debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Маленький великий сюрприз від Volvo: що вже відомо? Назад

Маленький великий сюрприз від Volvo: що вже відомо?

Шведський бренд презентує власний найкомпактніший електричний кросовер менш ніж за місяць.

Про намір Volvo випустити новий субкомпактний електричний кросовер для наймолодших прихильників бренду відомо від початку року: це стало очевидним після презентації флагманського EX90. Тривалий час розмиті тизери та шпигунські фото ретельно закамуфльованого електромобіля були плідним підґрунтям для численних спроб дизайнерів «розгадати» принаймні загальні риси новинки, однак, за словами генерального директора Volvo Cars Джима Роуена, досі мало хто наблизився до істини впритул.

Автомобіль тижня. Volvo EX90

Зараз ситуація дещо прояснилася завдяки оприлюдненим шведами тизерам Volvo EX30, - але насправді до «крапок над «ї» ще дуже далеко. Принаймні, на наведеному зображенні та відео можна побачити силует кросовера з вертикальними задніми габаритними вогнями, підсвічену перемичку між фарами, яка може дещо збентежити розробників нового стилю Dacia, та вкриті високотехнологічною «мішковиною» з відновлених матеріалів крісла на кшталт тих, що встановлені на EX90.

По решті напрямків поки можна лише робити припущення: на нашу думку, довжина нового електричного кросовера становитиме близько 4,3 метра при колісній базі 2,7 м — як у нового Smart #1, який ділитиме з EX30 платформу. З такими параметрами новинка виявиться ненабагато меншою за теперішні Volvo XC40 Recharge або C40 Recharge, довжина яких становить 4,44 метра. І навряд чи буде млявішою: з огляду на сучасні силові агрегати цієї платформи, можна очікувати на EX30 у моноприводній версії потужністю 272 к.с. та у повноприводній на 428 «коней».

Лідером продажу нових авто у Європі став електромобіль. Що ще купували?

В інтер’єрі варто розраховувати на два дисплеї: вузенький кластер приладів позаду керма і чималий вертикальний екран інформаційно-розважальної системи кут нахилу якого, можливо, буде змінним. Безумовно, новий електричний Volvo матиме й істотний асортимент електронних асистентів: «Найближчим часом Volvo Cars презентує ще більше інновацій і технологій, доступних у EX30. Цей SUV здійснить справжню революцію в автоіндустрії», – запевнив нас Артем Ткаченко, бренд-директор Volvo в Україні.

Найпопулярніші нові електромобілі України: що купували у березні?

Гадати залишилось не так довго: за офіційним повідомленням представників бренду, дебют нового електричного кросовера Volvo EX30 відбудеться 7 червня, причому на деяких ринках (і український серед них) новинку можна буде замовити одразу після презентації.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми