debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
ЗАПОРОЖЦІ НА RALLYE MONTE-CARLO! Назад

ЗАПОРОЖЦІ НА RALLYE MONTE-CARLO! На правах рекламы

Українці на Запорожцях вперше братимуть участь в ралі такого рівня!

І це не «гра слів» -  саме так! Звичайний «Запорожець» 1971 року, який має запорізьку прописку, перетворився в ZAZRS966MC. Екіпаж цього автомобіля Роман Щипков і Олексій Бурбак вже зареєстровані під стартовим номером 403, як учасники ралі Монте-Карло 2022 року! І це знакова подія для України, тому що організатор ралі, Королівський Автомобільний Клуб Монако, зробив виняток з правил, включив до списку учасників «Запорожці». В цьому іменитому ралі, якому виповнюєтеся 111 років, можуть претендувати на участь лише моделі автомобілів, які були учасниками до 1968 року!

З метою підготовки команди та випробування автомобілів і для популяризації проекту, командою проведено самий великий автомобільний марафон за всі часи Незалежності України, сказав Роман Щипков. 

Марафон «набрав обертів» завдяки підтримці керівництву українських міст, партнерів, шанувальників ретро культури та марки ЗАЗ. Захід викликав неабиякий резонанс в суспільстві. У кожному місті вийшли сюжети на ТБ, а в більшості міст по декілька.

Гранд Марафон «Миру та Дружби VI United Super Special Race Ukraine in Rallye Monte-Carlo» – відбувся і встановлено 4 рекорди України:

- 21 день в дорозі. З Умані до Запоріжжя та Харкова, потім Кропивницький, через Вінницю, Тернопіль до Львова, потім Коломия, Чернівці, Хотин та через Новодністровськ до Умані;

- 4139 кілометрів довжина маршруту;

- 172 учасника, зокрема мотоцикл JAWA з коляскою та два ретробуса;

- 32 міста України гостинно зустріли Марафон, де презентовано проект Ukraine in Rallye Monte-Carlo та відбулися бліцтурніри і змагання!

Окрема подяка партнерам проекту, мерам міст та департаментам що долучилися. Дякуємо нашим партнерам - національному виробнику шин РОСАВА і PREMIORRI, компанії «ГРАВІТОН» - національному виробнику комплектуючих для відомих автомобільних брендів Німеччини, Асоціації «Техноспорт», EUROL - світовому виробнику моторного мастил, виробникам якісної фарби ASPEKT та хімії ADMIRAL, нашим чеським партнерам PNEU VRANIK та виробнику елітного коньяку ТМ MONACO з Монако. Подяка нашим медіа партнерам AUTO.RIA, TV5, ECOTV, ЕСПРЕСО ТБ, та усім хто підтримав цей проект, додав Роман Щипков.

Дата старту Марафону обрана не випадково, 13 червня 126 років тому, відбувся першій фініш автомобільних перегонів «Париж-Бордо-Париж». Саме цей день вважається початком автомобільних гонок, тому 13 червня 2021 року з Умані стартував «VI Марафон Миру та Дружби…».

Організатори, а саме, команда «Відродженого Київського Клубу Автомобілістів», Національна Автомобільна Ліга «Золоте Кермо України», спільними зусиллями з «державної установою «Спорт для Всіх», ФАУ, та партнерами, зробили це на високому організаційному рівні, додав Командор команди.

Останні роки Національна Автомобільна Ліга «Золоте Кермо України» і «Відроджений Київський Клуб Автомобілістів» організує багато некомерційних і міжнародних заходів.  Усі проекти унікальні, а Марафон цього року – наймасштабніший автомобільний проект України. Ліга втілює в життя ряд ініціатив таких, як Міжнародний інтернет-конкурс на звання «Кращого Запорожця Світу», веде Каталог унікальних автомобілів України SCARB.ua та готує серію заходів протягом року: 

24-27.08 - VII Grand Marathon United Super Special Race «Київ-Кишинів 30 років разом»,

24.08 - 30 років Незалежності України, 

27.08 - 30 років Незалежності Молдови!

04-05.09 - Автомоторне шоу «Осінь Золота» Смотр-конкурс SCARB.ua з презентацію автомобілів команди Ukraine in Rallye Monte-Carlo,

19.09 - Парад по Києву «Миру та Дружби» Kyiv Grand Prix,

01.10 - День Українського Автомобіля, презентація міста Старту ралі,

22.01.22 - Старт з Києву учасників Rallye Monte-Carlo Classique Східної Європи (Київ - Монако),

30.01.22 - Rallye Monte-Carlo Classique. 

Запрошуємо небайдужих приєднатися до команди наших партнерів та прийняти участь у церемонії Старту в Києві та на Фініші ралі в Монако на набережній Альберта Першого, додав Роман Щипков

Фото та більше інформації на сторінках:   

https://www.facebook.com/Kyivclubcar;   

https://www.facebook.com/zolotekermo

Отзывы о ЗАЗ 966

Отлично
6 отзывов
4.0
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.2
  • Надежность
    3.8
  • Комфорт
    3.8
  • Дизайн
    4.3

дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, объем багажника, расход топлива

дизайн кузова, динамика, простор салона, стоимость обслуживания

Все отзывы о ЗАЗ 966

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми