debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: MG One Назад

Автомобіль тижня: MG One

В Україні почали продавати ще один кросовер MG: він схожий на «електричку», але обладнаний ДВЗ. А скільки коштує?

Попри доволі однозначну назву, кросовер MG One не став найменшою моделлю бренду, чи, скажімо, першою в його новітній історії. «Одиниця» не дотягує до статусу флагмана та не демонструє принципових відмінностей підходу до розробки автомобілів. Насправді в назві приховується абревіатура, яка складно перекладається на нашу мову. Але якщо у двох словах: виробник обіцяє нам дещо нове.

МГ Ван

Одним з головних нововведень “Одинички” очільники бренду називають абсолютно нову платформу Sigma, яку розробив концерн SAIC. Кросовер і справді став першим автомобілем MG на цій архітектурі, — хоч і не першим продуктом у межах концерну. Перед тим її використали на мінівені іншої марки, — цей факт лише підкреслює наскільки гнучкою може буде нова платформа.

Тест-драйв MG 4: готовий піти у розвідку?

По фотографіях так і не скажеш, але за габаритами новий паркетник виявився дуже близьким до Toyota RAV4. По довжині він не дотягнув до японця близько двох сантиметрів (4581 мм), і виявився приблизно на сантиметр ширшим (1871 мм). При цьому різниця в колісній базі (2670 мм) така ж незначна. Тому новий кросовер від MG має бути доволі просторим автомобілем.

МГ Ван

Що ж до дизайну, то тут ми можемо побачити еволюцію фірмового стилю бренду, який, хоч і належить тепер китайському капіталу, має і британське коріння, і центр дизайну в Лондоні. Найбільше паралелей тут можна провести з оновленим MG HS, який має велику фальшрадіаторну решітку схожого дизайну та багато дрібніших, і не таких помітних елементів. До того ж є деякі спільні мотиви й з електричним MG 4, який минулого літа побував на випробуваннях AUTO.RIA.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери MG HS та Mitsubishi Outlander

Салон автомобіля виконано відповідно до сучасних трендів. Навпроти водія встановлено величезний цифровий модуль з діагоналлю 30 дюймів. Він складається одразу з трьох екранів, один з яких відповідає за мультимедіа, інший виконує роль панелі приладів, а на найменший покладені функції керування центральним замком, дзеркалами та низкою інших допоміжних систем.

Інтер`єр кросовера навіть у версії з панорамним дахом має бути доволі просторим. Сидіння тут оббиті екошкірою, і в базовому виконанні мають механічні регулювання. Зауважимо, вже у стандартній комплектації тут є клімат-контроль з очищувачем повітря, запуск двигуна кнопкою, безключовий доступ в салон та багато іншого.

Тест-драйв MG HS: сімейні вигоди без зайвих витрат

Нова архітектура передбачає використання перевіреної часом ходової частини зі стійками MacPherson спереду та незалежної багатоважільної підвіски на задній осі. В теорії, це дозволяє інженерам встановити там редуктор, але у даному разі вони вирішили наділити MG One звичайною передньоприводною трансмісією.

МГ Ван

Попри непогані продажі електричних моделей і підтримку новою платформою абсолютно різних силових установок, для нового MG One заявлено виключно невеликий бензиновий двигун з нового сімейства Mega Tech без жодної додаткової електрифікації. За своєю конструкцією 1,5-літрова “турбочетвірка” виявилась досить типовою: тут встановлено системи зміни фаз на впуску та випуску та невеликий турбокомпресор від фірми Honeywell, яка вже давно постачає турбіни й відомішим автовиробникам.

Скільки гривень за оновлений MG HS?

Новий агрегат дуже нагадує вже відому “турбочетвірку” від MG HS - і не випадково. Переважно це той самий двигун, тільки з модернізованою паливною системою та збільшеною віддачею до 181 к.с. та 285 Н·м крутного моменту. На нашому ринку до пари йому запропонують тільки варіатор фірми Bosch, розрахований на крутний момент до 325 Н·м.

Що ж до комплектацій, то їх у нас буде дві: COM та LUX. На базові паркетники (ціною від 932 311 грн) буде встановлюватись парктронік, камера заднього огляду, LED-фари, круїз-контроль, безключовий доступ, клімат-контроль з системою очищення повітря та ціла низка різноманітних електронних асистентів.

Скільки за новий MG One на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Топове виконання кросовера дилери оцінили у щонайменше 1 008 016 гривень. Від попередньої модифікації вона відрізнятиметься 19-дюймовими колісними дисками, системою панорамного огляду та двозонним клімат-контролем. Це вельми непоганий перелік обладнання за такі гроші, однак саме цей цінник значно розширить перелік потенційних суперників MG One: він вже не обмежуватиметься різноманітними Chery та Geely. Означений бюджет відкриває можливість придивлятись, скажімо, до базових варіантів Kia Sportage чи прицінюватись до компактнішого, але повноприводного Suzuki S-Cross.

Отзывы о MG 6

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми