debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Haval Dargo Назад

Автомобіль тижня. Haval Dargo

Китайський кросовер представили в Україні у двох комплектаціях. А що там з ціною?

Бренд Haval, який належить китайському виробнику Great Wall Motor, вже давно не потребує окремої презентації. Модельна лінійка цієї марки представлена декількома SUV: нехай вони не входять до українського топу продажів, але викликають стабільний інтерес до себе через досить пристойні комплектації за прийнятну ціну. При цьому в плані дизайну Haval не брався чимось нас дивувати, однак із появою кросовера Dargo ситуація може істотно змінитись.

Хавал Дарго

Візуально ця модель суттєво виділяється на фоні решти автомобілів Haval. Замість типової гладенької азійської зовнішності тут панують прямі лінії. На автомобіль встановлено круглу головну оптику, бампери, схожі на силові та навіть розширювачі арок з демонстративно відкритими кріпленням. Звісно, все це лише дизайнерський хід Філа Сіммонса, який, судячи з усього, досі ностальгує за часами, коли він працював на британський Land Rover. Але вийшло досить брутально.

Что выбрать? Сравниваем кроссоверы Haval H6 и Renault Koleos

Всупереч позашляховому декору важливо пам'ятати, що «Дарго» - це безрамний кросовер з несним кузовом і незалежною підвіскою по колу. Спереду тут встановлені стійки типу MacPherson, ззаду — оригінальна двоважільна конструкція. Певний потенціал для руху за межами асфальтового покриття модель має. Наприклад, кліренс 20 сантиметрів і непогані кути заїзду та з'їзду (24°/30°). А там, де не вистачатиме однієї лише геометричної прохідності, китайці розраховують на допомогу їздової електроніки зі спеціальними режимами для подолання піску, снігу, бруду, поля та окремим пунктом — доріг з вибоїнами.

Дарго

На фотографіях кросовер не виглядає надто масивним, однак це лише ілюзія, спричинена його вугластим дизайном. Насправді ж із довжиною в 4620 міліметрів новинка трохи більша за вельми популярний серед українських автомобілістів Toyota RAV4. При цьому китаєць ширший, трохи вищий і має більшу колісну базу, ніж у японського бестселера.

Автомобиль недели. Chery Tiggo 2 Pro

Салон кросовера виглядає так само просто, як і його екстер'єр: переважають прямі лінії та не найдорожчі матеріали. Водночас панель приладів тут електронна, мультимедійка вже в базі має 12,3-дюймовий тачскрін та акустичну систему з 10 динаміків, а напроти водія встановлено ще й проєкційний екран.

Українські кросовери не матимуть базового 1,5-літрового двигуна, з яким паркетника пропонують на його батьківщині. У нас Dargo пропонує лише дволітрову «турбочетвірку», яка на піку може розвивати 192 кінські сили та 320 Нм крутного моменту. Повноприводна трансмісія буде запропонована вже в базі, як і 7-ступеневий преселективний робот з двома «мокрими» дисками зчеплення.

Что выбрать? Haval H6 или Chery Tiggo 7

Найдоступніший Haval Dargo в Україні оцінили щонайменше у 870 000 гривень. За ці гроші ви отримаєте кросовер з 18-дюймовими легкосплавними дисками, електроприводом кришки багажника, кермом з підігрівом, кріслом водія з електроприводом, системою безключового доступу і довгим переліком електронних помічників. Крім цього, вже в початковій для нашого ринку комплектації High на автомобіль встановлюють світлодіодну оптику, двозонний клімат-контроль та багато іншого обладнання.

За максимальну ж комплектацію з не надто оригінальною назвою Top у нас просять від 926 634 гривень. Такий автомобіль відрізняється від бази наявністю панорамного даху, дорожчою оббивкою сидінь, дзеркалом заднього огляду з автозатемненням, атмосферним підсвічуванням салону та вдосконаленою кліматичною установкою з іонізатором повітря.

Все предложения новых Haval Dargo на AUTO.RIA
Предложение о продаже

Окрім згаданого передбачені й додаткові електронні помічники. Топові паркетники відрізнятимуться автопаркувальником, який за словами представників бренду працює навіть оперативніше, ніж на європейських авто. Також на найдорожчих кросоверах встановлено системи контролю рядності й екстреного гальмування при проїзді перехресть.

Топ-12 найдоступніших авто з Китаю та Узбекистану. Що є на AUTO.RIA?

За наповненням ця комплектація виглядає вельми пристойно, хоча загальну картину трохи псує відсутність підігріву принаймні передніх сидінь: за нього навіть покупцям авто у топі дилери попросять доплатити трохи більше ніж 3000 гривень, а докинувши ще близько 20 000 гривень можна встановити водійське крісло з масажем та великою кількістю налаштувань.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (2)

Добавить комментарий к статье
Дмитрий Драгун | 08:22, 21 февр. 2022

Надеюсь подвеска оригинальная а не копия Н6, иначе для скоростного прохождения бездорожья машина не годится, будет сильно раскачиваться и отсреливать.

Сергій | 22:18, 05 авг. 2022

Підвіска з Н6, нажаль.

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми