debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень восьмий Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень восьмий

Автогаз може подорожчати, та, як завжди, про те, які авто шукають найчастіше, динаміку цін і найдорожчі легковики, продані на AUTO.RIA цього тижня.

Автогаз може подорожчати

Через потребу об'їжджати польську ділянку кордону при імпорті скрапленого газу, яку блокують так звані «активісти», перевізники несуть додаткові затрати, що врешті може відобразитися на кінцевій ціні «на пістолеті» АЗС. Таку інформацію оприлюднив «Укрінформ», опираючись на коментар директора консалтингової групи А95 Сергія Куюна.

Які електромобілі можна купити в Україні зараз та скільки вони коштують?

Постачальники автогазу, які здебільшого возять цей продукт автоцистернами, мусять об'їжджати польський кордон через Словаччину чи Румунію, і цей додатковий кілометраж в результаті потягне зростання цін на скраплений газ приблизно на 3 грн за літр. Зрештою, ціни на пропан-бутанову суміш вже поступово підвищуються як на роздрібному ринку, так і в оптовому.

Ціни на АЗС в Україні зараз

І про хороше: дефіциту автогазу експерти ринку не очікують. Як і браку бензину чи дизпального – наразі налагоджене постачання цих нафтопродуктів залізницею, до якої «активістів-аграріїв» поки не допускає місцева польська поліція.


Активність авторинку

Увесь минулий та майже весь поточний тиждень зацікавленість потенційних покупців автомобілів з пробігом залишалася на рівні, подібному до того, який спостерігається від початку цього року. Вкотре констатуємо «стабільну швидкість» української «вторинки».


Цінова картина вторинного авторинку

Досить стабільною залишається і цінова картина у більшості сегментів, які ми відстежуємо у реальному часі. Лише у двох групах цього разу маємо червоні числа зі знаком плюс, проте на тлі загального спокою не варто заглиблюватися в економічну теорію щоб відшукати причини цих невеликих змін, бо насправді це не більше, ніж природне коливання середніх цін, яке значить лише те, що ринок працює.

Визначити ринкову ціну авто


Які моделі легковиків шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Минулого тижня вперше за багато років змінився лідер цього рейтингу – нагадаємо, ним стала Skoda Octavia. І тоді ж ми поставили питання: чи це відображення дійсного попиту на вторинному ринку, чи ця чеська модель разово привернула до себе увагу значною кількістю новин про вихід її оновленої версії.

Як бачимо – утриматись на першому місці «Октавії» вдалося недовго, і вона вже поступилася ним «Гольфу». Тож скоріш за все шукали її частіше саме тому, що було багато повідомлень про презентацію рестайлінгової версії. Натомість про Volkswagen Golf розмов небагато – він сам виборює своє право на першість, без сторонньої допомоги.


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

З четвірки найдорожчих автівок цього тижня кілька слів варто сказати про BMW X6 M. Цікавий цей купе-кросовер тим, що він завжди має шкіряний салон, «лазерні» фари головного світла, а також деякі зміни у дизайні переднього бампера, які дозволяють відрізнити М-версію від звичайної.

Про характеристики: 4,4-літровий бензиновий двигун V8 твін-турбо видає 600 кінських сил та 750 Ньютон-метрів крутного моменту, що дозволяє цьому досить габаритному кросоверу діставатися до першої сотні кілометрів за годину всього за 3,9 секунди.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Допомагає мотору у цьому 8-ступеневий «автомат» M Steptronic з Drivelogic та функцією контролю старту. За таких динамічних характеристик саме цього автомобіля стає зрозуміло, чому деякі водії BMW не користуються покажчиками повороту – їх все одно ніхто не встигне побачити.

Найдорожчі авто на AUTO.RIA

Максимальна швидкість (як і завжди, «обрізана» електронікою) – 250 км/год. Ціни на BMW X6 M (усіх генерацій) починаються від $20 000, це авто 2010-2012 років випуску. Верхня ж «планка» за ще крутішу версію «емки» Competition може сягати $180 000.


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми