debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Volkswagen ID.7 Назад

Автомобіль тижня. Volkswagen ID.7

На заміну популярному колись у нас Volkswagen Passat німці представили електричний ID.7.

Попри всі намагання залишити автомобілі з ДВЗ актуальними ще на декілька десятиліть, дедалі більше компаній переносять увагу на електромобілі. В той час як Porsche проводять експерименти з синтетичним пальним, материнський бренд Volkswagen помалу відмовляється від стандартних моделей, замінюючи їх електричними. Найяскравішим прикладом можна вважати Passat: ця модель повністю зникла з ринків Північної Америки та залишилась тільки як універсал на консервативних ринках Європи. А нещодавно німці представили електричну альтернативу цієї моделі, яка продаватиметься у цілому світі.

Автомобіль тижня. Volkswagen ID.4

Візуально новий ID.7 не дуже нагадує класичний седан, та й фактично їм не є. За своїм форматом модель ближча, скоріш, до флагмана Arteon і навіть має близькі до нього розміри. Наприклад, довжина електричного ліфтбека складає 4961 мм, ширина — 1862 мм, а розмір колісної бази — 2966 мм. Тому в перспективі новинка може замінити навіть не одну, а одразу дві моделі.

Електромобіль Фольксваген

В плані дизайну ID.7 наслідує решту моделей електричного суббренду. Збоку ліфтбек виділяється високою, майже кросоверною поясною лінією та характерною формою скляних елементів із декоративною аркою, яка простягається від заднього крила до переднього. В плані оптики “сімка” також не запропонує нічого нового: тут ми побачимо і широку лінію ДХВ, і масивні задні ліхтарі, розтягнуті на всю ширину кузова.

Найдорожчі китайські авто в Україні: що є на AUTO.RIA зараз?

Що ж до інтер'єру, то з ним німці попрацювали істотніше. На відміну від інших представників лінійки ID тут можна побачити великий 15-дюймовий тачскрін мультимедійної системи та проєкційний екран з функцією розширеної реальності. Кластер приладів приховано у декоративному елементі передньої панелі, а на кермі залишились сенсорні зони, які раніше обіцяли прибрати з усіх нових авто марки Volkswagen. Втім, до того часу, поки новинка дістанеться до автосалонів, модель може отримати інше кермо.

Ще одним модним трендом, який можна побачити на борту нового ID.7, стали дефлектори повітропроводів, на яких відсутня можливість ручного регулювання. Керувати потоком повітря в салоні можна тільки через окреме меню в інформаційно-розважальній системі. Причому, тут можна як самостійно налаштувати потік повітря, так і передати це завдання електроніці автомобіля, яка обіцяє налагоджувати дефлектори максимально ефективно.

Що вибрати? Порівнюємо електричні кросовери Volkswagen ID.4 та MG Marvel R

З огляду на розмір колісної бази вже зараз можна сказати, що на задньому ряду ліфтбека буде дуже просторо, а рівна підлога салону дозволить подорожувати великою компанією на чималі відстані. Проте водію та передньому пасажиру все одно буде комфортніше за решту екіпажу, особливо на опціональних кріслах Climatronic з підігрівом, вентиляцією і масажем.

Електромобіль Фольксваген

Як і для решти електричних моделей, за основу флагманського ліфтбека взяли модульну архітектуру MEB, а це означає, що базові модифікації авто матимуть привод на задні колеса. До речі, саме ID.7 німці обрали для презентації свого нового електричного двигуна APP550, який розвиває 286 к.с. і 550 Н·м крутного моменту. Цей агрегат має ротор з потужнішими магнітами, а на обмотці статора використаний товщий дріт з більшою кількістю витків. Повноприводних модифікацій поки не представлено, однак їх, найімовірніше, покажуть ближче до старту продажів.

Топ-15 нових електромобілів 2022 року. Що купували в Україні?

Що ж до акумуляторних батарей, то і тут для флагмана підготували найцікавіші пропозиції. На базових версіях авто буде встановлюватись акумулятор на 82 кВт·год, якого "за паспортом" має вистачити на 615 км пробігу, а дорожчі версії запропонують з блоком на 91 кВт·год, з яким автономність зросте до 700 км на одній зарядці.

Для дорожчих версій автомобіля також буде доступною адаптивна підвіска та паркувальний “автопілот”, котрий зможе запам'ятовувати останні 50 метрів маршруту та долати їх знову без керманича, якщо цього потребуватиме власник автомобіля. Повноцінної системи автономного руху для моделі поки не заявлено, проте є адаптивний круїз-контроль з функціями утримання в межах розмітки та автоматичної зміни смуги.

Скільки за нові електромобілі Volkswagen ID на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Виробництво нового ID.7 для Європи розпочнуть восени цього року на німецькому заводі Volkswagen у Емдені. Саме там зараз випускають відомі у нас Passat та Arteon, а також співплатформенний електричний кросовер ID.4, який останнім часом отримав неабияку популярність у нашій країні. Втім, на нашому ринку електромобілі з Емдена зустрінеш не часто: більшість дилерів постачає ці авто з Китаю, адже вони суттєво відрізняються від "німців" своїм цінником.

Отзывы о Volkswagen Passat

283 место
Отлично
928 отзывов
4.3
283 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.2
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.3

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Volkswagen Passat

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми