debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Електричний Honda e:Ny1 почали продавати в Європі. Яка ціна? Назад

Електричний Honda e:Ny1 почали продавати в Європі. Яка ціна?

Новий кросовер для європейського ринку є близнюком популярних в Україні китайських моделей, однак матиме силовий агрегат німецького виробництва.

Навесні поточного року ми повідомляли про намір японської компанії Honda Motor запустити на європейських ринках продаж першого електричного кросовера e:Ny1, спорідненого з китайськими аналогами Honda e:NS1 та e:NP1. Довго чекати не довелося: наприкінці липня новинка почала з’являтись на вебсторінках європейських дилерів, а незабаром було оголошено її вартість.

Третій, але не зайвий: Honda показала новий кросовер e:Ny1

Головною технічною відмінністю e:Ny1 є силова установка. Попри те, що європейський варіант кросовера збиратимуть в китайському Ухані, на нього встановлюватимуть модуль EMR3, розроблений німецькою компанією Vitesco, яка до 2019 року була підрозділом корпорації Continental. Йдеться про єдиний агрегат-моноблок вагою 76 кілограмів, який складається з блока силової електроніки, редуктора та електродвигуна потужністю 204 к.с. з крутним моментом у 310 Н·м, котрий обертатиме виключно передні колеса.

Цікаво, що згадана установка не буде «хондівським» ексклюзивом: у Vitesco стверджують, що виготовили вже чверть мільйона таких модулів і мають підтверджені угоди на постачання EMR3 на конвейєри восьми різних виробників (втім, про які саме марки йдеться — невідомо). Подібний підхід дозволяє істотно зменшити витрати на виробництво, що має вплинути й на роздрібну вартість електромобілів, обладнаних цим вузлом.

Втім, ціна європейського Honda e:Ny1 вже відома — і надто низькою її не назвеш. Наприклад, у Німеччині електричний кросовер довжиною 4,39 метра з 10-дюймовим цифровим щитком приладів і 15-дюймовим дисплеєм розважальної системи коштує щонайменше 47 590 євро, а вартість «максималки», обладнаної на додачу підігрівом керма, асистентом паркування і панорамним дахом, сягає 51 490 євро. Для порівняння, «вилка цін» німецького Volkswagen ID.4 на його батьківщині становить 42 635 — 55 555 євро, де останнє значення — вартість повноприводної версії ID.4 GTX.

Топ-12 найпопулярніших нових електромобілів: що купували у червні?

Отже, вихід e:Ny1 на європейський ринок навряд чи стане легкою прогулянкою, — тим паче якщо йтиметься про перспективи старту продажів в Україні. Адже на нашому ринку представлені не лише значно дешевші електромобілі, імпортовані незалежними дилерами з внутрішнього китайського ринку, а й «офіційні» моделі на кшталт MG 4 за 22 775 євро, Hyundai Kona Electric (27 727 євро), Volvo EX30 (32 239 євро), Opel Mokka-e (32 976 євро) тощо.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Сергей | 12:31, 09 авг. 2023

У нас таких по 25000-27000 полный риа , немцев разводят

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми