debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Volkswagen ID.7 Tourer показали офіційно. Маємо перші фото! Назад

Volkswagen ID.7 Tourer показали офіційно. Маємо перші фото!

Електричний універсал буде дешевшим за BMW i5 Turing і з’явиться у дилерів раніше за Audi A6 Avant e-tron. Що ще про нього відомо?

Німецька компанія щойно знову презентувала універсал із двигуном, розташованим на задній осі, та заднім приводом. «Знову», бо подібну концепцію мав і Volkswagen Type 3 Variant, який вперше показали на Франкфуртському автосалоні ще у 1961 році, — однак новинка, звісно ж, представляє зовсім іншу епоху автомобілебудування: замість опозитного 1,5-літрового ДВЗ із повітряним охолодженням ID.7 Tourer має електричний рушій, продуктивність якого становить 286 к.с. і 545 Н·м, та два варіанти тягової батареї ємністю 77 або 86 кВт·год, які мають забезпечувати автономність у межах 600 (версія Pro) або 675 (Pro S) кілометрів. Двомоторний варіант з приводом на усі колеса очікується, але офіційно поки навіть не анонсований.

Натомість відомо, що універсал буде на кілька сантиметрів довшим за презентований торік електричний ліфтбек Volkswagen ID.7, а його вантажний відсік пропонуватиме лише на 7 літрів більше корисного простору (загалом 545 л). Збільшити його ємність можна коштом комфорту задніх пасажирів: встановлення спинок задніх сидінь у майже вертикальне положення додасть багажнику ще 60 літрів. Втім, навіть за таких умов практичність ID.7 Tourer буде дещо скромнішою, ніж пропонує фактично єдиний наявний на ринку суперник — електричний BMW i5 Touring з його 570 літрами.

Новий BMW 5 Серії представили в кузові універсал

Інтер’єр універсала передбачувано повторюватиме архітектуру салону ID.7 з його мінімалістичним торпедо, високою консоллю між передніми кріслами, вузеньким екранчиком позаду керма з проєкцією необхідних даних на скло перед водієм і 15-дюймовим дисплеєм інформаційно-розважальної системи по центру.

Усі органи управління бортовими системами будуть перенесені у меню сенсорного екрана: на «бороді» залишиться лише фізична кнопка «аварійки». Заднє сидіння, відформоване під зручну посадку двох пасажирів, матиме високу і доволі жорстку секцію по центру: втрьох тут довго не наїздишся.

Усі нові електромобілі Volkswagen: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

Очікувана вартість новинки поки не оголошена, однак, за словами одного з представників Volkswagen, вона відрізнятиметься від цінника ліфтбека «неістотно», - і це дає привід розраховувати на суму, близьку до 60 000 євро. Це чимало, однак все одно майже на 15 тисяч дешевше, ніж коштуватиме базовий BMW i5 Turing. Більше деталей дізнаємося влітку, коли виготовлений на заводі Volkswagen у німецькому Емдені VW ID.7 Tourer з’явиться у продажу. Тим часом очікування електричного Audi A6 Avant e-tron триватиме до 2025 року.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми