debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Hyundai Kona отримав електричну версію. Що відомо? Назад

Новий Hyundai Kona отримав електричну версію. Що відомо?

Найпомітніші зміни можна побачити на стандартній модифікації електромобіля.

Друге покоління Hyundai Kona представили ще у січні: тоді у Південній Кореї показали бензинові та гібридні версії паркетника. Електричну ж модифікацію вирішили зробити родзинкою європейської прем'єри. Доволі цікаве рішення, особливо якщо згадати, що саме Kona Electric стала основою авто нової генерації, а решту версій «малювали» вже з неї.

Електричний Хендай Кона

По зовнішньому вигляду електромобіля помітно, що саме його створювали першим. На тлі бензинових та гібридних модифікацій Kona Electric має цілісний вигляд без чудернацьких елементів та накладок на кузов. Зважте, саме на електромобілі має найорганічніший вигляд “піксельна оптика”, яку корейці започаткували на машинах Ioniq і помалу поширюють на решту лінійки.

Тест-драйв DongFeng EX1: найдешевша нова «електричка»

Порівнявши габарити новинки з попередньою генерацією «Кони» можна помітити, що вона стала довшою одразу на 15 сантиметрів, причому близько шести сантиметрів з цієї прибавки припадає на колісну базу авто. Всі ці додаткові сантиметри можуть проявити себе як додатковий простір у салоні, однак його параметрів поки не розкривають. Проте вже відомо, що багажник нової Kona Electric стане значно більшим. Позаду тепер можна буде розмістити до 466 літрів поклажі, а спереду з'явився невеликий 27-літровий відсік, який можна використовувати для зберігання кабеля зарядки.

Інтер'єр «стандартних» та електричних версій майже не відрізняється: з нового тут можна виділити хіба що графіку панелі приладів та деякі функції мультимедійної системи. Окрім того, однією з фішок електромобіля стала побутова розетка, що встановлена на задньому ряду автомобіля. Ще однією цікавою особливістю Kona Electric буде система розмороження лючка роз'єма зарядного пристрою: його встановлено на передній частині автомобіля, тож така функція має стати дуже корисною.

Найпопулярніші нові авто лютого: що купували в Україні?

Як і раніше, електричний кросовер буде доступним у двох модифікаціях. Базова версія Standard Range має 400-вольтову електричну систему та акумуляторну батарею на 48,4 кВт∙год, з якою запас ходу виріс до 392 кілометрів. Виробник поки не розкриває динамічних характеристик, а по характеристиках двигуна спрогнозувати їх складно. Зазначимо, що потужність агрегата збільшилась зі 136 до 156 к.с, тим часом як крутний момент, навпаки, зменшився з 395 до 255 Нм.

Таку ж тягу заявлено і для модифікації Long Range, однак потужність її агрегатів збільшили до 218 к.с. Що ж до тягової батареї, то вона покращилась символічно: тепер ємність блоку складає не 64, а 65,4 кВт∙год, а запас ходу електромобіля збільшився з 484 до 490 кілометрів.

Усі нові Hyundai Kona Electric на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Hyundai Kona Electric на AUTO.RIA
от 1 206 600 грн до 1 843 000 грн

Попри те, що саме Європа стала місцем прем'єри електричної “Кони”, на нашому континенті першими почнуть продавати саме бензинові та гібридні версії кросовера. У європейських дилерів паркетник з'явиться вже наступного місяця, а ось електромобіль почнуть продавати вже ближче до кінця літа або початку осені. Плани українського імпортера уточнюються.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми