debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо кросовери Geely Atlas Pro та Suzuki S-Cross Назад

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Geely Atlas Pro та Suzuki S-Cross

Які нові автомобілі регулярно обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

Сьогодні своїм ми пропонуємо порівняти, на наш погляд, доволі цікаву пару дуелянтів. У них дуже схожі технічні характеристики, пристойні (звісно ж, за мірками кросоверного сегмента) здібності як на асфальті, так і за його межами, доволі притомний цінник і вельми жваві силові установки. Отож, з усіх боків суперники мають привабливий вигляд. 

20 найпопулярніших нових автомобілів липня: рекорди й поразки

А як щодо зовнішності? Про це свою думку висловимо трохи згодом, а поки нумо знайомитись! Отже, в одному з кутків нашого рингу – китайський кросовер Geely Atlas Pro. Це автомобіль класу “К1”, який нещодавно пережив фейсліфтінг і став ще більш привабливим зовні. Власне, оновлення стосувалися майже усіх деталей кузова і повністю нової філософії інтер’єру.

До пари йому ми вирішили поставити автомобіль, що вже встиг побувати на тест-драйві редакції AUTO.RIA – японський кросовер Suzuki S-Cross. По своїй суті він є послідовником дуже популярного в нас SX4, а на ринках деяких країн назву і поготів залишили. Тож насправді “японець” нам вже добре відомий, хоча й добряче підтягнув зовнішність.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери MG HS та Opel Grandland

Автомобілів в популярному класі “К1” досить багато: конкуренція просто шалена, однак цінові пропозиції часом здатні неприємно здивувати. Але нам вдалося підібрати дуелянтів не тільки “по залізу”, але й по цінниках: навіть у найдорожчих комплектаціях вони не витрясуть останню гривню з банківського рахунку. А ще напередодні осіннього (а за ним і зимового сезону), нам спало на думку придивитись до автомобілів, що мають системи повного приводу.

Габарити: Atlas Pro довший, у S-Cross більший багажник

До новинок частенько придивляються прискіпливим оком, чекають, поки ринок почне наповнюватися ними та можна буде почути відгуки від реальних клієнтів. Саме така ситуація на початку продажів склалася й навколо “Атласу”: спроба взяти його на тест-драйв уже двічі зривалася, тож зараз доведеться спиратись перважно на дані з табличок характеристик.

Geely Atlas Pro auto ria


Почнемо з довжини автомобілів, де між номерними табличками “Ес-Кроса” налічується 4300 мм. “Атлас Про” відчутно довший, оскільки має за цим параметром 4544 мм. Заввишки знову перемога за Atlas Pro – 1713 мм проти 1580 мм у S-Cross. Та й завширшки “китаєць” має перевагу – 1831 мм та 1785 мм відповідно. Тож по зовнішніх габаритах Atlas Pro виграє “насухо”.

В наявності! Новий Geely Atlas Pro на AUTO.RIA
Предложение о продаже

Завдяки тест-драйву моделі SX4 ми знаємо, що місця на задньому дивані там було вдосталь навіть для високих їздців, тож розробникам Atlas Pro і поготів  не довелось вигадувати велосипед: його так само проєктували з розрахунку на комфорт заднього ряду. Втім, не все так однозначно із розмірами: якщо Geely Atlas Pro дійсно має масивніший зовнішній вигляд (переважно коштом більш роздутих бамперів), то японським інженерам вдалося в більш компактному авто ефективніше організувати простір за п’ятими дверима.

Цифри свідчать про те, що багажне відділення “Ес-Кросу” готове прийняти 430 л вантажу, тим часом як у “Атласа” відсік вміщає скромніші 378 літрів. Враховуючи висоту, то завантажувати, скажімо, дорожний кофр на даху буде менш зручно саме у разі з Atlas, але якщо першочерговою задачею буде комфорт пасажирів – тут першим виявиться саме китайське авто. 

suzuki s-cross auto ria


Тісним другий ряд у “Сузукі” не назвеш: тут все на рівні, але завдяки комфортним опціям, про які мова піде далі, Geely ми б назвали більш пристосованим для дальніх поїздок. За розміром дорожнього просвіту конкуренти близькі до паритету: 180 мм проти 171 мм, де перевага на боці “японця”. 

Основні габарити Suzuki S-Cross Geely Atlas Pro
Довжина/ширина/висота, мм 4300 / 1785 / 1580 4544 / 1831 / 1713
Колісна база, мм 2600 2670
Дорожній просвіт, мм 180 171
Об'єм багажника, л 430 378

Двигуни: у кожного по одному бензиновому “турбо”

Часто під час порівняння характеристик представлених на ринку України автомобілів ми пояснюємо нерясну кількість двигунів вдалим вибором або очевидною можливістю збільшення ціни “на моторі”. І в цьому дійсно є сенс, але сьогодні наші герої взагалі не пропонують аніякої можливості вибору: кожного з них завозять до України лише з одним двигуном.

Geely Atlas Pro auto ria


Втім, двигуни ці настільки універсальні, що альтернатива, скоріше, була б зайвою і тільки збивала з пантелику необхідністю обирати. Дивіться самі: під капотом Geely Atlas Pro встановлено 1,5-літровий бензиновий “турбо” аж на 177 “конячок”. Трансмісія — автоматична без альтернатив. Точніше, альтернатива 6-ступеневій АКПП в принципі є, але вона теж автоматизована: йдеться про “робота” з двома зчепленнями на 7 ступенів.

Скільки за новий Suzuki S-Cross на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Suzuki S-Cross на AUTO.RIA?
от 841 900 грн до 1 099 900 грн

До того ж для Geely Atlas Pro доступна згадана вище система повного приводу — це вагомий аргумент у двобої, адже і конкурент має подібну пропозицію. Щоправда, в обох випадках це врешті впливає на ціну — і неабияк. Отже, повноприводна версія “Атласа” доступна саме з роботизованою трансмісією на 7 ступенів і набирає “сотню” за 10,0 секунд, вкладаючись (принаймні, так запевняє виробник) у чудові 5,8-8,5 л/100 км. Моноприводна модифікація з АКП повільніша на пів секунди й досягає позначки у 100 км/год за 10,5 с.

Однак “на передку” апетит того ж самого двигуна навіть більший: 5,8-10,0 л/100 км. Причиною тому є використання дещо “повільнішої” АКПП на 6 ступенів. В будь-якому разі показники Atlas Pro можна вважати цілком пристойними. Детально познайомитись з ним нам ще перепаде нагода, але навіть сухі обіцянки виробника “на папері” інтригують. 

Тест-драйв Suzuki S-Cross: новий знайомий

А як щодо Suzuki? Донедавна альтернативою наддувному Boosterjet (код двигуна – К14С) був атмосферний 1,6-літровий бензиновий двигун з доволі посередніми характеристиками. На сьогодні від “атмо” вирішили відмовитись, тож обрати можна лише тип приводу і трансмісії. Отож, 1,4-літровий турбо розвиває 140 кінських сил і, враховуючи рівень витрати пального у поєднанні з динамічними показниками, вибір українського імпортера можна цілком назвати виправданим.

Адже досить динамічний по відчуттях кросовер здатен “розміняти сотню” за 9,5 секунди з приводом тільки на передні колеса. Зазначимо, цей показник однаковий і для авто з МКПП, і для “автомата”. Повноприводні автомобілі дещо важчі та на набір швидкості у 100 км/год витрачають 10,2 с. При цьому рівень споживання пального буде наступним: для “Сузукі” з 6-ступеневою МКПП і переднім приводом — 5,0-7,1 л/100 км, а для такого ж тільки з АКПП – 4,9-7,6 л/100 км

suzuki s-cross auto ria


Зовсім незначне збільшення буде спостерігатись на автомобілі з колісною формулою 4х4: 5,2-7,9 л/100 км. Звісно, показників із ТТХ можна досягти, тільки якщо не напружувати акселератор. Протягом тест-драйву саме на двигун звертали увагу наші журналісти. Таким чином в обох випадках турбоверсії є цілком виправданим рішенням, яке у теперішніх реаліях навряд чи потребує альтернатив.

Силові агрегати Suzuki S-Cross Geely Atlas Pro
Робочий об'єм, л/тип пального 1,4, бензин; турбо 1,5, бензин; турбо
Потужність, к.с. 140 177
Розгін 0-100 км/год, с 9,5 / 10,2 10,5 / 10,0
Витрата пального, л/100 км 5,8-7,1 / 5,9-7,6 / 6,2-7,9 5,8-10,0 / 5,8-8,5
Коробка передач/система приводу 6-МКПП / 6-АКПП; передній / повний 6-АКПП / 7-РКПП; передній / повний

Комплектації та ціни: у Suzuki дві версії, у Geely – три

Якщо з кількістю місця в салоні, позашляховими можливостями та динамікою автомобілів ситуація цілком схожа, то в плані рівня оснащення китайський кросовер очікувано вражає кількістю встановлених опцій. “Сузукі” в цьому плані має скромніший вигляд, хоча усім необхідним клієнта буде забезпечено — але не більш. Отже, огляд комплектацій почнемо з «Атласа». 

Geely Atlas Pro auto ria


На вибір споживача запропоновані три комплектації. Початковий рівень оснащення — Comfort — має повний перелік систем безпеки, круїз-контроль, систему допомоги при русі на схилі й на підйомі, задній паркувальний датчик, камеру заднього огляду, автомат світла, підігрів передніх і задніх сидінь, регулювання спинки другого ряду, двозонний клімат-контроль, вибір режимів керування, безключовий запуск двигуна, салон зі штучної шкіри, підігрів форсунок омивача, легкосплавні диски 17 дюймів, а також багажні рейлінги на даху. 

Найдоступніші нові електромобілі: шо є на AUTO.RIA?

Рівень Luxury на додачу має повністю світлодіодну оптику, автомат дощу, передній парктронік, камеру панорамного огляду, електрорегулювання сидіння водія, безключовий доступ, автомат дзеркал, 8 динаміків аудіосистеми та 18-дюймові колеса. Все згадане стосується моноприводних модифікацій, ціни на які коливаються у межах 847 300 — 921 300 грн. Тим часом комплектація Premium доступна виключно для автомобілів з колісною формулою 4х4, які коштують щонайменше 995 300 грн.

Окрім приводу на всі колеса такий автомобіль матиме систему м’якого гібрида з рекуперацією гальмівної енергії, автоматичне вимкнення та запуск двигуна, адаптивний круїз-контроль, систему утримання в смузі руху, бездротову зарядку для смартфона, підсвічування салону на 42 кольори, автомат дальнього світла та електричну кришку багажника.

Рейтинг дизельних авто у липні: що краще купували у дилерів?

У випадку з S-Cross звичної по інших моделях Suzuki проміжної комплектації GL+ немає, а тому обирати доведеться між двома рівнями оснащення. Але до слова буде сказати, що кількість опцій на машині нової генерації (якщо порівнювати з попереднім SX4) значно виросла. На перелічені вище опції конкурента S-Cross відповідає наступним чином: для “Сузукі” передбачені два рівні оснащення — GL та GLX. Ціни коливаються від 841 900 грн за моноприводне авто з МКПП у виконанні GL до 1 099 900 грн за машину з приводом на чотири колеса, автоматичною КПП з максимальним переліком обладнання.

Втім, навіть базову комплектацію GL не назвати скромною: вона має чималий перелік систем активної безпеки, систему утримання на схилі, камеру заднього огляду, кондиціонер, круїз-контроль, підігрів передніх сидінь, можливість підключення смартфона за допомогою Apple CarPlay / Android Auto, повністю світлодіодну оптику, багатопозиційну панель багажного відділення та 16-дюймові колісні диски зі сталі.

suzuki s-cross auto ria


Топова GLX може додатково похизуватися системою панорамного огляду з чотирма камерами, передніми та задніми паркувальними датчиками, двозонним “кліматом”, безключовим доступом і запуском двигуна кнопкою, автоматами світла та дощу, покращеним освітленням салону, збільшеним екраном мультимедіа, комбінованою оббивкою сидінь з натуральної та екошкіри, центральним підлокітником заднього ряду, наявністю рейлінгів на даху і легкосплавними 17-дюймовими колесами. Механічної КПП у цій комплектації взагалі не передбачено.

Вартість Suzuki S-Cross Geely Atlas Pro
Комплектації GL, GLX Comfort, Luxury, Premium
Ціни, грн 841 900 – 1 099 900 847 300 – 921 300

У підсумку

Після детального дослідження нинішніх конкурентів виявилося, що такий очевидний параметр, як зовнішні габарити, часом не обов’язково означає, наприклад, наявність пропорційно місткішого вантажного відсіку. Ще складніше визначити рівень оснащення, просто поглянувши на симпатичний кросовер. Втім, саме з метою розібратись у деталях ми й робимо такі порівняння.

Стильно та зручно. Які нові купе-кросовери є на AUTO.RIA?

З раціональних міркувань можна сміливо поглядати в бік базових комплектацій обох кросоверів. В такому разі привабливою буде пропозиція від Geely Atlas Pro. До його козирів сміливо відносимо яскраву зовнішність, дуже якісне і сучасне оформлення салону та підвищену увагу до комфорту кожного з пасажирів. І знову ж – відчутно довший список комфортних опцій.

Тому він добре пасуватиме людям, котрі хочуть мати все й одразу, або принаймні звикли отримувати більше за справедливу ціну. Кросовер Suzuki S-Cross – історія більш прагматична, адже опцій тут справді менше, а підсумковий цінник все одно менш спокусливий. Дається взнаки репутація надійного японського (хоч і виготовленого в Угорщині) автомобіля! А ще серед його переваг трішки більший дорожний просвіт і об’ємніше багажне відділення, а менша вага в теорії дозволяє досягти більшої економії пального. 

Рейтинг нових гібридних авто: які моделі мали попит у липні?

Хай там як, обидва ж варіанти здатні постояти за себе не тільки на асфальті, а й на легкому бездоріжжі та з готовністю зустрінуть негоду. Наостанок висловимо свою думку щодо сумнівів: у випадку з S-Cross певної готовності до компромісу може потребувати зовнішність: видно, що автомобіль, побудований на технічній базі машини попередньої генерації, намагалися якось прикрасити. З точки зору естетики однозначна перевага буде на боці Geely, який має хоч і несуттєво, та все ж приємніший підсумковий цінник. Його “слабким місцем” буде хіба що походження: до легковиків з КНР у нас досі ставляться вельми критично.

Отзывы

Отзывы Geely Atlas Pro
4.5
Отлично

дизайн кузова, дорожный просвет, качество материалов, коробка передач, простор салона
динамика
Отзывы Suzuki S-Cross
5.0
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми