debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Група Volkswagen офіційно постачатиме електромобілі з Китаю до Європи Назад

Група Volkswagen офіційно постачатиме електромобілі з Китаю до Європи

Згідно з офіційною заявою, завод у Піднебесній постачатиме на європейські ринки лише одну модель марки CUPRA. Що це буде?

Виготовлені у КНР «електрички» стали своєрідним феноменом українського ринку: через відносно невисоку ціну (якщо порівнювати з європейськими аналогами) «китайці» очолюють український ринок нових електромобілів. Втім, більшість лідерів носить доволі знайомі імена — як, наприклад, кросовери та хетчбеки ID: виготовлені у Китаї машини «електричного» суббренду, який належить групі Volkswagen, майже на чверть дешевші, ніж аналогічні моделі німецького виробництва (якщо такі є). Однак за межі КНР їх офіційно не імпортують.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 5: настоящее будущее

Про ситуацію на українському ринку нових електромобілів ми поговоримо згодом: зараз йтиметься про заяву Volkswagen AG, згідно з якою завод спільного німецько-китайського підприємства в Аньхої почне виготовляти для імпорту до Європи електричне авто іншого суббренду, який теж належить до німецької групи. Йдеться про новий електричний кросовер CUPRA Tavascan, серійну версію якого презентували минулого літа.

Це друга суто електрична модель марки CUPRA, яка належить до родини іспанського «Сеату»: як і хетчбек CUPRA Born, кросовер Tavascan побудований на платформі MEB (також її носіями є Skoda Enyaq iV та популярні в Україні Volkswagen ID.3, ID.4 та ID.6). Втім, представники компанії акцентують, що Tavascan буде єдиною моделлю групи Volkswagen, яку імпортуватимуть з китайського підприємства до Європи офіційно.

Рейтинг нових електромобілів, які купували в Україні у вересні

Нагадаємо, що CUPRA Tavascan є компактним (довжиною близько 4,6 м) електричним кросовером з купеподібним силуетом (сильним нахилом задньої стійки та дверцят багажного відсіку) і колісною базою 2,77 м. Два електромотори забезпечуватимуть автомобіль потужністю у щонайменше 300 к.с., а очікуваний пробіг на одній зарядці батарей становитиме 450 км. Старт продажу новинки китайського виробництва на європейських ринках запланований на 2024 рік.

Фото: Lorenzo Bellini / Motorionline.com

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми