debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Tesla покаже оновлений Model 3 у Мюнхені за кілька днів, але ми вже маємо фото! Назад

Tesla покаже оновлений Model 3 у Мюнхені за кілька днів, але ми вже маємо фото!

Агресивніший дизайн передньої частини, додатковий дисплей для задніх пасажирів та збільшений запас ходу: що ще запропонує американський виробник потенційним клієнтам у Європі?

Оновлення електричного седана Model 3, який уперше виїхав на дороги загального користування понад шість років тому, було передбачуваним і очікуваним: мережею вже давно ширилися чутки про так званий «Project Highland», метою якого був рестайлінг популярної моделі. Нарешті Tesla оприлюднила перші фото й характеристики «посвіжілого» електромобіля на європейському розділі корпоративного сайту — і не гаючи часу почала збирати замовлення.

Які нові електромобілі краще купували у липні?

Перед нами — яскравий приклад втілення принципу «Не зламалось — не ремонтуй»: хоч у компанії й заявили про оновлення половини компонентів Model 3, зовнішні зміни мають доволі делікатний вигляд. Втім, трансформація зробила екстер’єр седана трохи схожим на сучасніший, але замість конвеєра відправлений у космос Tesla Roadster другої генерації: фари з інтегрованими ДХВ і «протитуманками» стали вузькими й хижими, пластиковий «дзьоб» передньої частини загострився (і збільшив габарити авто на 3 сантиметри до 4270 мм), а на капоті й крилах з’явилися рельєфніші лінії.

Варто зазначити, що зміна силуету переслідувала не лише естетичні цілі: американці запевняють, що істотно вдосконалили аеродинаміку електромобіля. За даним виробника коефіцієнт аеродинамічного спротиву зменшився до 0,219 (для порівняння, в «електричок» Hyundai Ioniq 6 та Mercedes-Benz EQS він становить 0,21 та 0,20 відповідно). Як наслідок, задньопривідний Model 3 з одним двигуном на 19-дюймових колесах тепер має запас ходу 513 км (за вимірами WLTP) замість 491 км, а версія Long Range з повним приводом зможе долати на одному заряді 629 км замість 602 км. Однак ємність тягової батареї та параметри двигунів не змінилися: задньопривідний Model 3 дедалі розганяється до 100 км/год за 6,1 секунди, тим часом як версія Long Range AWD робить це за 4,4 сек.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

Тим часом оновлення інтер’єру передбачає використання кращих матеріалів оздоблення, — насамперед елементів з алюмінію та якіснішого текстилю. Сама ж архітектура не зміниться, хоча 15,4-дюймовий центральний дисплей на торпедо отримає нову матрицю і вужчі рамки. Новим буде і кермо: окрім іншої форми воно матиме кілька сенсорних зон для керування другорядними функціями бортових систем. Натомість важіль вибору напрямку руху зникне: тепер увімкнути режими Drive або Reverse можна буде лише дотиком до сенсорного дисплея.

До речі, в інтер'єрі оновленого Model 3 нарешті з’явиться ще один дисплей, — але це буде не очікуваний водіями кластер приладів перед кермом, а екран інформаційно-розважальної системи для пасажирів другого ряду: його встановлюватимуть на центральній консолі між спинками передніх крісел. Також додатковий комфорт мають забезпечити нове ембієнтне освітлення салону та покращена шумоізоляція, а топовий варіант Long Range отримає акустичну систему з 17 динаміків (два з яких будуть сабвуферами) та два підсилювачі.

12 альтернатив електромобілям Tesla: що є на AUTO.RIA?

Цікаво, що постачання рестайлінгових Tesla Model 3 до європейських країн має розпочатися незабаром після офіційної презентації новинки на виставці IAA Mobility (5-10 вересня) у Мюнхені. Вже у жовтні електромобілі, виготовлені для Європи на заводі Tesla у Шанхаї (берлінська «Гігабафрика» Tesla поки сконцентрована на випуску кросовера Model Y), з’являться «живцем» з ціною у щонайменше 39 990 євро в Іспанії та від 42 990 — у Німеччині.

Отзывы о Tesla Model 3

Отлично
12 отзывов
4.5
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.9
  • Надежность
    4.8
  • Комфорт
    4.4
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач

дорожный просвет, шумоизоляция

Все отзывы о Tesla Model 3

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Сергей | 12:02, 02 сент. 2023

Оооо за 10 лет новые фары )))) готовтесь к цене в 25 К за новую , Китай уже обогнал , дальше будет только хуже , потом Тойота с твердотельными пойдёт , ну в принципе и все дело к продаже акций идёт , пока не поздно

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми