debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Subaru готує власний електричний кросовер до показу наступного року Назад

Subaru готує власний електричний кросовер до показу наступного року

За попередніми даними, нова «електричка» матиме автономність в межах 700 км і суттєво відрізнятиметься від «клона» Toyota bX4z, який зараз випускають під назвою Subaru Solterra.

Доки європейські автовиробники, трохи очманілі від натиску китайських електромобілів на Женевському автосалоні, стурбовано стихли, японці використовують інформаційну паузу на власну користь. Днями вони анонсували випуск мініатюрного рамного позашляховика Toyota Land Cruiser FJ, а тепер у мережі з’явилось і повідомлення про намір Subaru випустити 2025 року власний електричний кросовер, розробка якого вже триває.

Нові електромобілі: які моделі краще купували у січні?

Джерелом «витоку» знову стало японське видання Best Car, яке завдячує своїми вельми влучними прогнозами добре проінформованим джерелам у тамтешній автоіндустрії. Цього разу наші колеги повідомили, що Subaru готує до дебюту електричний кросовер власної розробки, який буде офіційно презентований наступного року. На їхню думку, це має бути електрична версія популярного «Форестера» з повним приводом і батареєю, яка забезпечуватиме пробіг між заряджаннями у межах 700 км. Саме на це твердження спирається й дизайнер видання, який намалював ескіз майбутньої «електрички», використавши за основу зображення Subaru Forester, представленого на ринку зараз.

Тест-драйв MG Marvel R: у зоні підвищеної уваги

Варто зауважити, що у лінійці Subaru вже є електричний кросовер: це 4,69-метровий Solterra, побудований, як і його «близнюк» Toyota bZ4x, на новій платформі e-TNGA, розробленій у кооперації двох японських брендів. І хоч актуальний Forester дещо компактніший (його довжина 4,64 метра при колісній базі 2,67 м), у Best Car стверджують, що розроблена Subaru електрична новинка матиме навіть просторіший інтер’єр, ніж пропонує «Солтерра».

Усі нові Subaru: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Усі нові Subaru: що є на AUTO.RIA зараз?
от 1 198 200 грн до 2 239 300 грн

Нагадаємо, що «Форестер», як і решта сучасних моделей Subaru з ДВЗ (за виключенням купе BRZ), побудований на платформі SGP: на відміну від суто «електричної» e-TNGA вона передбачає можливість встановлення різних силових агрегатів — від класичних ДВЗ та гібридів з різним ступенем електрифікації до електричних двигунів з масивними тяговими батареями. Побудова нової «електрички» на SGP може здатися нелогічною, однак це дозволить істотно оптимізувати витрати на виробництво, — а для порівняно дорожчих електромобілів це має неабиякий сенс. Та й відмовлятись від бензинових моделей певний час не доведеться.

Отзывы о Subaru Forester

186 место
Отлично
583 отзыва
4.4
186 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.8
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.1
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.3

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, стоимость обслуживания, шумоизоляция

Все отзывы о Subaru Forester

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми