debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Рейтинг найпопулярніших нових авто в Україні. Що купували у серпні? Назад

Рейтинг найпопулярніших нових авто в Україні. Що купували у серпні?

Наприкінці літа попит на нові легковики істотно зменшився, однак у переліку лідерів ринку з’явилося кілька моделей преміумкласу. Хто ще піднявся до рейтингу?

Ринок нових авто разом з усією країною переживає складні часи: хоч серпень останніми роками був не надто результативним місяцем з точки зору продажів, у 2022-му попит впав уперше від початку війни, зупинившись на позначці у 2,9 тисячі нових легковиків.

Попит на нові авто «пригальмував». Хто продав більше у серпні?

З огляду на перелік брендів, які увійшли в серпні до десятки найуспішніших, можна зробити висновок, що наприкінці літа активнішими стали заможні клієнти, а покупці бюджетних авто і легковиків середнього класу були вимушені зробити паузу. Однак річ може бути й у складнощах, з якими стикаються автоімпортери у спробах доправити до салонів українських дилерів нові авто: автовозам, як і решті «дальнобоїв», доводиться чекати у довжелезних чергах на прикордонних пунктах пропуску.

Які кросовери купують в Україні у 2022 році?

Можливо, саме тому до верхньої десятки рейтингу легковиків, які мали попит у серпні, піднялися, за єдиним передбачуваним виключенням, лише кросовери: всупереч законам вільного ринку наявні пропозиції істотно вплинули на попит. І найбільшого успіху в цій справі досягла Toyota: легковики японської марки посіли 4 з 10 щаблів рейтингу, а п’ятим представником корпорації став компактний кросовер від Lexus. Які ж моделі склали їм конкуренцію?

Топ-10 найпопулярніших моделей в Україні

за підсумками продажів нових авто у серпні*

1. Toyota RAV4: 339 авто;

2. Toyota Land Cruiser Prado: 138 авто;

3. Renault Duster: 100 авто;

4. Toyota Land Cruiser: 88 авто;

5. Mercedes-Benz GLE: 84 авто;

6. Skoda Kodiaq: 82 авто;

6. Toyota Camry: 82 авто;

7. BMW X5: 74 авто;

8. Mitsubishi Outlander: 65 авто;

9. Lexus NX: 61 авто;

10. Skoda Karoq: 58 авто.

*Дані Асоціації «Укравтопром»


Як і рейтинг виробників загалом, перелік найпопулярніших в Україні нових легковиків очолила Toyota з кросовером RAV4. «Народний» Renault Duster, який тримався на чільній позиції за підсумками першої половини року, відстав так сильно, що ризикує втратити першість у цій принциповій гонитві на великій дистанції.

Окремої згадки вартий Toyota Camry: - єдиний автомобіль у топ-10, який не є представником сегмента SUV. В Україні ця модель має без перебільшення колосальну харизму, яка дозволила поодинокому седанові поштовхатися у боротьбі за шостий рядок рейтингу з чеським кросовером Skoda Kodiaq. Та й від обох «Крузерів» Camry відстає не так вже й сильно.

За 500-600 тисяч гривень і в наявності: що є на AUTO.RIA?

Насамкінець зазначимо, що рейтинг нових авто, які краще продавалися у серпні, містить низку моделей, які у мирні часи зазвичай не підіймалися аж настільки високо. Наприклад, рік тому (у серпні 2021-го) Toyota Land Cruiser з набагато кращим результатом (141 продане авто) зміг піднятися лише на 12 рядок, Mercedes-Benz GLE (100 угод торік) посів 19 позицію, а Lexus NX взагалі не потрапив навіть до топ-20.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми