debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень 03/2023 Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень 03/2023

Найсвіжіші статистичні показники, динаміка цін, найпопулярніші у пошуку моделі, а також про сегмент «газових» легковиків, нововведення на AUTO.RIA та про найпопулярніші кольори авто на нашому ринку.

Активність авторинку

Впродовж третього тижня 2023 року активність покупців у пошуку автомобілів на AUTO.RIA зберігалася на досить високому рівні, без істотних «просідань» чи «сплесків» на графіку. Деяке підвищення активності спостерігалось наприкінці тижня, можливо тому, що наближається час офіційно оголосити про настання періоду «після свят».

Цінова картина вторинного авторинку

Про основні терміни та принципи, за якими визначаються ті чи інші показники, котрі присутні на слайді у даному розділі, можна дізнатися за цим посиланням.

У порівнянні з попереднім, другим від початку року тижнем, протягом третього тижня залишилися без змін середні ціни у вікових групах легковиків з пробігом 2000-2008 р.в. та 2009-2014 р.в. Зріс цей показник для новіших автівок, від 2015 р.в., оскільки цей підсегмент насичений «американцями» та «майже новими» авто (віком до 3 років), пропозиція з якими дещо звужується, що й спричиняє зростання середньої ціни в групі.

Попри те, що трішки впала (всього на $100) середня ціна на електромобілі, дещо збільшилася «стартова» ціна на Nissan Leaf, хоча попит на «електрички» не надто зріс, а кількість машин, які пропонуються зараз до продажу продовжує збільшуватися, й зараз таких на AUTO.RIA майже 5,5 тисяч, фактично рекордне значення за усі часи.

Які авто шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Найвищий теоретичний попит й надалі спостерігається на трійку моделей, до якої входять Volkswagen Passat, Skoda Octavia та Volkswagen Golf. Зовсім скоро, у перших числах лютого, ми підбиватимемо підсумки торгів у січні, й дізнаємось, наскільки теоретичний інтерес збігається з практичним. Хоча, якщо згадати попередні періоди, зазвичай рейтинг проданих авто доволі подібний на рейтинг тих, які шукали того ж місяця, з різницею плюс-мінус одна-дві позиції у списку для окремих моделей.

Що на ринку з «чисто-газовими» авто?

До такої групи потрапляють легковики з системою живлення типу LPI, чиї двигуни як пальне використовують лише скраплену пропан-бутанову суміш, й не оснащені баком для рідкого пального та «інжектором» для бензину. Здебільшого це такі моделі як Hyundai Sonata LPI та KIA K5, переважно популярні серед перевізників на таксі, хоча й приватні покупці теж купують їх.

У 2021 році, на піку популярності цих легковиків, було куплено понад 13 тисяч «газових». Торік – трохи більше за 6 тисяч, оскільки істотно впали обсяги імпорту (з 8,3 тис. у 2021 р. до 2,5 тис. у 2022 р.) через блокування окупантами наших морських портів.

Проте це аж ніяк не значить, що пропозиція з автомобілями такого типу зникла з каталогів AUTO.RIA: зараз пропонується до продажу понад 600 шт. (з роком випуску не далі 2012), «чисто-газових» легковиків, за ціною на популярну у сегменті «Сонату» від $6000 (та до $16000). Звісно, тут доцільно нагадати, що оскільки більшість цих автомобілів перебували на службі у таксі, пробіги у півмільйона серед них аж ніяк не рідкість. Тому варто обирати такі з-поміж авто, що перевірені за VIN-кодом, а в оголошенні є дані про останній зафіксований кілометраж та дату внесення інформації у реєстр.

«Газові» авто на AUTO.RIA


Нове на AUTO.RIA

Цього тижня командою AUTO.RIA було оновлено розділ з визначення середньої ціни автомобілів, й розширено його функціонал. Застосовано нові, удосконалені алгоритми щодо обрахунку цін на різний автотранспорт, створено можливість дізнаватися мінімальні та максимальні ціни і їхню динаміку за потрібний період.

Також, оптимізовано побудову графіків для екранів мобільних пристроїв. Відтепер можна отримати ринкову вартість машини не лише за її основними параметрами, а також за державним номером або VIN-кодом.

Калькулятор цін на автотранспорт


Які кольори найпопулярніші серед покупців авто в Україні?

Не думати про те, якого кольору мав би бути ваш перший чи наступний автомобіль можуть хіба покупці BMW i Vision Dee, та й то за умови, що показаний на виставці CES-2023 концепт-кар колись піде у серію, повідомляє видання Motor1. Річ у тім, що покриття цього авто виконане з сітки «електронних чорнил», здатних змінювати свій колір. Маючи таку машину можна буде обирати довільне однотонне забарвлення кузова, або навіть певні комбіновані візерунки.

А поки такі технології лише демонструють на автосалонах, ми дізналися, які кольори торік були найпопулярнішими серед українських покупців легковиків з пробігом. У цьому випадку справді краще один раз побачити, ніж кілька разів почути, тож ось слайд з кольорами та часткою кожного:

Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми