debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
15 нових електромобілів, які мали попит у серпні Назад

15 нових електромобілів, які мали попит у серпні

Стільки нових «електричок» за місяць в Україні ще не продавали! Та чи не доведеться ринку розплачуватися за рекорд подальшим сповільненням продажів?

Вимушений спалах продажів нових легковиків у серпні, причиною якого став відкинутий врешті нардепами намір Уряду збільшити оподаткування під час першої реєстрації такої техніки, приніс рекордні підсумки майже в усіх сегментах українського автомобільного ринку. Однак навряд чи це дає підстави святкувати: не можна виключати, що літні рекорди «гикатимуться» продавцям протягом наступних місяців, адже відкладений попит, який покупці могли «розтягувати» ще якийсь час, неспіхом перебираючи варіанти, задоволений.

Які нові авто найчастіше купували у серпні?

Хай там як, настільки активного попиту ринок нових електромобілів України ще не знав: як свідчать записи про реєстраційні дії у базі даних Головного Сервісного центру МВС, за підсумками серпня прихильники електричного транспорту придбали 1204 нових «електрички» - замалим не на чверть (+23%) більше, ніж у липні, та одразу на 75% більше за досягнення серпня минулого 2023 року (тоді в Україні продали 690 нових BEV).

Найдоступніші електромобілі, які можна купити просто зараз

Звісно, за згаданих умов (запропонований Урядом збір у розмірі 15% від вартості автомобіля мав стати чинним з 1 вересня) покупці на завжди мали можливість робити вибір, спираючись виключно на власні вподобання: чимале значення мала наявність «живих» електромобілів у салонах дилерів та на складах імпортерів. Ймовірно, саме з цієї причини деякі популярні моделі «пішли в мінус» проти результатів липня навіть попри більший загалом попит — припускаємо, що на той момент продавці просто не мали їх у потрібній кількості.

Найпопулярніші нові електромобілі в Україні

за підсумками продажу нових авто у серпні (проти липня)

1. Honda M-NV: 174 нових електромобілі (-65);

2. BYD Song Plus: 173 нових електромобілі (+40);

3. Volkswagen ID.4 Crozz: 130 нових електромобілів (+44);

4. Zeekr 001: 126 нових електромобілів (+58);

5. Nissan Arya: 89 нових електромобілів (-29);

6. Audi Q4 e-tron: 42 нових електромобілі (+19);

7. Mercedes-Benz EQS: 39 нових електромобілів (+33);

8. BYD Song L: 34 нових електромобілів (+11);

9. BYD Seagull: 29 нових електромобілів (+20);

10. MG 4: 27 нових електромобілів (без змін);

11. BYD Yuan Plus: 25 нових електромобілів (-3);

12. Volkswagen ID.6 Crozz: 24 нових електромобілі (+9);

12. Volvo EX30: 24 нових електромобілі (+8);

13. Honda e:NS1: 23 нових електромобілі (-3);

14. Audi Q8 e-tron: 12 нових електромобілів (+5);

14. BYD Tang: 12 нових електромобілів (-1);

14. MG ZS EV: 12 нових електромобілів (+9);

14. Volvo C40 Recharge: 12 нових електромобілів (+9);

15. Mercedes-Benz EQE SUV: 9 нових електромобілів (+5);

15. Zeekr X: 9 нових електромобілів (-2).


У заліку виробників нових «електричок» першість за підсумками місяця здобув китайський бренд BYD: власниками його продукції стали 302 українських автомобілісти. Марка Honda, електричні бестселери якої не змогли повторити досягнень попереднього місяця, посіла другий рядок рейтингу з результатом у 202 нових електромобілі, тим часом як на третю позицію піднявся Zeekr (122 BEV), випередивши Nissan (91 новий електромобіль, 89 з яких — призначені для внутрішнього ринку КНР кросовери Ariya).

Тест-драйв Mercedes EQS SUV. За межами стереотипів і масового попиту

Нескладно помітити, що до переліку найпопулярніших в Україні нових «електричок» увійшли переважно моделі китайського походження — як імпортовані з внутрішнього ринку КНР незалежними постачальниками, так і представлені в Україні офіційно. Найуспішнішим «європейцем» серпня став Mercedes-Benz EQS: VIN-коди електричних седанів починаються з символів W1K, що свідчить про німецьке походження автомобілів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →