debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень двадцять третій Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень двадцять третій

Покупці визначаються швидше й все менше орієнтуються на найнижчі ціни, електромобілів купують більше, а також традиційні набори статистичних даних й огляд динаміки цін у різних сегментах автомобілів.

Сегмент електромобілів входить в норму

У травні було придбано 3331 електромобіль з пробігом, що вкотре є рекордним обсягом за весь час. Проте попри рекорди з продажів, паралельно зростало ще одне число, яке, якщо розглядати його в парі з кількістю продажів, щоразу встановлювало такий собі антирекорд. Йдеться про кількість пропозицій, яка на початку цього року лише на AUTO.RIA перевищувала кількість фактично куплених електричних легковиків з пробігом у 3,4 раза. Щомісяця цей коефіцієнт знижувався, й зараз становить 2,4.

Які електромобілі з пробігом купують частіше? Підсумки травня

Це все ж далекувато від теоретично-ідеальної пропорції 1:1, коли пропозиція цілком відповідає попиту, однак значно ближче до фактичних (нормальних) значень цього коефіцієнта, яке в у різних секторах нашого ринку становить 1,5…2,2. Залишається сподіватися, що обсяги куплених електроавто продовжать зростати, й невдовзі у сегменті встановиться близька до рівноваги кількість між пропозиціями про продаж та фактичними угодами з купівлі.

Електромобілі на AUTO.RIA


Активність авторинку

Зменшення активності покупців щодо пошуку автомобілів, що показує поточна статистика, мало б потягти пропорційне зменшення кількості фактичних купівель автомобілів. Однак теоретичні дані, що подекуди містяться у підручниках з економіки, не завжди збігаються з практикою. Як і цього разу – обсяги торгів на ринку збільшилися попри порівняно з початком року меншу кількість пошуків.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Пояснити це певною мірою парадоксальне явище можна так: автомобілісти стали швидше приймати рішення щодо купівлі машин. Можете у цьому переконатися й самі: збережіть в «обраному» кілька справді цікавих на ваш погляд автомобілів, у хорошому стані і навіть не з найнижчою ціною. І побачите, як швидко ці оголошення отримають позначку «авто продано».


Цінова картина вторинного авторинку

Про основні терміни та принципи, за якими визначаються ті чи інші показники, котрі присутні на слайді у даному розділі, можна дізнатися в однойменному розділі за цим посиланням.

Калькулятор цін на авто

Стільки «мінусів» водночас (відразу для п’яти груп) не було на цьому слайді від початку року. Середні ціни цього тижня у більшості сегментів вторинного ринку знизилися, і це попри те, що обсяги торгів на «вторинці» зросли. Якщо опиратися на звиклу практику, коли спершу покупці скуповують авто «по низу ринку», то все мало б відбутися навпаки: менше дешевших авто – стають вищими середні ціни у масі пропозицій.

Проте зараз спостерігаються інші обставини: згаданий «низ ринку» покупців цікавить все менше, більший акцент при виборі автомобіля вони роблять на його якість (стан, інші параметри), що протилежне до найменшої ціни явище. А вибір справді хороших автомобілів, у зв’язку зі зменшенням обсягів поповнення автопарку, звужується (детальніше про це у попередньому огляді ринку), що й призводить до таких нетипових ситуацій.


Які моделі легковиків шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Список найпопулярніших у пошуку моделей продовжує залишатися майже без істотних змін, однак одна варта уваги все ж є: цього тижня покупці вперше за тривалий час більше уваги приділили Volkswagen Golf, а не Passat, як це було мало не завжди. До речі, своє лідерство у деяких рейтингах українського вторинного ринку «Пасат» таки втратив – наприклад, серед «свіжопригнаних» він уже поступився не лише «Гольфу», а ще й «Мегану» та «Октавії».


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

Підбірка найдорожчих автівок 23 тижня вийшла така, що їй, напевно, можуть позаздрити чимало авторинків інших країн. Якщо сюди переважно потрапляють машини ціною до $100 тис., часом й навіть $50+ тис., то цього разу ми маємо нагоду помилуватися ексклюзивним McLaren, найновішим Range Rover та елітним Maybach – і всі ці авто були продані за понад 200 тисяч «умовних». І зовсім трішки ($10 тис.) бракнуло четвертому учаснику (ще одному Range Rover), котрий потрапив на слайд цього разу, аби увійти до клубу «200+».

Найдорожчі авто на AUTO.RIA


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми