debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Вимкніть відеореєстратори! Хто й чому цього вимагає? Назад

Вимкніть відеореєстратори! Хто й чому цього вимагає?

ЗСУ застерегли водіїв від фото- або відеозйомки доріг загального користування, об'єктів загального призначення, об'єктів інфраструктури, українських військовиків тощо.

Повідомлення про те, що представники тероборони на блок-постах вимагають від водіїв вимкнути та взагалі зняти відеореєстратори, почали поступати від автомобілістів буквально з перших днів війни. Спочатку такі дії могли бути розцінені як «самодіяльність», однак незабаром ЗСУ звернулися до спільноти з вимогою уникати фото- та відеозйомки доріг загального користування, об'єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень, розташування, зосередження чи переміщення військових підрозділів сил оборони.

Роботу блокпостів доведуть до ладу. В чому річ?

Днями фактичну заборону відеореєстраторів прокоментував керівник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник: у відповідь на запит «Української правди» він наголосив, що зміст даного застереження дуже актуальний для усіх регіонів, а передусім тих, де йдуть бойові дії. Це рішення військового командування, за словами речника ЗСУ, доведено до представників військових адміністрацій, а вони мають наголошувати на цьому для громадськості.

Поліція отримала ще одну підставу для зупинення транспортних засобів

Попри відсутність у широкому доступі офіційного документа, який відкрито забороняє використання відеореєстраторів, суть застереження очевидна: щоб уникнути затримок та зайвої напруженості при проїзді блок-постів, водіям варто заздалегідь зняти переносні відеореєстратори, встановлені під вітровим склом автомобіля. Якщо ж авто обладнане стаціонарним пристроєм відеофіксації, представники ТрО радять закріпити перед його об’єктивом непрозору наліпку на склі. Подальші ж суперечки з цього приводу можуть зачекати до мирного часу.

Будьте уважні й обережні, бережіть себе.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми