debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найближчим часом вартість автогазу може зрости. Набагато? Назад

Найближчим часом вартість автогазу може зрости. Набагато?

Річ не у проблемах з перетином кордону газовозами: цього разу головною причиною стрибка цін можуть стати зміни в оподаткуванні.

Питання підвищення акцизів на автогаз має бути розв'язане протягом найближчих місяців — цитує доповідь нардепа і голови податкового комітету Верховної Ради Данила Гетманцева на конференції Petroleum & LPG Ukraine 2023 індустріальне видання паливного ринку Enkorr. На думку експертів, за наведеної далі ставки оподаткування вартість літра пропан-бутанової суміші збільшиться на 3 грн.

І знов «електричка» попереду! Які нові авто краще купували у листопаді?


За словами Гетьманцева, низькі ставки акцизу на автогаз досі були обмежені через сильний вплив лобістів скрапленого природного газу. На думку ж депутата, ринок має дотримуватися принципу енергомісткості, а якщо застосувати цей принцип до ставок на пальне, то акциз на пропан-бутанову суміш має скласти 160-170 євро за 1000 літрів замість теперішніх 52 євро.

На дизелі та з повним приводом: що можна купити на AUTO.RIA?


Нагадаємо, що навесні 2022 року, у зв'язку з початком повномасштабного вторгнення, Верховна Рада прийняла рішення скасувати акцизи на пальне на період дії воєнного стану в рамках лібералізації податкового законодавства. До цього скасування ставки податків були різними: акциз на бензини складав 213,5 євро за 1000 літрів, на дизельне пальне — 139,5 євро, на автогаз — 52 євро. Втім, 1 липня 2023 року всі ставки акцизів повернулись до рівня 2021 року через необхідність наповнювати державний бюджет.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми