debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо кросовери Geely Atlas Pro та Chery Tiggo 7 Pro Назад

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Geely Atlas Pro та Chery Tiggo 7 Pro

Які автомобілі регулярно обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

Сьогодні нас з вами чекає серйозна розмова на тему вибору автомобіля на всі випадки життя, гарно укомплектованого, з пристойним зовнішнім виглядом, гостинним інтер’єром і до того ж за доволі притомні гроші. Скажете, таких не буває? Зазвичай так, — але тільки не сьогодні.

Рейтинг популярних нових авто України. Що купували у листопаді?

Сьогодні мова нині йтиме про компактні кросовери класу “К1”, основною метою яких і є покриття більшості стандартних завдань, які перед ними ставитиме власник. Це можуть бути не тільки повсякденні переміщення по маршруту, а й перевезення довгомірів, виїзди на природу, дальні мандрівки тощо. 

Сподіваємось, що змогли підігріти ваш інтерес, а далі будемо аргументувати свою думку підтвердженими фактами. Власне, наші герої — симпатичні, гарно оснащені та мають вельми пристойні характеристики (підтвердження тому — далі). Отже, зустрічайте “кроси” з Піднебесної: Geely Atlas Pro та Chery Tiggo 7 Pro.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Volkswagen T-Cross та Nissan Juke

Обидва автомобілі — представники величезних корпорацій, які мають давню історію продажів навіть у нашій державі. Однак модель Atlas Pro від Geely — новачок на нашому ринку, тим часом як з Tiggo 7 Pro українцям добре знайомий. То що ж ми знаємо про новинку та чи “потягне” вона порівняння з “Тігго”? 

Давайте разом розберемось, які саме вигоди пропонують потенційному власнику сімейні кросовери з додатком “Pro” у назві, та чи не пішли виробники на черговий маркетинговий хід задля підігріву інтересу аудиторії.

Габарити: Geely довший, а Chery має більший багажник

На тлі великої кількості компактних і субкомпактних кросоверів, представлених на ринку України, наші герої отримали не лише рішучий зовнішній вигляд. Вони сучасні та мають чималі за мірками класу габарити. З них за традицією і почнемо. 


Отож, автомобілі з нинішнього порівняння не змусять загадуватися над питанням що саме взяти в дорогу, а що краще залишити вдома. І головне — не стануть завадою для колін довготелесих пасажирів другого ряду. Для порівняння, знайомі усім нам “як облуплені” Hyundai Tucson четвертого покоління та Citroen C5 Aircross мають між номерними табличками приблизно ті ж 4,5 метри!

Тест-драйв Chery Tiggo 7 Pro: без прежнего привкуса

За показником довжини трохи переважає Geely з його 4544 мм, тим часом як Chery поступається йому 4 см і має рівно 4,5 метри. Завширшки перевага вже за «Тігго», хоча його 1842 мм проти 1832 мм відрізняються, скажімо так, несуттєво. «Наші» кросовери доволі високі, завдяки чому й сприймаються масивними. Так, заввишки Chery Tiggo 7 Pro має 1705 мм, а його опонент і поготів 1713 мм. При цьому колісні бази автомобілів абсолютно однакові й складають рівно 2670 мм між осями.

А от розмір дорожнього просвіту відрізняється — і цього разу вже суттєво. Поки «Атлас» має під захистом цілком пристойні для класу 171 мм, його суперник за цим параметром взагалі демонструє один з кращих результатів у класі: 210 мм! На боці Chery перевага ще за одним важливим для сімейних завдань параметром — розміром багажного відсіку. 


За спинками другого ряду цього кросовера можна розмістити 475 літрів скарбу. Geely ж поступається суттєвими 100 літрами об’єму і здатен умістити 378 л. При цьому комфорт пасажирів другого ряду не страждатиме в обох випадках, а це зайвого разу підтверджує, що загальний розмір автомобіля не завжди відіграє вирішальну роль у кількості «повітря» в салоні.

Основні габарити Geely Atlas Pro Chery Tiggo 7 Pro
Довжина/ширина/висота, мм 4544 / 1831 / 1713 4500 / 1842 / 1705
Колісна база, мм 2670 2670
Дорожній просвіт, мм 171 210
Об'єм багажника, л 378 475

Двигуни: в обох по одному бензиновому мотору — 1,5-літровому “турбо”

Кожен завзятий автомобіліст знає, що у випадку, коли напарником двигуна слугує безступеневий варіатор, чекати фонтану емоцій від автомобіля, скажімо делікатно, не варто. Саме така ситуація з одним із нинішніх дуелянтів: зв’язкою між колесами й турбодвигуном у Chery Tiggo 7 Pro є безступенева CVT.


Так, в неї є певні вади під час квапливого прискорення, та й приз за економність їй не світить, хоча на тлі більшості кросоверів з цим типом КПП варіатор у Chery справляється ще доволі непогано. На набір швидкості у 100 км/год 147-сильний автомобіль витрачає помірні 9,7 секунди, а це хоч і не “вогонь”, але цілком прийнятний результат. На подолання ж ділянки шляху тривалістю 100 км “Тігго 7 Про” за даними виробника потребує 6,6-10,8 літра бензину.

Найдоступніші нові дизельні кросовери. Що є на AUTO.RIA?

Погодьтесь, не найгірший результат для китайського кросовера з турбодвигуном і варіатором під капотом! Однак, його опонент демонструє навіть кращі показники. Його силовий агрегат — теж 1,5-літровий “турбо”, але потужністю вже у 177 к.с.! Трансмісія — автоматична без альтернатив. Точніше, альтернатива 6-ступеневій АКПП в принципі є, але вона теж автоматизована: йдеться про “робота” з двома зчепленнями.

До того ж для Geely Atlas Pro доступна ще й система повного приводу — і це кардинально змінює розподіл сил у двобої. Як, власне, і цінову політику, про яку мова піде далі. Зазначимо, повноприводна версія доступна саме з роботизованою трансмісією на 7 ступенів і набирає “сотню” за 10,0 секунд, вкладаючись (принаймні, так запевняє виробник) у чудові 5,8-8,5 л/100 км. Моноприводна модифікація повільніша лише на 0,5 секунди й досягає позначки у 100 км/год за 10,5 с.


Однак “на передку” апетит того ж самого двигуна навіть більший: 5,8-10,0 л/100 км. Причиною тому є використання дещо “повільнішої” АКПП на 6 ступенів. В будь-якому разі показники обох представлених сьогодні автомобілів можна вважати гідними.

Силові агрегати Geely Atlas Pro Chery Tiggo 7 Pro
Робочий об'єм, л/тип пального 1,5, турбобензин 1,5, турбобензин
Потужність, к.с. 177 147
Розгін 0-100 км/год, с 10,5 / 10,0 9,7
Витрата пального, л/100 км 5,8-10,0 / 5,8-8,5 6,6-10,8
Коробка передач/система приводу 6-АКПП / 7-РКПП,         передній / повний CVT, передній

Комплектації та ціни: Atlas Pro має три варіанти, у Tiggo 7 Pro їх два

Прикладом для решти конкурентів у класі компактних кросоверів слугуватимуть і рівні оснащення цієї пари опонентів. Можливо, ми забігаємо наперед, але темпи покращення якості виробництва автомобілів у Піднебесній дають підставу сподіватися й на подальше покращення ситуації з матеріалами оздоблення інтер’єру.


Варто сказати наперед, що вартість автомобілів в максимальних комплектаціях матиме суттєві розбіжності: на це більшою мірою впливає не стільки рівень оснащення, скільки наявність системи повного приводу в Atlas Pro (Tiggo 7 Pro такої опції не пропонує). За цим виключенням комплектації дуелянтів (як, власне, і ціни) будуть дуже схожими.

Скільки за новий Geely на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Geely на AUTO.RIA?
от 847 300 грн до 995 300 грн

Почнемо з «Атласу»: на вибір споживача запропоновані три комплектації. Початковий рівень оснащення — Comfort — має повний перелік систем безпеки, круїз-контроль, систему допомоги при русі на схилі й на підйомі, задній паркувальний датчик, камеру заднього огляду, автомат світла, підігрів передніх і задніх сидінь, регулювання спинки другого ряду, двозонний клімат-контроль, вибір режимів керування, безключовий запуск двигуна, салон зі штучної шкіри, підігрів форсунок омивача, легкосплавні диски 17 дюймів, а також багажні рейлінги на даху. 

Рівень Luxury на додачу має повністю світлодіодну оптику, автомат дощу, передній парктронік, камеру панорамного огляду, електрорегулювання сидіння водія, безключовий доступ, автомат дзеркал, 8 динаміків аудіосистеми та 18-дюймові колеса. Все згадане стосується моноприводних модифікацій, ціни на які коливаються у межах 847 300 — 921 300 грн. Тим часом комплектація Premium доступна виключно для автомобілів з колісною формулою 4х4, які коштують щонайменше 995 300 грн.

Крім приводу на всі колеса такий автомобіль матиме систему м’якого гібрида з рекуперацією гальмівної енергії, Start/Stop двигуна, адаптивний круїз-контроль, систему утримання в смузі руху, бездротову зарядку для смартфона, підсвічування салону на 42 кольори, автомат дальнього світла та електричну кришку багажника.

Скільки за новий Chery Tiggo 7 Pro на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Подібний розподіл опцій має і його суперник, який обмежився двома рівнями оснащення. Chery Tiggo 7 Pro у виконанні Luxury має повний перелік обов’язкових систем безпеки, помічники при русі вгору і з гори, безключовий доступ та запуск двигуна, двозонний клімат-контроль, камеру заднього огляду з заднім паркувальним датчиком, круїз-контроль, електричне регулювання крісла водія, автодоведення вікон, електропривод дверцят багажного відсіку, датчик світла, підігрів передніх сидінь, керма, лобового скла та форсунок омивача, рейлінги на даху, повністю світлодіодну оптику та 18-дюймові колісні диски. 


Ціни на такі автомобілі стартують із позначки у 813 900 грн. За максимально оснащений Premium правлять щонайменше 869 500 грн, додавши до всього згаданого раніше камеру панорамного огляду, датчик дощу, електричне регулювання пасажирського крісла, панорамний дах, контурну багатокольорову підсвітку інтер’єру, бездротову зарядку для телефону тощо.

Вартість Geely Atlas Pro Chery Tiggo 7 Pro
Комплектації Comfort, Luxury, Premium Luxury, Premium
Ціни, грн 847 300 - 995 300 813 900 - 869 500

У підсумку

Отже, повернімось до головного питання: то чи купили б ви один з автомобілів, які ми щойно порівняли? Ми пролили світло на технічні характеристики — і виявили їх задовільними; порівняли рівні оснащення, — і вважаємо, що вони також знаходяться на досить пристойному рівні, як, власне, і зовнішній вигляд, який дозволить якісно виділитися в загальному потоці.

10 альтернатив новому Toyota Corolla Cross: що є на AUTO.RIA?

Що ж до переваг одного над одним, то тут слід відзначити наявність системи повного приводу у Geely Atlas Pro, а також те, що ця модель для нашого ринку нова і через те має певний “аванс” інтересу аудиторії. Також варто зазначити, що салон “Атлас Про” має трохи сучасніший вигляд, та й сам автомобіль оснащено більш технологічними опціями. Втім, Chery Tiggo 7 Pro анітрохи не поступається у плані комфорту, а початкова комплектація навіть здається вигіднішою, ніж у конкурента. Також на боці “Чері” значно місткіший багажник і більший кліренс, — нехай і з переднім приводом.

Найдоступніші повноприводні авто: що нового є на AUTO.RIA?

Отже, не все так погано, як може здатися при першій-ліпшій згадці про китайські кросовери. Та й взагалі, обидва автомобілі є зваженою альтернативою дорожчим (часом - значно дорожчим!) корейським і тим паче японським конкурентам. А наостанок варто зауважити, що і Tiggo 7 Pro, і Geely Atlas Pro виявилися доступнішими навіть за деяких своїх земляків із КНР.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми