debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Lexus LM Назад

Автомобіль тижня: Lexus LM

В Україні перший мінівен японського преміумбренду коштуватиме понад 100 тисяч доларів. Чи воно того варте?

З огляду на наявність в арсеналі гідної платформи у вигляді Toyota Alphard, японці з Lexus надто довго нічого не робили, щоб спробувати свої сили у сегменті преміальних мінівенів. Щось змінювати вони почали тільки 2019 року, коли спеціально для китайського ринку була підготовлена глибока модернізація “Альфарда” під назвою Lexus LM. Торік у компанії представили вже другу генерацію моделі, яка стала глобальною: разом з США та Західною Європою вона транспортуватиме поважних гостей і в Україні.

Лексус ЛМ

Непрямим підтвердженням того, що Lexus LM від початку був сміливим експериментом, можна вважати те, що на презентації першого покоління японці розшифровували його назву просто як “Lexus Minivan”. Однак на презентації другого покоління у моделі з'явився красивий бекграунд і абсолютно нове пояснення назви: “Luxury Mover”, що має підкреслити преміальність нового автомобіля.

Переклад на шведську: що відомо про мінівен Volvo EM90? ВІДЕО

Японці запевняють, що у новій генерації Lexus LM вже не є перелицьованим аналогом Alphard, хоча спільного у них залишилось справді чимало. І річ тут навіть не у платформі GA-K, яку Toyota також використовує для Camry та багатьох інших моделей, а у колісній базі (3000 мм), яка співпадає з "Альфардом" міліметр у міліметр. Натомість з довжиною у 5125 мм новий LM виявився більшим не тільки за свого найближчого “родича”, а й за новий VW Multivan.

Лексус ЛМ

Ззовні новий преміальний мінівен легко відрізнити від основних конкурентів завдяки фірмовому дизайну Lexus з масивним бампером, гострою оптикою та великим заднім ліхтарем, який розтягнуто від одного крила до іншого. Що цікаво, на відміну від Alphard, на Lexus LM залишився стилізований “акулячий плавець” на боковинах, але тепер його перевернуто донизу і він є елементом задньої стійки.

Новий ID.Buzz GTX буде лиш трохи повільнішим за Golf GTI

Інтер'єр, своєю чергою, дуже схожий на еволюцію того, що ми раніше бачили на Lexus RX. Центральна консоль була перенесена з мінімальними змінами, а на передній панелі можна побачити вже знайомий кластер з екранів мультимедійної системи та панелі приладів, на яких змінили декоративну рамку. Фізичних кнопок у кокпіті майже не залишилось: більшою частиною обладнання можна керувати тільки через сенсорний екран інформаційно-розважальної системи.

Салон трирядного Lexus LM.


Навіть у базовій комплектації Luxury новий Lexus LM приємно дивує переліком обладнання. На такі автомобілі встановлюють потужне аудіо Mark Levinson, 19-дюймові колісні диски, адаптивний круїз-контроль, мультимедійну систему з 14-дюймовим тачскріном спереду й окремим екраном для задніх пасажирів і, звісно ж, оздоблені шкірою сидіння.

Новий Volkswagen Transporter виготовлятимуть на заводі Ford

У стандартній версії мінівен обладнаний трьома рядами сидінь, однак у виконанні Superior в пасажирській частині салону будуть встановлені два окремих крісла, які відділятимуться від водія спеціальною перегородкою з електрохромним склом і вбудованим 48-дюймовим телевізором. Вони матимуть безліч різноманітних налаштувань і окремий режим для відпочинку, в якому перетворюватимуться на шезлонг, а під час гальмувань трохи підніматимуть край передньої подушки, щоб пасажир не відчував дискомфорту.

Інтер'єр преміальної 4-місної версії мінівена.


В плані комфорту такі авто відрізнятимуться не лише від власної базової версії, а й від більшості конкурентів. Наприклад, на додачу до вентиляції крісла тут матимуть удосконалену систему підігріву, в якій окрім елементів у подушках та спинках можна увімкнути обігрів підлокітників та підставок для ніг. А щоб пасажиру було легше перенести подорож, японці також додали систему активного шумопоглинання, яка транслює звук у протифазі, компенсуючи зовнішні шуми.

Найдоступніші 7-місні кросовери в Україні. Що є на AUTO.RIA?

Загалом у Lexus представили дві модифікації мінівена, але через те, що топовий LM 500h одразу ж назвали ексклюзивом для певних ринків, для нас залишився безальтернативний гібрид LM 350h. Основою цього агрегата є 2,5-літровий “атмосферник” який працює з безступеневим варіатором і вбудованим у нього електродвигуном.

Ще один електричний мотор тут встановлено на задній осі автомобіля, тому суто технічно новий мінівен можна назвати повноприводним. Однак через те, що він працює лише на відносно невеликій швидкості, потягом подорожі навантаження припадатиме переважно на передні колеса. Хай там як, силовий агрегат LM 350h видає доволі пристойні 250 к.с. і 239 Н·м крутного моменту, тож на розгін до 100 км/год чималий мінівен витрачатиме близько 8,7 секунди.

Які нові Lexus LM можна знайти на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

На нашому ринку новинка представлена в обох комплектаціях, тож обирати буде з чого. Втім, потенційний шалений попит дещо вгамовуватиме ціна: за базову версію дилери Lexus просять щонайменше 4 542 674 гривень, — а це приблизно на мільйон дорожче, ніж коштує Volkswagen Multivan. Чотиримісну ж модифікацію у нас оцінили у 5 515 591 грн: з огляду на ціну, рівень обладнання та технічні характеристики, єдиним конкурентом нової моделі можна вважати Mercedes-Benz V-Класу. Втім, це лише доти, доки до нас не дістався новий Multivan Т7.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми