debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Депутати проголосували за збільшення акцизу на пальне Назад

Депутати проголосували за збільшення акцизу на пальне

ПДВ для всіх видів пального залишиться на рівні 7%, однак акцизи зростуть, хоч і будуть меншими за довоєнні. Є лиш одне виключення...

За повідомленням офіційної вебсторінки українського парламенту, Верховна Рада ухвалила в цілому Закон про часткове повернення акцизу на пальне, який передбачає ставку розміром 100 євро за 1000 л бензину, дизелю та інших його видів. Виключенням є лише скраплений газ: для нього новий Закон передбачає акциз у розмірі 52 євро за 1000 літрів.

Рейтинг найпопулярніших нових авто в Україні. Що купували у серпні?

Варто зазначити, що навіть за таких умов податкове навантаження не повернеться на загальний довоєнний рівень повною мірою: по-перше, ПДВ для всіх видів пального залишається на рівні 7% (замість 20%). По-друге, до прийняття закону №7137-д у березні поточного року акцизи на бензини становили 213 євро/1000 л, на ДП — 139 євро, на скраплений газ — 52 євро. Виключенням будуть лише закупівлі пального для потреб Міноборони: адресна пільга (0 євро за 1000 л) діятиме на період воєнного та надзвичайного стану.

За словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, повернення акцизу на пальне надає можливість для фінансування відновлення зруйнованих інфраструктурних об’єктів, підготовки критичної інфраструктури до зими тощо.

10 найпопулярніших нових електромобілів у 2022-му

Звісно ж, автомобілістів турбує питання про те яким чином принаймні часткове відновлення акцизів уплине на роздрібну вартість пального. На початку обговорення законопроєкту 7668-д з боку індустріальних експертів лунали думки про те, що вартість «на пістолеті» не зміниться, або зросте незначно, коштом операторів роздрібних мереж, яким доведеться дещо зменшити маржу. Як вийде насправді та чого були варті ці прогнози — дізнаємося незабаром: Закон набуде чинності після його підпису Президентом та офіційного оприлюднення, тож повернення акцизів варто очікувати наприкінці вересня.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми