debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Mitsubishi презентувала новий ASX. Ми раніше зустрічались? Назад

Mitsubishi презентувала новий ASX. Ми раніше зустрічались?

Так, це й справді Renault Captur з шильдиками «трьох діамантів». Спробуємо знайти відмінності?

Презентація, що відбулася минулого вечора, має детективне підґрунтя, яке усе добре пояснює. Після доволі скандального злиття Mitsubishi Motors з альянсом Renault-Nissan у 2016 році бренди були вимушені поділити сфери впливу, тож новому члену родини виділили доволі непоганий і багатолюдний регіон — Південно-східну Азію та Океанію (включно з Австралією, Новою Зеландією тощо). Однак втрачати «намолену» європейську аудиторію «трьох діамантів» було б надто марнотратно, тож очільники альянсу вирішили вдатися до радикальної уніфікації.

Які кросовери купують в Україні у 2022 році?

Як відомо, опальний тепер керівник Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був одним з найбільших (і найуспішніших) стратегів глобалізації автомобільних платформ, яка дозволила виробникам значно скоротити витрати коштом випуску цілої низки різних моделей, побудованих на спільних агрегатах. Однак нині «великий і жахливий», напевно, затамував подих: «А так було можна»? Адже презентований нині Mitsubishi ASX нової генерації виявився точною копією актуального мінікросовера Renault Captur, який випускають з 2019 року.

Втім, чому ж копією: це він і є. «Другий» Mitsubishi ASX для ринків Європи випускатимуть на тому ж заводі в іспанському Вальядоліді, де зараз виготовляють «Каптур». Як видно на перших офіційних фото, ASX 2023 модельного року повністю зберіг нюанси зовнішності французського донора: загострену передню частину з «казанком» решітки радіатора (оздобленої більшою кількістю хромованих перетинок) та фірмовими С-подібними ходовими вогнями, характерний і дуже пізнаваний силует, навіть контрастне оформлення стійок та панелі даху чорною фарбою. Врешті, колісні диски теж мають той самий «малюнок»!

Купити оригінальний новий Mitsubishi ASX на AUTO.RIA, поки він є
Предложение о продаже

Фактично, єдиною відмінною рисою виявилися фірмові шильдики: передній навіть дуже точно вписався у «зазубрину» на капоті, в якій раніше знаходився сріблястий ромб Renault. Той самий масштаб уніфікації у салоні: японці поки показали небагато фото інтер’єру, однак і вони демонструють знайому по французькому автомобілю передню панель з великим вертикальним дисплеєм інформаційно-розважальної системи над кругляками кліматичної системи на центральній консолі. Інший тут лише логотип Mitsubishi на маточині керма.

Під капотом нового ASX можна буде побачити один з трьох силових агрегатів: базовий, добре знайомий нам завдяки іншому представнику родини — новому Nissan Juke, — це 1,0-літровий бензиновий турбо потужністю 97 к.с. Решта матиме різні ступені електрифікації: 1,3-літровий турбодвигун постачатимуть у форматі «м’якого гібрида» MHEV з шестиступеневою МКПП або 7-ступеневою автоматизованою DCT (140 к.с. «на ручці» або 158 к.с. з «роботом»), а 1,6-літровий атмосферник стане основою підзарядної гібридної установки PHEV з електричним мотор-генератором, окремим тяговим електродвигуном і батареєю на 10,5 кВт·год (загалом 160 к.с.).

Попри будь-яку іронію варто відзначити, що ідея випуску нової генерації Mitsubishi ASX саме у такому вигляді є вельми кмітливою і має чималий потенціал. Адже Renault Captur — один із найпопулярніших субкомпактних кросоверів у Європі: за підсумками 2021 року його продажі на цьому ринку склали 162 тисячі авто, — це ледь не втричі більше за попит на новий Nissan Juke та у 25 разів краще за досягнення теперішнього ASX! Лідером сегмента наразі є Peugeot 2008, який минулоріч придбали майже 192 тисячі європейців.

Рейтинг найпопулярніших нових авто на різних ринках Європи

За даними виробника, новий Mitsubishi ASX почне з’являтися у салонах обраних європейських дилерів навесні 2023 року, тож про плани продажів моделі в Україні варто буде поговорити трохи згодом. Підпишіться на канал новин AUTO.RIA в Telegram, щоб своєчасно дізнаватися про найцікавіші події автомобільного світу!

Отзывы о Mitsubishi ASX

112 место
Отлично
243 отзыва
4.4
112 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, объем багажника, шумоизоляция

Все отзывы о Mitsubishi ASX

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Nickolay Kilchevsky | 00:19, 21 янв. 2024

Взяли и убили славный ASX. Свинство. К чему французы ни приложат руку, все пропадает.

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми