debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Porsche Taycan Turbo S став найшвидшим серійним електромобілем Назад

Porsche Taycan Turbo S став найшвидшим серійним електромобілем

Рекордне авто майже повністю відповідає тим специфікаціям, у яких модель продають в дилерських центрах.

Навіть до свого офіційного дебюту Porsche Taycan вже встановлював рекорди. У серпні 2019 року тест-пілот Ларс Керн на передсерійному електромобілі зміг промчати коло Нюрбургрингом за 7 хвилин 42 секунди, оновивши рекорд для цього класу. Але, вже у вересні 2021 року Tesla Model S Plaid змогла покращити цей час на 7 секунд. Зараз же в Porsche заявили, що знову змогли обійти американський електромобіль.

Усі нові електромобілі. Що є на AUTO.RIA?

Цього разу рекордного результату змогли досягти на Taycan Turbo S, причому, не на простому, а на седані з пакетом Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). На офіційних фото можна помітити, що на тестовому автомобілі встановлено каркас і гоночні крісла-ковші, але, як запевняють в Porsche, ними переобладнання й обмежились. Навіть за своєю вагою це авто відповідає серійному варіанту. Кермувати  знову доручили Ларсу Керну, якому вдалося подолати коло завдовжки 20,8 кілометра за 7 хвилин 33 секунди — приблизно на 2 секунди швидше за попередній рекорд.

Сам комплект PDCC містить у собі 21-дюймові колеса, на які взуті шини Pirelli P Zero Corsa і спеціальне ПО для системи Porsche 4D Chassis Control. Клієнти можуть замовити як новий автомобіль з цим пакетом, так і зможуть замовити його для вже придбаних Taycan Turbo S. Наразі пакет за 13 377 євро доступний тільки для електромобілів 2023 модельного року, виробництво яких стартувало минулого місяця.

Все новые Porsche на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Все новые Porsche на AUTO.RIA
от 2 446 214 грн до 11 299 458 грн

Попри те, що Taycan Turbo S все ж зміг обійти Model S Plaid, статус найшвидшого електромобіля Нюрбургрингу не належить цим моделям беззаперечно. У травні 2017 року китайський Nio EP9 зміг проїхати цей трек за неймовірні 6 хвилин 45 секунд. А у червні 2019-го цей час зміг покращити Volkswagen ID. R, причому, одразу на 40 секунд. Нюанс в тому, що ні Volkswagen, ні Nio не є серійними. Якщо китайці випустили принаймні мікросерією у 16 одиниць, то Volkswagen взагалі обмежився лише одним рекордним прототипом ID. R.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми