debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Tesla Roadster розганятиметься до 96 км/год менше ніж за секунду. Знаєте хто сказав? Назад

Tesla Roadster розганятиметься до 96 км/год менше ніж за секунду. Знаєте хто сказав?

Ілон Маск обіцяв, що анонсовану ще 2017 року нову модель представлять у 2022-му, однак прем'єру вже декілька разів переносили. Згідно з останнім уточненням Roadster покажуть наприкінці поточного року, а продавати почнуть у наступному.

Після короткого анонсу у 2017 році в компанії Tesla ще декілька разів повертались до висвітлення проєкту другого покоління моделі Roadster. Переважно заяви повідомляли про черговий переніс прем'єри новинки, хоча бували й цікаві доповнення: їх переважно генерував сам Ілон Маск. Наприклад, у 2019 він розмістив футуристичну картинку з автомобілем, який ширяє у повітрі, а нещодавно повідомив, що концепцію Roadster повністю переглянуто, тож новий електромобіль зможе розганятись до 96 км/год менше ніж за одну секунду.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

Тут варто зазначити, що в Tesla добре знаються на маркетингу і неодноразово доводили це. Наприклад, для Model S Plaid заявлена динаміка у 1,99 сек., але за стандартних умов досягати такого розгону регулярно не вийде, на що натякає "зірочка" в ТТХ на офіційному сайті. Схожа історія була з пікапом Cybertruck коли Маск заявив, що той здатен обігнати Porsche 911 на "дразі", маючи при цьому на буксирі такий самий 911-й - і навіть продемонстрував це на відео. Після короткого аналізу виявилось, що для відео було обрано найповільнішу версію Porsche, а відтинок траси не мав до еталонних 402 метрів. Але то, звісно, несуттєві деталі...

Твітер Ілона Маска

Маск і раніше підхоплював украй сміливі ідеї щодо принад нового Tesla Roadster.


В наші дні динаміка розгону більшості сучасних гіперкарів обмежується скоріше силою тертя шин, ніж продуктивністю двигуна. Навіть найпотужніші дорожні авто з двигунами від 2000 кінських сил і співвідношенням маси до потужності більше ніж 1 к.с. на кілограм не можуть розігнатись до 100 км/год швидше ніж за 1,8 секунди, тому або Маск знову перебільшує, або у Tesla й справді утнуть щось цікаве. З огляду на те, що відрив від решти серійних авто настільки значний, це скоріш за все комбінація першого і другого.

Краш-тест електричного пікапа наполохав спеціалістів з безпеки

Єдиним варіантом уникнути браку зчеплення сучасних шин з дорожнім покриттям є забезпечення прискорення якимось іншим імпульсом. Раніше у Tesla вже висували ідею, яка в перспективі може подолати цей ліміт, але вона доволі складна у реалізації. Наприклад, у 2018 році Маск просторікував про встановлення 10 компактних хімічних реактивних двигунів по периметру електромобіля, які мають покращити його динамічні характеристики й дозволити швидше проходити повороти.

Час придивитись до електромобіля?
Предложение о продаже

В теорії імпульс таких "бустерів" справді зможе обійти проблему браку зчеплення шин, але навряд чи ними можна буде користуватись тривалий час. Тож загалом ідея видається химерною й не дуже придатною до легалізації на дорогах загального користування. Звісно, мріяти про авто, яке буквально "вистрілює" до сотні одразу зі старту, це не завадить, однак не варто виключати й того, що йдеться знову про “зірочку” в характеристиках авто. Словом, доведеться лише почекати на презентацію "Родстера". Ще трохи.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми