debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Слалом та джимхана (slalom / gymkhana): в очікуванні надшвидкісної суботи Назад

Слалом та джимхана (slalom / gymkhana): в очікуванні надшвидкісної суботи На правах рекламы

Напередодні Дня автомобіліста в столиці проведуть Чемпіонат України.

 30 жовтня в Києві, при підтримці AUTO.RIA,  на Контрактовій площі, відбудеться VII етап Чемпіонату України з автомобільного слалому. Тим самим організатор заходу Київський Міський АвтоМотоКлуб (КМАМК, kmamk.com) поставить фінальний акорд у турнірі даної дисципліни в сезоні 2021.

     Змагання проводяться у командному та у індівідуальному заліку з поділом на групи та класи: класичний автослалом та група Gymkhana.

     У цьому році етапи Чемпіонату України проходили в Маріуполі, Івано-Франківську, Борисполі, Харкові. Протягом року учасники їздили по містах і набирали бали. Саме на фінальному заході, який пройде 30 жовтня у столиці, будуть визначені переможці. Цю видовищну «битву» варто відвідати, щоб побачити, як під звук спортивного вихлопу відбувається боротьба за перемогу на подіумі.

     У слаломі та джимхані беруть участь не тільки профі спортсмени, тут їздять й дівчата, а також юніори, починаючи з 14 років. Всі вони проходять, як адміністративну і технічну перевірку, так і медичну.

     Проїзд учасників відбувається по трасі з фігурами різної складності, яка розмічена фішками. Тут не только змійкі та круті повороти, є й розворот на 180 градусів, Проїзди заднім ходом. Щоб перемогти потрібно проїхати всі обов'язкові фігури, тим самим ідеально пройти трасу.

     Тренування учасників починаються рано вранці 30 жовтня (субота), і, вже ближче до обіду відбудеться урочисте відкриття змагання з яскравими «бойовими заїздами».

 Слідкуйте за новинами. Найближчим часом ми ознайомимо з детальним таймінгом події.

Також запрошуємо усіх небайдужих до українського автоспорту, підтримати наших спортсменів.

Долучайтесь до нас у соцмережах, чекаємо на коментарі та вподобайки ????
https://www.instagram.com/slalom_gymkhana_ua/
https://www.facebook.com/SlalomGymkhanaUA/
https://www.facebook.com/kyivautomotoclub
https://www.instagram.com/kyivautomotoclub/

Під час відвідування спортивного заходу не забувайте про безпеку!

Ми просимо вас:

1. Дотримуйтесь карантинних норм, а також інших вимог законодавства в частині запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

2. Шукайте для себе безпечне глядацьке місце, з якого Ви можете оглядати швидкісні заїзди не піддаючи себе небезпеці. Не стійте на зовнішній стороні повороту, а також у місцях, куди вхід заборонено. 

3. Ні на хвилину не залишайте дітей без нагляду. 

4. Не залишайте після себе сміття та відходи, не залишайте після себе скляного посуду, який хулігани можуть викинути на трасу. 

5. Бережіть природу! Значення охорони навколишнього середовища для нашого міста надзвичайно велике. Автоспорт і навколишнє середовище знаходять способи вирішення проблем екології та демонструють взаєморозуміння своїх вимог одне до одного. Від Вас, як від глядача, залежить, чи відбудуться у нас наступні спортивно-мистецькі заходи, чи ні.  

 6. Виконуйте, будь-ласка, розпорядження суддів та маршалів. 

 7. У випадку аварії змагання припиняється. Про відповідні рятувальні роботи піклується Організатор та відповідні рятувальні служби, а не глядачі! 

 8. Ми вдячні Вам за виконання викладених вище вимог і Правил дорожнього руху!

Дякуємо за увагу та розуміння.
#KMAMKteam

Бажаєте втілювати сміливі #мрії, створювати яскраві події та перемагати разом з Командою #КМАМК?

Ми завжди відкриті для нових пропозицій.
Надішліть нам листа: kmamk23@gmail.com

www.kmamk.com

Трохи термінології: 

1) Що таке слалом?

Автомобільний слалом - одне з найдемократичніших змагань з автогонок. Мета змагань - пройти трасу за мінімальний час з найменшою кількістю помилок. Відносно невелика швидкість об'їзду фішок не знижує видовищності боротьби, а майстерність учасників на самих звичайних автомобілях у проходженні поворотів навколо фішок віялом незмінно викликає захват у вболівальників.

В рамках змагання учасники проїзжають 2-3 різні фігури по 3 рази. До заліку іде сума кращих часів з кожної фігури.

2) Що таке джимхана?

Джимхана - це швидкісний спрінт-слалом. Мета змагань - пройти трасу за мінімальний час з максимальною швидкістю, наскільки це можливо з найменшою кількістю помилок. На трасі розставляються перешкоди у вигляді автомобільних покришок, бочок та інших спец перешкод. Траси для джимхани зазвичай спроектовані таким чином, щоб водій використовував тільки першу і другу передачі (іноді третю).

В рамках змагання учасники проїжджають 2-3 рази кваліфікацію, по результатам якої формується сітка змагання ТОП24 DE або ТОП16 DE. Учасники їдуть віртуальними парами по сітці на вибування

3) Класи та заліки в слаломі та джимхані:

Основні класи:

SPORT FWD - анлім передній привід

SPORT RWD - анлім задній привід

SPORT AWD - анлім повний привід

STREET - будь-який привід з обмеженнями на доопрацювання (заборона на гідроручник, ковши, спорт ремені, полегшення салону та кузову, TW не нижче 140)

Додаткові класи:

OPEN - всі учасники

LADIES - жіночий залік

JUNIORS - підлітки 14-18 років

 

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми