debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Citroën C3 матиме електричну версію ë-C3. Скільки вона коштуватиме? Назад

Новий Citroën C3 матиме електричну версію ë-C3. Скільки вона коштуватиме?

Європейські виробники намагаються перехопити ініціативу в китайських суперників, тиск яких на деяких ринках Старого світу стає дедалі відчутнішим.

Новий бос Citroën Тьєрі Коскас, який очолив бренд у березні 2023 року із завданням «розворушити» активність французької марки саме у напрямку електрифікації, поділився намірами щодо виходу на ринок нової генерації субкомпактного хетчбека Citroën C3. Нагадаємо, що за попереднім планом автомобіль четвертого покоління мали презентувати ще навесні, однак врешті офіційний старт було перенесено на жовтень з перспективою появи нової моделі в салонах на початку 2024 року.

Що вибрати? Порівнюємо хетчбеки Skoda Fabia та Citroen C3

Варто зазначити, що С3 є дуже важливим для Citroën: за підсумками 2022 року продажі хетчбека у Європі склали 30% від загального попиту на легковики французької марки. За задумом попереднього керівника марки, у Європі мали запустити новий С3 індійського виробництва, дебют якого відбувся ще минулого літа. Однак цю ідею врешті «зарубали», віддавши перевагу новій стратегії, яка передбачає виробництво моделі на європейських потужностях та розширення лінійки електричною версією ë-C3.

Тест-драйв DongFeng EX1: найдешевша нова «електричка»

Щоб забезпечити електричній новинці більш-менш конурентну вартість, французи обмежили ціновий сегмент ë-C3 позначкою 25 000 євро: це дозволить «Сітроєну» з анонсованою потужністю електродвигуна 82 або 109 к.с. і батареєю ємністю 40 або 50 кВт·год відповідно скласти конкуренцію краянам з Renault, які мають намір виставити на продаж власний електричний R5 з двигуном потужністю 125 к.с. і акумулятором ємністю близько 45 кВт·год за ціною від 24 900 євро. Або німцям з Volkswagen, котрі планують презентувати хетчбек ID.2 у 2025 році.

Це буде Golf, чи тільки Polo? Німці показали прототип електричного хетчбека

Втім, це означає, що найдоступнішим новим електромобілем Європи все одно залишиться 3,7-метровий Dacia Spring: вартість виготовленого у Китаї електричного мінікросовера (без урахування субсидій та знижок) коливається в межах 19 990 — 22 300 євро. Втім, він істотно поступатиметься «французам» як за габаритами, так і за параметрами силової установки: Spring має двигуни потужністю 45 і 65 к.с. та здатен подолати на одному заряді батареї лише близько 220 км.

Тест-драйв MG 4: готовий піти у розвідку?

Однак цієї вади позбавлені інші електромобілі китайського виробництва, які не без спротиву (на кшталт 10% імпортного мита) виходять на європейський ринок. Серед найдоступніших альтернатив — майже 4,3-метровий MG 4 з двигунами потужністю 168 та 201 к.с. і автономністю в межах 350-430 км. В Іспанії, де за нього просять приблизно 26 тисяч євро, MG 4 став найпопулярнішим новим електромобілем за підсумками першого кварталу, тим часом як у Британії він посів друге місце.

Найдоступніші нові електромобілі: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

Хай там як, навіть використання на новому ë-C3 розробленої в Індії платформи та виготовлених у Китаї літій-залізо-фосфатних батарей має межу зниження вартості. До того ж у Citroen вже оголосили, що автомобіль виготовлятимуть на європейському заводі Stellantis у словацькій Трнаві разом із майбутніми C3 Aircross та Opel Crossland.

Отзывы о Citroen C3

163 место
Отлично
136 отзывов
4.4
163 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.4
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач

дорожный просвет

Все отзывы о Citroen C3

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми