debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Перший кросовер Ferrari показали на фото: що вже відомо про «Чистокровку»? Назад

Перший кросовер Ferrari показали на фото: що вже відомо про «Чистокровку»?

П’ятидверний кузов, повний привод з усіма керованими колесами, атмосферний V12 потужністю 725 к.с. і розкіш без меж: скільки це коштуватиме?

Останній бастіон упав: після десятиліття внутрішнього спротиву та чотирьох років розробки італійська стайня приєдналася до лав преміальних виробників, які пропонують клієнтам шикарні вседорожні автомобілі. Увечері 13 вересня 2022 року Ferrari повністю розсекретила п’ятидверний повноприводник зі збільшеним (за мірками виробника суперкарів) дорожнім просвітом і чорним жеребцем на капоті: Purosangue.

Не обов’язково трактор. 20 найпотужніших авто, які є на AUTO.RIA зараз

Як і сама ідея побудувати «позашляховик» Ferrari, його назва примусила багатьох кисло скривити губи: «Пуросангве» італійською означає «Чистокровний». Втім, жодних провокацій у цьому нема: таке ім’я — данина чистій крові італійських «скакунів» з Модени. Цікаво, що коня на логотипі компанії (як його називають італійці, Cavallino Rampante) химерна історія пов’язує з геральдикою німецького міста Штутгарт, звідки походить інший преміальний кросовер — Porsche Cayenne.

Хай там як, дебют у новому класі для Ferrari — не те щоб крок у невідоме. Після Porsche цим шляхом вже пройшла більшість виробників авто преміумкласу: Bentley вже сім років продає модель Bentayga, Rolls-Royce пропонує клієнтам пафосний Cullinan, Aston Martin має DBX, а кросовер Urus взагалі став найпопулярнішим сучасним автомобілем Lamborghini. Тож не дивина, що у Ferrari намагалися побудувати не просто шикарний кросовер, а насправді безпрецедентний автомобіль. Вийшло?

200 кінських сил і більше: що є на AUTO.RIA?

У гонитві за модним форм-фактором італійці примудрилися зберегти характерні риси сучасних суперкарів Ferrari: зовнішність нового Purosangue має чимало натяків на стиль Ferrari Roma та 296. Автомобіль позбавлений типової для багатьох кросоверів «верхньої» решітки радіатора: замість неї на стику капота й бампера встановлено вузьку лаковану панель, за якою приховані оптична камера та датчики допоміжних електронних систем. Обабіч з неї «витікають» вузькі світлодіодні ходові вогні, а фари головного світла розташовані у нижній частині бампера: їх фактично вбудували у величезний повітрозабірник.

Стрімкий силует автомобіля з довгим загостреним капотом підкреслюють масивні «стегна» над задніми колісними арками (23-дюмові задні колеса більші за 22-дюймові передні) та похила лінія дверцят багажного відсіку, який, до речі, може вмістити щонайменше 473 літри вантажу. Та головна очевидна прикраса «Чистокровки» - двері пасажирського відсіку, які відкриваються у протилежні боки (передні — традиційні, задні — так звані «суїцидні»).

Мой ласковый и нежный дверь: от гильотины до крыльев чайки

Майже ідеальну картину трохи псує наявність масивної центральної стійки: без неї вигляд (як і доступ до глибоких крісел) був би просто космічним. Однак навіть попри щедре використання вуглепластику, алюмінієвого сплаву та надміцної сталі при виробництві нового шасі, відсутність центральної стійки могла б скласти проблему з точки зору пасивної безпеки, — а в цьому питанні Ferrari не погодиться на жодні компроміси.

Річ навіть не у завітних «зірках» Euro NCAP (навряд чи агенція буде у захваті від ідеї витратити щонайменше 390 тисяч євро на закупівлю авто для краш-тесту). Під довгим капотом 4,97-метрового Purosangue встановлено рідкісний у наші часи 6,5-літровий V12 потужністю 725 к.с. з тягою 716 Нм, тож динамічні показники вражають: автомобіль сухою вагою 2033 кг розганяється до «сотні» за 3,3 секунди, а до 200 км/г — за 10,6 с. Максимальна швидкість кросовера — 310 км/год, тож повітроводи у передніх крилах, призначені для охолодження гальм, і масивний дифузор під заднім бампером тут не лише для краси.

Натисніть тут, щоб своєчасно дізнатися про наявність та ціни в українських дилерів
Чекаєте на новий Purosangue в Україні?

Тягою атмосферного V12 опікується 8-ступенева коробка передач з двома зчепленнями, розташована позаду заради розподілу ваги у пропорції 49/51%. Привод — на усі колеса, які до того ж керовані (задні можуть змінювати кут повороту залежно від умов руху). Впоратись із навалою тяги водієві допомагатиме розгалужений набір допоміжних систем: адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, система попередження про виїзд зі смуги руху, моніторинг сліпих зон і навіть детектор втоми, а також перший в історії Ferrari контроль спуску. Звісно, адже це кросовер!

Отзывы о Ferrari 360

Хорошо
4 отзыва
3.9
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    3.3
  • Комфорт
    3.3
  • Цена
    3.0
  • Дизайн
    5.0

дизайн кузова, динамика, качество материалов, стоимость обслуживания, тормоза

дорожный просвет, качество сборки, расход топлива

Все отзывы о Ferrari 360

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми