debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
«Вони вбили Кенні»! Перші фото нового Hyundai Santa Fe Назад

«Вони вбили Кенні»! Перші фото нового Hyundai Santa Fe

Корейський бренд оприлюднив офіційні зображення перед презентацією нової генерації кросовера у серпні. Що про нього вже відомо?

Намір Hyundai надати кожній моделі власний оригінальний дизайн, не пов’язуючи різні авто бренду єдиним корпоративним стилем, мало-помалу втілюється у життя. Кілька років тому автомобільна спільнота з ентузіазмом зустрічала новий Tucson, минулого року з’явися начисто «перемальований» і ні на кого не схожий мінікросовер Kona… Тепер надійшов час «старшого» Santa Fe, який у теперішньому вигляді знайомий нам з моменту оновлення у 2020 році (загалом четверту генерацію «Санти» почали випускати на початку 2018-го).

Новий Hyundai Kona отримав електричну версію. Що відомо?

Свого часу ми вже оприлюднювали «шпигунські» фото закамуфльованого автомобіля з його випробувань, однак на ту мить секретність залишала принаймні шанс для сумнівів: невже корейці справді вдадуться до настільки радикальних змін однієї з ключових моделей? Тепер підстав для вагань більше немає: Hyundai офіційно розповсюдив перші фото Santa Fe п’ятої генерації, який справді не має жодної спільної риси з попередником.

Натомість ентузіасти безперестанно порівнюватимуть його з моделями інших марок: у прямих кутах та лініях екстер’єру нової генерації Santa Fe проглядає то теперішній Land Rover Defender, то знятий з виробництва у 2019-му довговидий Ford Flex, тим часом як специфічні пропорції задньої частини невловимо нагадують про автомобілі марки Ssang Yong.

Автомобиль недели. Hyundai Santa Fe

Варто зазначити, що повноцінна офіційна презентація новинки має відбутися лише наступного місяця: зараз виробник лише оприлюднив низку світлин з коментарями керівника Hyundai Global Design Center Сан Юп Лі. За його словами, зорієнтований на практичність та місткість задньої частини новий Santa Fe стане значно більшим за поточну версію, довжина якої становить 4770 мм (на нашу думку, завдовжки машина п’ятої генерації перевищуватиме 4,9 метра). Судячи з наявних зображень збільшиться й колісна база (поточна модель має між осями 2765 мм).

Фірмова світлодіодна перетинка, яку ми вже бачили на низці нових моделей Hyundai (наприклад, вона прикрашає передок мінівена Staria, котрий уже побував на тест-драйві AUTO.RIA), поєднуватиме оригінальні Н-подібні фари. Низько розташовані задні ліхтарі під прямокутними плафонами теж матимуть «світловий підпис» у формі літери «Н», однак перетинки між ними на диво не отримають.

Тест-драйв Hyundai Staria: личный космос

Силует нового кросовера теж складається з прямих ліній, підкреслених масивними гранчастими розширювачами колісних арок. Власне, той самий геометричний мотив панує і в інтер’єрі: пряму передню панель, розділену за останньою модою вузьким горизонтальним вентиляційним отвором, прикрашатиме лише кластер з двох прямокутних 12,3-дюймових дисплеїв щитка приладів та інформаційно-розважальної системи.

Масивна консоль між сидіннями, вочевидь, слугуватиме виключно для комфорту: на ній встановлені лише підлокітник, підсклянники та бокси для індуктивного заряджання мобільних пристроїв, а селектор АКПП перенесений під кермо. Втім, на невеличкій панелі між консоллю та «торпедо» розмістяться кілька «фізичних» клавіш керування другорядними функціями та «шайби» кліматичної системи.

Усі нові Hyundai Santa FE: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Усі нові Hyundai Santa FE: що є на AUTO.RIA?
от 1 900 000 грн до 2 257 700 грн

Жодних коментарів щодо компонування салону новинки не пролунало, хоча збільшений задній звис автомобіля свідчить про намір виробника обладнати його більш-менш просторим для шести або семи пасажирів інтер’єром. Більше деталей зможемо дізнатись у серпні, коли Hyundai проведе офіційну відеопрезентацію Santa Fe нової генерації. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, щоб своєчасно отримувати повідомлення про новинки українського та світового ринку автомобілів.

Отзывы о Hyundai Santa FE

189 место
Отлично
541 отзыв
4.4
189 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.3
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Hyundai Santa FE

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми