debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найпопулярніші нові електромобілі України: що купували у березні? Назад

Найпопулярніші нові електромобілі України: що купували у березні?

Топ-10 нових «електричок», які мали попит в салонах українських дилерів минулого місяця. Хоч щось змінилося?

На початку весни попит на нові електромобілі в Україні збільшився на істотні 45% (якщо порівнювати з лютим 2023-го), однак через стрімке зростання продажів нових авто загалом ринкова частка нових «електричок» залишилась практично незмінною: зараз їм належить 11,3% від усього ринкового «пирога».

Найпопулярніші нові електромобілі України: що купували у лютому?

До того ж на відміну від сегмента нових гібридів, який зазнав суттєвих змін, перелік моделей у рейтингу техніки на електричній тязі переважно складають добре знайомі прихильникам персонального електротранспорту моделі, розташовані у майже звичному порядку. Втім, не обійшлося й без новачка, який зненацька втрутився у боротьбу завсідників. Та ще й з неабияким успіхом!

Cкільки гривень за електричний Peugeot e-Rifter?

Йдеться, звісно ж, про Dong Feng M5Ev — чималий (довжиною понад 5,14 метра) 7-місний задньоприводний «бус» з електродвигуном потужністю 122 к.с., за мірками китайського автопрому доволі скромно обладнаний, а відтак недорогий. Пропозиції нових M5Ev на AUTO.RIA на цей час відсутні, однак на ринку можна знайти машини з цінником у межах $25 000, - і це менше, ніж анонсували українські дилери Peugeot, які днями назвали вартість компактнішого, але доволі щедро укомплектованого Peugeot e-Rifter.

Рейтинг найпопулярніших електромобілів України

за підсумками продажів нових авто у березні 2-23 року

1. Volkswagen ID.4: 160 нових авто;

2. Honda M-NV: 109 нових авто;

3. Volkswagen ID.6: 31 нових авто;

4. Dong Feng M5Ev: 20 нових авто;

5. Honda eNS1: 19 нових авто;

5. Mercedes-Benz EQS: 19 нових авто;

6. BMW iX: 15 нових авто;

7. Audi e-tron Sportback: 12 нових авто;

7. Volkswagen ID.3: 12 нових авто;

8. MG 4: 10 нових авто;

9. Volvo XC40 Recharge: 9 нових авто;

10. Byd Yuan: 8 нових авто;

10. Hyundai Ioniq 5: 8 нових авто;

10. Mercedes-Benz EQC: 8 нових авто.


Трійця ж лідерів електричного сегмента за підсумками березня не змінилася: як і багато місяців поспіль, продажі очолив Volkswagen ID.4, якого з істотним відставанням переслідує інший продукт корпорації DongFeng – субкомпактний кросовер Honda M-NV (з того ж спільного підприємства походить і Honda eNS1, котрий посів 5 щабель рейтингу). Кросовер Mercedes-Benz EQC з десятки найпопулярніших у березні ледь не вилетів, поступившись власним місцем флагманському ліфтбеку Mercedes-Benz EQS: його проти лютого купували майже вчетверо активніше.

Найдоступніші нові електромобілі: що є на AUTO.RIA?

Окремо варто відзначити не надто агресивну, але суттєву динаміку попиту на електромобілі марки MG, яка постачається до України офіційним імпортером з відповідною підтримкою: запеклий суперник популярного на українській «вторинці» Nissan Leaf – хетчбек MG 4 – у березні піднявся до топ-10, тим часом як його значно дорожчий побратим MG Marvel R зупинився буквально на порозі рейтингу з шістьма машинами проданими протягом першого місяця весни.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми