debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Toyota C-HR Назад

Автомобіль тижня: Toyota C-HR

Тепер тільки у гібридному виконанні.

Кросовер Toyota C-HR виявився напрочуд вдалим для японської фірми. Модель з незвичайним як для “Тойоти” дизайном дуже полюбилась європейцям, які в найкращі для паркетника роки купляли його тиражем до 130 тисяч екземплярів. Останнім часом інтерес до моделі почав згасати, тому рішення про випуск другого покоління було прийнято дуже вчасно.

кросовер тойота

Якщо “фішкою” першої генерації кросовера став самобутній дизайн, який не перекликається з іншими моделями Toyota, то в другій генерації паралелі знайти набагато легше. Японці запевняють, що при створенні новинки основою служив дуже концептуальний паркетник Prologue. Хоча, серед серійних моделей найбільше подібностей зараз можна знайти з гібридом Toyota Prius. Можливо, що такий дизайн ми скоро побачимо на великій кількості автомобілів японського бренду.

Тест-драйв Toyota Corolla Cross: альтернатива RAV4 з комфортною підвіскою

Цікавою особливістю новинки стало те, що її розробкою займались європейські підрозділи Toyota. Наприклад, за дизайн відповідала французька студія бренду, яка повинна була зробити автомобіль, котрий сподобається саме європейцям. Як результат, автомобіль отримав цікаві варіанти контрастного забарвлення з чорним дахом та задньою частиною кузова

Не обійшлося і без дизайнерських нововведень. Саме C-HR став першою серійною “Тойотою” з новомодними висувними ручками відкриття дверей. Також японці продовжили розвивати свою технологію енергоефективного скла. Якщо на попередніх новинках було встановлено електрохромний дах з затемненням, то на кросовері встановили скло зі світлофільтром, яке запобігає сонячним опікам та розігріву салону під сонячними променями. Причому, японці настільки впевнені в новинці, що навіть не додали шторки до панорамного люка.

Тест-драйв Toyota Yaris Cross: чудес почти не бывает!

Що ж до технічної частини, то в основі новинки використовується модульна архітектура GA-C від попередниці. Сам паркетник став на 2,5 сантиметра коротшим (4360 мм) і на 3,5 сантиметра ширшим (1830 мм), а його колісна база залишилась точно такою ж і складає 2640 міліметрів. Що ж до конструкції підвісок, то там зміни тільки в кінематиці.

кросовер тойота

Вже в базовому виконанні кросовер отримає повністю цифрову панель приладів з діагоналлю 12,3 дюйма. Таку ж діагональ можна побачити у тачскріна мультимедійної системи. Правда, тільки у топових комплектаціях: на дешевших автомобілях виробник встановлюватиме 8-дюймову “мультимедійку”. Що ж до проєкційного дисплея, то він на новинці доступний як опція.

Новий Honda ZR-V має намір потіснити Qashqai в Європі

Цікавою особливістю нової інформаційно-розважальної системи стало те, що вона може оновлюватись через бездротове з'єднання і підтримувати дистанційне підключення через смартфон власника. Використовуючи спеціальний застосунок можна буде не тільки запустити двигун або відчинити двері, а й активувати функцію автоматичного паркувальника. Також слідом за деякими іншими моделями комплекс електронних асистентів Toyota Safety Sense тут перенесено до базового обладнання.

Як і переважна більшість виробників, Toyota стала активніше використовувати вторинну сировину при виробництві своїх моделей. Наприклад, в оббивці сидінь та елементах передньої панелі тепер застосовуються перероблені пластикові пляшки. В базових версіях сидіння оббиті тканиною, а в топових виконаннях використовується високоякісна екошкіра. Також для паркетника передбачено версію GR Sport Premiere з особливим декором в салоні.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Opel Grandland та KIA Sportage

Після зміни поколінь кросовер став виключно гібридним. Нових силових установок для нього не заявлено, а все що є — можна було побачити на європейських Corolla та Prius. У базовій версії під капотом кросовера встановлюватимуть 1,8-літровий “атмосферник” та електромотор, які сумарно видають до 140 кінських сил. Аналогічний агрегат, але вже з дволітровим мотором, видаватиме 198 сил.

Тойота Ц-ХР

В обох випадках автомобіль матиме привод лише на передні колеса: єдиною версією з можливістю підключення задньої осі буде гібрид з додатковим 41-сильним електродвигуном. Варто зазначити, що топовою модифікацією стане передньоприводний плагін-гібрид з 233-сильною силовою установкою. На відміну від попередніх версій з тяговою батареєю на 0,98 кВт·год тут використано акумулятор на 13,8 кВт·год. Завдяки йому тільки на електриці кросовер зможе проїхати 66 кілометрів.

Скільки за новий Toyota C-HR на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Місцем виробництва новинки стане завод Toyota в Туреччині, який до цього випускав попередню генерацію C-HR. В компанії вже почали приймати замовлення на нове покоління кросовера, але поки в жодній країні не оголосили його вартість. За попередньою інформацією, автомобіль має прибути до салонів європейських дилерів на початку 2024 року. Ближче до цієї дати виробник обіцяє розсекретити його ціну.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми