозицій на AUTO.RIA, який у квітні перевищив 5 тисяч, а зараз наближається до 6,5 тисяч нових авто.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми