debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Реєструвати авто з пробігом буде можна у ЦНАП. А згодом й у «Дії» Назад

Реєструвати авто з пробігом буде можна у ЦНАП. А згодом й у «Дії»

Відповідне рішення прийнято Кабінетом Міністрів.

Кабінет Міністрів України 18 травня ухвалив рішення, яке дозволить здійснювати реєстрацію, перереєстрацію та зняття з обліку вживаного автотранспорту не лише у сервісних центрах МВС, а й у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). Що це може змінити на практиці? Пропонуємо поглянути на мапу ЦНАП, які діють в Україні:

Очевидно, що їх значно більше, ніж сервісних центрів МВС, відповідно більша доступність послуги мала б сприяти зменшенню черг та комфортнішому (швидшому) доступу клієнтів до місця надання таких реєстраційних послуг. Єдиний «моментик», що залишився – відвідати експертів, щоб отримати їхній висновок, все ж доведеться. Цей етап є та залишиться чинним і надалі.

Гібридні легковики. Що та за скільки можна купити зараз?

Це було про те, що документально затверджено та має бути запроваджено на практиці. Але це не всі новини. У МВС анонсують переведення реєстрації автотранспорту «в телефон», тобто у додаток «Дія». Заплановано створення можливості укладення договорів купівлі-продажу безпосередньо у додатку, який разом з даними про транспортний засіб далі буде автоматично перевірений інформаційним центром МВС, після чого у «Дії» з’являтиметься електронний «техпаспорт» та нові номерні знаки (або можна буде залишити ті що є на авто).

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Експертів все ж доведеться відвідувати і при дистанційній перереєстрації автомобілів, а також звернутися до виробника номерних табличок, якщо ви їх отримуєте новими або номер змінився. Також, ймовірно, таки доведеться відвідати СЦ МВС (або ЦНАП) щоб отримати пластиковий оригінал свідоцтва про реєстрацію, якщо таку послугу не надаватимуть поштово-кур’єрськими службами.

Бажаєте бути серед перших, хто дізнається про запровадження перереєстрації автомобілів у додатку «Дія»? Підписуйтесь на Telegram-канал AUTO.RIA й ми вас неодмінно проінформуємо!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми