Автомобіль тижня: Peugeot 408

Ефектного французького паркетника почали продавати на нашому ринку. Що пропонують та скільки просять дилери?

Peugeot 408 Смотреть 59 предложений →

У якийсь момент історії великі автовиробники, конкуруючи за клієнта, взялись активно розширювати свої модельні ряди, щоб знайти вірний підхід до кожного. Погляньте на відносно юний сегмент кросоверів: спочатку їх позиціювали як універсальне легкове авто для прихильників активного стилю життя, однак з часом ставка на «спортивну утилітарність» себе майже вичерпала.

Теперішні SUV переважно перетворилися на багатофункціональні міські авто, тож дизайнерам і маркетологам довелося шукати іншого щастя, створюючи нові формфактори та підкласи. Один з найновіших — крос-купе, яскравим прикладом якого став новий Peugeot 408.

Як і на більшості інших моделей Peugeot, в основі паркетника лежить модульна платформа EMP2. Якщо точніше — остання версія архітектури, яку модернізували під потреби нового 308. Втім, габарити новинки жодним чином не видають зв'язків: купеподібний кросовер довший за хетчбек Peugeot 308 на 32 сантиметри, а його колісну базу розтягнули на 112 міліметрів. З універсалом різниця звісно ж менша, однак і його новий паркетник обійшов за усіма вимірами.

Візуально обидві моделі створені в єдиному фірмовому стилі, хоча й дуже відрізняються одна від одної. Фальшрадіаторна решітка у кросовера має власний дизайн, а боковини кузова прикрашені рельєфними загинами та широкими крилами. Окрім цього, у паркетника агресивніші бампери та власна колекція колісних дисків з діаметром від 17 до 20 дюймів. Зазначимо, що в Україні найбільші моделі коліс поки недоступні, — але може то й на краще.

У своїх інтер'єрах Peugeot вже давно сповідує філософію i-Cockpit, тому очікувати чогось нового та екстраординарного не доводилось. Як результат, салон 408-го повторює хетчбек та універсал, однак у найдорожчих виконаннях — з двома 10-дюймовими дисплеями для панелі приладів та мультимедійної установки, двозонним клімат-контролем, передніми сидіннями з масажем та сертифікацією AGR та низкою інших цікавих опцій.

Попри похилу лінію даху Peugeot 408 французи обіцяють, що дорослим пасажирам буде комфортно на другому ряді паркетника. Тим часом об'єм багажного відсіку (505 літрів) у купе-кросовера виявився меншим, ніж у 308-го в кузові універсал. Звісно, склавши спинки другого ряду його можна збільшити до 1580 літрів, але і в цьому разі 408-й програє молодшому “сараю”.

Попри неабияку популярність на нашому ринку економних дизельних агрегатів, під капотом нового Peugeot 408 ви не побачите жодного представника лінійки двигунів BlueHDi. У країнах Західної Європи клієнтам першою чергою пропонують гібриди з функцією підзаряджання, а на базові версії автомобіля встановлюють бензинову 1,2-літрову турботрійку, яка розвиває 130 кінських сил.

Однак нічого згаданого на нашому ринку поки не представили. В Україні новий автомобіль пропонуватимуть з 1,6-літровою бензиновою турбочетвіркою з родини PureTech. Цей невеличкий двигун може розвивати потужність у 215 кінських сил, і в тандемі з 8-ступеневим “автоматом” Aisin розганяє фастбек до 100 км/год лише за 7,9 секунди.

Для українського ринку і решти країн Європи новий 408 виробляють на заводі в Мюлузі, що на сході Франції. Для нас новий кросовер доступний у двох щедрих виконаннях: Allure Pack та GT. На базову комплектацію моделі українські дилери виставили цінник від 1 208 800 грн: за ці гроші ви отримаєте фастбек з двозонним клімат-контролем, безключовим доступом, цифровою панеллю приладів та 18-дюймовими колісними дисками.

Предложение о продаже
Купить новый Peugeot 408 на AUTO.RIA
от 1 224 000 грн до 1 558 510 грн

Топову версію новинки в Україні оцінили у 1 362 300 грн. За ці кошти на автомобіль встановлять додатковий пакет електронних асистентів, камеру панорамного огляду, покращену панель приладів з тривимірним дизайном, шкіряний салон та матричну головну оптику. Втім, автомобілів у комплектації GT до українських автосалонів постачають відносно небагато, однак жодних проблем з наявністю Peugeot 408 у версії Allure Pack наразі немає.

Французские автомобили Кроссовер Новые авто
Темы:
История марки Peugeot Peugeot 408
Узнать больше:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →