debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Облиште сумніви! Що вибрати: Renault Duster чи Jeep Compass? Назад

Облиште сумніви! Що вибрати: Renault Duster чи Jeep Compass?

Шукаємо «плюси» та роздаємо їх кожній з моделей, щоб обрати саме свій варіант.

На перший погляд, кросовери, які згадані у заголовку, цілком різні – один бюджетний «європеєць», другий – «американець», випущений маркою Jeep, котра вже стала іменником у середовищі автомобілістів. Однак попри цю різницю, в обох моделей є чимало спільного, наприклад – схожі середні ціни та подібна кількість куплених авто на українському ринку авто з пробігом. Торік, за інформацією з відкритих даних ГСЦ МВС, було придбано по 2,6 тис. кожної з автівок (при цьому Duster ми рахували під обома марками – Dacia та Renault).

Порівнювати будемо машини випущені від 2011 до 2016 року, це той період, коли вироблялася рестайлінгова версія першого покоління «Компаса», чий дизайн дещо нагадує іншу модель від Jeep – Grand Cherokee. Перша генерація «Дастера» за даними з каталогів вироблялася з 2010 по 2013 рік, далі, до 2018 – фейсліфтингова версія першого покоління. Однак задля спрощення наступних витягів зупинимося на часових рамках, прив'язаних до періоду виробництва «Компаса».

Рейтинги всех сегментов: импорт и продажи новых и б/у автомобилей.
Авторынок Украины

Нагадаємо, що у цих оглядах ми опираємося на доступні ринкові параметри автомобілів, вивчення яких зазвичай допомагає визначитися перед купівлею тієї чи іншої моделі, особливо тоді, коли вони схожі за основними параметрами та ціною. А щоб прийняти остаточне рішення було простіше - заготуйте аркуш паперу, розділіть його на дві колонки, та після ознайомлення з кожним наступним розділом ставте «плюсика» тому авто, параметри якого підходять більше саме вам. Почнімо!

Які мотори популярні у Duster та Compass?

Duster на українській «вторинці» присутній переважно з дизельними моторами, проте є і бензинові, на частину яких вже встановлене газобалонне обладнання. У Compass дизелів вкрай мало, перевага у бензинових версій, з помітною часткою авто з ГБО.

За таких обставин обрати модель, якій варто віддати перший плюс, не надто складно – хто не терплячий до дизельного рокотання, побоюється їхньої вимогливості до якості пального, особливо взимку, той голосує за «Компас», з перспективою вибору бензинової версії, або ж машини з ГБО. Коли ж дизель влаштовує (і вбачаються певні переваги саме такого типу двигуна) – тоді можна віддати перший плюс «Дастеру».

Щодо окремих типів двигунів, точніше їх версій за робочим об’ємом циліндрів, у «Дастера» 1,2- та 2,0-літрові «бензинки» опинилися у меншості, переважно покупці обирали цей кросовер з 1,6-літровим мотором. З дизельними «Дастерами» все просто: тут є лише 1,5 dCi, який здатен видавати 90 або 110 к.с. Ті, хто купував торік «Компаси», найчастіше обирали версію 2,4 л (170/175 к.с.), та трохи менше 2-літрові (159 к.с.) варіанти.

Загалом «Дастер» у дизельному виконанні виграє порівняно невеликим споживанням пального, але програє за потужністю. «Компас» зацікавить тих, хто на перший план ставить динаміку та потужність, і лише після цього думає про витрати бензину. 

Коробки передач

Цей розділ може допомогти визначитися не лише з тим, кому віддати наступного «плюсика», а навіть з рішенням щодо купівлі тієї чи іншої моделі загалом. Чому так? Не буде помилкою сказати, що практично усі «Дастери» мають коробку передач з ручним перемиканням, а майже усі «Компаси» - автоматичні КПП (гідравлічні, або варіатори типу CVT). Тож обрати тут справді просто.

Привод

Коли йдеться про «Джип», звісно цікаві позашляхові можливості машини такої марки. Не всі «Компаси» мають систему повного приводу – частина оснащена лише переднім приводом, однак чимало – а це 70% машин, з усіма ведучими. У «Дастера» частка повноприводних версій на ринку менша – 40%. Тож для тих, кому потрібна система 4х4, більший вибір таких версій серед «Джипів».

Переглянути пропозиції з:

Що думають власники про Duster та Compass?

«Дастер» отримав загальну оцінку 4,1 з 5,0 можливих, при цьому власники віднесли до переваг моделі дорожній просвіт, якість збирання, керованість та витрати пального. Не влаштовує більшість якість матеріалів та шумоізоляція. Загальне місце у рейтингу – 384 (із 444).

«Компас» власники та водії оцінили вище – на 4,4 бала. Серед переваг американського кросовера – дизайн кузова, простір салону, дорожній просвіт, якість збирання та керованість. До недоліків власники зарахували об’єм багажника. Щоправда, тут варто зважити на те, що «табличний» об’єм багажного відділення у «Компаса» 459 літрів проти 473 л у «Дастера», тож фактична різниця (14 л) не така вже й значна. До того ж «Компас» довший на 13 см. А от де різниця значно помітніша – це щодо розташування автівок у загальному рейтингу, де Compass істотно вище – на цілих 213 позицій, посідаючи 171 місце. У цьому розділі перевага явно на боці «Джипа».

Які середні ціни на Duster та Compass?

Середні ціни для обох моделей (нагадаємо, що Duster ми увесь час розглядаємо під обома марками – Renault та Dacia) на ринку досить схожі, на діаграмі лінії з їхнім значенням навіть перетинаються. Хіба що за «ранні» Duster просять трішки менше, ніж за перші випуски «рестового» Compass.

Тож за цим параметром лідера визначити навряд чи вдасться, однак і без рішення залишитися теж не можна. Для цього слід зважити на те, що майже 90% «Компасів» прибувають в Україну зі страхових аукціонів, тож ціна ціною, а стан конкретної машини та важкість отриманих нею ушкоджень тут значно важливіші. Зрештою, як і для «Дастера» дійсний пробіг, який, зокрема, у версій зі значком Dacia, трапляється чималий.

Добре те, що дізнатися про «аукціонне» минуле автівок зі США чи справжній пробіг авто, «пригнаних» з Європи, не так і складно – на AUTO.RIA більшість автомобілів мають перевірений VIN-код, і для них можна замовити розширені звіти, наприклад Carfax чи VIN+, чим варто скористатися у будь-якому випадку, незалежно від походження автомобіля.

Купуємо безпечно. Які перевірки автотранспорту доступні зараз на AUTO.RIA

Про вибір

Зараз на AUTO.RIA пропонується до продажу понад 180 Renault/Dacia Duster та близько 160 Jeep Compass тих років випуску, про які йшлося у даному огляді. Оскільки мінусів ми не ставили жодній з моделей – у вас точно є та, котра отримала більше плюсів. Сподіваємось, ви стали на крок ближче до того, аби від екскурсій електронними каталогами AUTO.RIA перейти до оглядів авто наживо, здійснивши перший дзвінок продавцеві того автомобіля, який сподобався найбільше, аби домовитися про зустріч та огляд машини.

Вибрати свій Renault Duster

Вибрати свій Jeep Compass

Вдалого вибору!

Отзывы о Dacia Duster

Отлично
18 отзывов
4.2
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.6
  • Надежность
    4.2
  • Комфорт
    3.7
  • Цена
    4.5
  • Дизайн
    4.1

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, коробка передач, объем багажника

качество материалов, качество сборки, шумоизоляция

Все отзывы о Dacia Duster

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Сергей | 12:54, 26 янв. 2024

Прийшло сповіщення, що стаття про порівняння Renault Duster із її найпопулярнішою альтернативою — Dacia Duster, а в статті порівнюють дачію з джипом… шось не сходиться…

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми