debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Роботу блокпостів доведуть до ладу. В чому річ? Назад

Роботу блокпостів доведуть до ладу. В чому річ?

Національна поліція та Збройні сили спільно з територіальною обороною планують навести лад на блокпостах, щоб менше перешкоджати руху транспорту дорогами України.

Під час воєнних дій автомобільні дороги залишаються чи не єдиним загальнодоступним транспортним каналом, і події першого тижня війни, коли магістралі в напрямку безпечніших західних регіонів України виявилися майже паралізованими, показали наскільки важливо підтримувати пропускну здатність мережі. Втім, проблемою стала не лише кількість приватного транспорту, а й встановлення на дорогах численних блокпостів.

Черги перед пунктами пропуску з сусідніми державами станом на 13.03.2022

Про те, що чисельність блокпостів істотно зменшила темп руху автомобілів із Заходу на Схід, нещодавно заговорили й волонтери, які зараз налагоджують постачання гуманітарних вантажів до регіонів, які потребують допомоги. Врешті Нацполіція та Міноборони разом з теробороною вирішили навести лад у мережі блокпостів та впорядкувати їхню роботу.

Технічна допомога: де зараз шукати СТО для ремонту авто? ОНОВЛЕНО

«Блокпост призначений для охорони важливих доріг, які ведуть до міст та населених пунктів, важливих інфраструктурних об’єктів. На блокпостах здійснюється контроль за рухом транспорту й людей. Тому у воєнний час без них ніяк не обійтись», - прокоментував ситуацію Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Однак, на думку очільника МВС, блокпости не мають ускладнювати евакуацію людей з районів активних бойових дій та доставку гуманітарної допомоги.

Як забезпечити країну пальним, не підвищивши ринкових цін?

На думку Монастирського, перевірки документів і автотранспорту на в’їздах у міста є цілком обґрунтованими. Однак на виїздах перевірка має бути лише вибірковою. Та головне, що найближчим часом профільними міністерствами буде створено перелік чинних блокпостів. А ті, які до цього переліку не будуть внесені, доведеться демонтувати. Це має істотно зменшити затримки в русі транспорту та вантажів дорогами країни.

*Фото: УНІАН

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми