debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Переоформлення авто в Дії. Які авто продавали дистанційно у квітні? Назад

Переоформлення авто в Дії. Які авто продавали дистанційно у квітні?

Топ-20 марок та моделей, які переоформлювали в Дії, а також про те, яка частка таких угод на ринку та як часто обирають номерні знаки «DI».

Відразу варто сказати, що не лише продавали, як сказано у заголовку, а й просто переоформлювали на членів сім’ї чи родичів, до чого автовласників спонукали нові закони, згідно з якими другий та інші автомобілі можуть бути вилучені на оборонні потреби. Коли ж машина в одного власника одна – її забрати не можуть. Буквально зрозумівши цю норму тисячі українців доклали максимум зусиль, щоб «зайвих» авто ні на кому не «висіло».

Ці процеси водночас дали змогу протестувати, так би мовити, під подвійним навантаженням сервіс з дистанційного переоформлення транспорту. У квітні за допомогою Дії відбулося загалом 29,4 тис. перереєстрацій. Що значно більше, ніж у будь-який з попередніх місяців, коли це число сягало 9-10 тис. операцій.

Немає талонів, або велика черга в сервісний центр МВС – переоформіть авто в Дії!

Зросла й частка тих, хто вирішив продати («переписати») автомобіль без відвідин сервісного центру МВС: у першому кварталі електронній системі довірились лише близько 11% автовласників. У квітні – 22,7%, що поки абсолютний рекорд.

Які транспортні засоби найчастіше переоформлювали у Дії? Нагадаємо, що дистанційно можна продати легковик, мопед та мотоцикл, за умови що це перший продаж у році. Отже, у квітні найбільша частка виявилася у легковиків – 96,5%, мотоцикли зайняли 3,4%, і всього 0,1% дісталося мопедам.

Які електромобілі з пробігом купують частіше? Підсумки квітня

Нові номерні знаки (заразом й «техпаспорти») замовили не всі користувачі Дії – таких за статистикою з відкритих даних ГСЦ МВС виявилося 8%. Помітно менше, ніж у першому кварталі, коли номери змінили 14%. Решта вирішили залишити «старі» номерні таблички, і не оплачувати виготовлення нових та їх доставлення на відділення «Укрпошти».

Які авто з пробігом краще продавались у квітні?

Щодо самих автомобілів: список загалом схожий до того, який ми зазвичай бачимо у наших регулярних оглядах вторинного ринку. Зрештою, оскільки переоформлення авто в Дії це додаткова опція, було б дивно, якби там вималювалася якась інша, відмінна від загалу картина. Ось Топ-20 автомобілів, угоди купівлі-продажу щодо яких були укладені в Дії у квітні 2024 року:

  1. Volkswagen Passat – 989 шт.
  2. Skoda Octavia – 812 шт.
  3. Volkswagen Golf – 733 шт.
  4. Daewoo Lanos – 720 шт.
  5. Ford Focus – 572 шт.
  6. Renault Megane – 556 шт.
  7. Skoda Fabia – 375 шт.
  8. Opel Astra – 352 шт.
  9. BMW 3 Series – 336 шт.
  10. BMW 5 Series – 327 шт.
  11. Chevrolet Aveo – 317 шт.
  12. Audi A6 – 301 шт.
  13. Volkswagen Transporter – 286 шт.
  14. Volkswagen Jetta – 286 шт.
  15. Toyota RAV4 – 280 шт.
  16. Hyundai Tucson – 275 шт.
  17. Mitsubishi Outlander – 272 шт.
  18. Audi A4 – 269 шт.
  19. Renault Scenic – 265 шт.
  20. Mazda 6 – 247 шт.

Наймолодшим автомобілем, продаж якого була оформлена в Дії, став сірий Hyundai Tucson 2024 року випуску. Найстаршим – зелений ГАЗ-69, який у народі називали «козликом», а вироблений він був рівно стільки ж років тому, як і номер його моделі – 69. Тобто, у 1955 році.

Які легковики для міста не старше 10 років можна купити зараз, і за скільки?

А якщо у вас є Дія і ви якраз обмірковуєте купівлю автівки, нагадаємо, за допомогою AUTO.RIA можна дистанційно перевірити історію та технічний стан будь-якої машини. Також у нас уже є чимало автівок з розширеними перевірками – побачити їх можна натиснувши ось це посилання, а ще є варіанти, котрі побували у Центрі перевірок AUTO.RIA. Крім цього можна обрати будь-яке інше авто, й замовити для нього потрібну розширену перевірку – CARFAX, VIN+, або діагностику технічного стану за спеціальною програмою на акредитованій СТО.

Перевірити авто на AUTO.RIA

Бажаєте першими отримувати корисну й перевірену інформацію для автомобілістів – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →