debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
«Нова Multipla» замість Fiat 500X та Tipo? Назад

«Нова Multipla» замість Fiat 500X та Tipo?

Новий кросовер Fiat, якому авансом приписують ім’я вельми неоднозначної з точки зору дизайну моделі, випускатимуть у Марокко. Що про нього вже відомо?

Зазвичай тривалість випуску однієї генерації легкового автомобіля складає 6-8 років, що дає виробникові можливість не лише вчасно реагувати на технологічні тренди, а й проводити оновлення моделі в середині життєвого циклу. Однак Fiat Tipo порушував цю традицію двічі: його першу генерацію випускали з 1988 до 1998 року, а виробництво другої налагодили після перерви у 2015-му. І з неабияким успіхом: у грудні 2016-го модель визнали «Кращим європейським авто» 26 журналістів з експертного журі конкурсу Autobest.

Два брати-акробати: Fiat офіційно презентував дві нових моделі.

Та цього разу кар’єра Tipo знову зупиниться на позначці у 10 років: після злиття груп FCA та PSA у штаб-квартирі нової групи Stellantis вирішили, що ця модель виготовлятиметься в Туреччині лише до 2025 року, після чого поступиться місцем у лінійці новому компактному кросоверу. Цікаво, що другою жертвою цього «розміну» стане Fiat 500 X: його виробництво на італійському заводі Fiat у Мелфі припинять наприкінці наступного року.

Що вибрати? Порівнюємо крос-хетчбеки Citroen C4 та Fiat Tipo Cross

Заміна вже у роботі: відомо, що італійці розробляють новий п’ятимісний кросовер довжиною приблизно 4,4 м (що зробить його повноправним гравцем сегмента SUV C). Подейкують, що у добре поінформованих колах його називають «новим Multipla», однак жодного офіційного підтвердження відродженню назви одіозного компактвена поки немає, — відомо лише, що проєкт має робочий індекс UV5. З технічної точки зору новинка буде найближчою родичкою нових Citroën C3 (ё-C3) і C3 Aircross, які мають дебютувати цього жовтня, — і, вочевидь, ділитиметься платформою й агрегатами ще й з наступною генерацією Opel Crossland.

Новий Opel Grandland зі знижкою: ціна зменшиться на 40 тисяч гривень!

Виходить, що за габаритами UV5 складатиме конкуренцію популярному в Україні Skoda Karoq, однак пропонуватиметься як з двигунами внутрішнього згоряння (включно з мікрогібридними варіантами на базі трициліндрового бензинового турбо 1.2 PureTech), так і в суто електричній версії. Однак на заводі Fiat-Tofas у турецькій Бурсі нову модель будувати не планують. Хоч підприємство й втратило замовлення на Doblo (модель нової генерації будуть в іспанському місті Віго, турецький конвейєр найближчим часом зосередиться на комерційних фургонах з програми K0 (Fiat Scudo, Peugeot Expert, Citroën Jumpy тощо).

Усі нові машини від Fiat: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

У Мелфі, де зараз поки будують Fiat 500 X, «нова Multipla» також не приживеться: італійський конвейєр переобладнають для виготовлення електричних кросоверів марок DS, Lancia, Jeep та Opel. На думку наших французьких колег, які посилаються на неназване джерело в офісі Stellantis, новий кросовер проєкту UV5 збиратимуть у Марокко, поряд з Peugeot 208 і електричними квадріциклами Citroën Ami, Opel Rocks-e та Fiat Topolino. Очікуваний термін виходу новинки на ринок — жовтень 2025-го, тож теперішній Tipo, ймовірно, переживе Fiat 500 X не так вже й надовго.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми