debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень шостий Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень шостий

Найсвіжіші статистичні показники, динаміка цін, найпопулярніші у пошуку моделі, що нового на AUTO.RIA, про найдорожчі авто, продані цього тижня, та про те, як та коли насправді можуть змінитися правила розмитнення.

Активність авторинку

Поденна активність користувачів AUTO.RIA щодо пошуку автомобілів цього разу дещо подібна до тієї, яку ми спостерігали минулого тижня – є зростання у переглядах пропозицій про продаж автомобілів впродовж вихідних. Проте сумарний рівень пошуків виявився вищим, що своєю чергою дає надію та те, що у лютому обсяги торгів на українському авторинку можуть бути дещо більшими, ніж у січні.


Цінова картина вторинного авторинку

Про основні терміни та принципи, за якими визначаються показники, котрі присутні на слайді у даному розділі, можна дізнатися за цим посиланням.

Протягом шостого тижня 2023 року продовжується поступове збільшення середньої ціни для «свіжих» легковиків з пробігом у віковому діапазоні від 2015 року випуску, також на $100 зросла середня ціна у групі кросоверів. Мінімальний запит продавців за Nissan Leaf («Leaf-індекс») повернувся до свого початкового значення, після минулотижневого «стрибка» на 200 «умовних». В інших сегментах – штиль.


Які авто шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Загальне зростання активності у пошуку автомобілів, яке спостерігається протягом 6 тижня цього року, призвело до зменшення кількісних розривів між моделями, які розташовані поряд у нашому списку автівок, пропозиції з якими найчастіше переглядали на AUTO.RIA. Можливо, невдовзі ми станемо свідками певних змін покупців щодо їхніх уподобань, поки ж перестановок небагато й вони несуттєві – не більше ніж на одну позицію вниз чи вгору.


Нове на AUTO.RIA

Поспішаємо з хорошими новинами для тих, хто вирішив продати легковика ціною до $999. Відтепер власникам таких авто конкурувати з іншими продавцями стане простіше, адже вони отримують знижку –30% на просування свого оголошення за допомогою «ТОПів»! Але є умова – не забудьте вказати VIN-код своєї автівки, інакше акційна пропозиція буде недоступна.

Продати авто


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

Цього разу «гараж» найдорожчих автівок, проданих за допомогою AUTO.RIA, складається з «німецької трійці» - Mercedes-Benz, BMW, Audi, й доповнений ще одним представником тамтешнього автопрому – Porsche. Зібралися машини на всі випадки життя – «кубик», щоб впевнено почуватися за межами асфальту, просторий «ікс» для сімейних подорожей, «ер-еска» для драйву, і 911-та модель для особливих днів.

Найдорожчі авто на AUTO.RIA


Чутки про розмитнення

Моніторинг соціальних мереж, переважно популярних відеоплатформ, показав що там шириться чимало чуток про те, що нібито буквально на днях розмитнення подешевшає на 50%, або ж будуть особливі умови для дизельних авто, чи нові правила розмитнення «у смартфоні» цілковито «вб’ють» імпорт легковиків зі США.

Зрозуміло, що окремі автори контенту у погоні за переглядами та «лайками» готові на різні «подвиги», однак маніпулювати подачею інформації, вибирати лише вигідні для «сенсацій» фрагменти, а то й взагалі вигадувати власні інфоприводи – неправильно. Тоді що ж відбувається з розмитненням насправді, якщо про нього так часто почали говорити?

Які «свіжопригнані» легковики найпопулярніші в Україні? Підсумки січня 2023 року

Дійсно є законопроєкт, який містить пропозицію змінити принципи обчислення податків на імпорт легковиків, й перевести більшість етапів митного оформлення в дистанційну електронну форму, наприклад – застосунок Дія. Розглядати цей документ у першому читанні нардепи мали б на початку лютого, тобто справді найближчим часом. Однак до другого читання та прийняття в цілому цей проєкт ще має пройти довгенький шлях, ймовірно в нього буде внесено чимало поправок, і лише після всіх цих передбачених регламентних процедур, підпису Президента й оприлюднення в офіційному виданні він зможе отримати статус закону. Але й це не гарантує того, що у той же день запрацюють всі потрібні для нового розмитнення онлайн-служби. Тож ймовірність змін щодо розмитнення легковиків (і лише їх) справді присутня, але час, потрібний для їх реалізації, щонайменше вимірюється у місяцях.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

І про запропоновані ставки розмитнення – оскільки вони нараховуватимуться за цілковито новими принципами, без урахування митної вартості авто, як це є зараз, найкращий спосіб зрозуміти, стануть більшими чи меншими податки на ті чи інші легковики – скористатися нашим калькулятором розмитнення за запропонованими Кабміном правилами.

Дізнатись більше про розмитнення в Дії


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми