debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що таке VIN-код і які можливості він дає на AUTO.RIA? Назад

Що таке VIN-код і які можливості він дає на AUTO.RIA?

Продавці на AUTO.RIA знають, що вказаний VIN-код давно вже став важливим атрибутом продажу авто. Втім у тих, хто ще не став автолюбителем, або ж просто не занурювався в автоторгівлю, можуть виникнути питання, що це за символи, і в чому їх важливість. Розбираємося разом.

Назва VIN-коду походить від англійського Vehicle identification number. За своєю суттю це ідентифікаційний номер транспортного засобу. Застосовується цей унікальний серійний номер для розпізнавання механічних транспортних засобів, зокрема, й автомобілів.

Згідно з вимогами міжнародних стандартів ISO 4030 VIN-код наноситься у передбачених місцях на транспортному засобі. В сучасному легковому авто його завжди можна знайти, наприклад, під лобовим склом за панеллю приладів, на стікері в отворі водійських дверей, на стійці кузова, на двигуні тощо. Також VIN-код заноситься у технічний паспорт і показується у застосунку “Дія”.

У VIN-коді зашифровані основні дані про авто: країна, виробник, загальні характеристики (модель, тип кузова тощо) та ідентифікатор конкретного екземпляра авто. А за період експлуатації до VIN-коду прив’язуються всі важливі події, що відбуваються з автомобілем. Наприклад, купівля-продаж, перетин кордону, ДТП, розшук, страхові випадки, викрадення та багато іншого. Звісно, про все це покупцеві варто знати перед купівлею, а не після.

Для AUTO.RIA важливий відкритий авторинок, де всі можуть довіряти одне одному, тому ми заохочуємо продавців вказувати VIN-код у своїх пропозиціях про продаж. Завдяки цьому вони автоматично підіймаються в пошуку вище всіх автомобілів без VINа. Це дозволяє продавцям отримувати більше уваги покупців та їх довіри та, зрештою, продавати швидше. При цьому AUTO.RIA зможе перевірити автомобіль і доповнити пропозицію важливою для покупців інформацією, яку ми отримуємо з офіційних баз даних та від державних партнерів і яка має підтвердження.

Навіть якщо автомобіль старої моделі й VIN-код не підпадає під сучасну класифікацію — така пропозиція теж може бути опублікована й перевірена. Для цього продавцеві достатньо зателефонувати до служби турботи про користувачів AUTO.RIA:

  • 0(800) 21-00-12 
  • (067) 431-82-29
  • (050) 416-86-88
  • (093) 170-77-40

Служба працює 24/7, тож готова прийти на допомогу навіть глибокої ночі.

Отже, всі пропозиції з VIN-кодом на AUTO.RIA доповнюються, наприклад, даними з реєстрів МВС: підтверджується опис продавця про марку, модель, рік випуску, двигун та колір авто, а також дату останньої операції в СЦ МВС. Крім того, авто перевіряється на наявність ДТП і розшуку та публікується останній зафіксований пробіг. У випадку, якщо автомобілем користувались за кордоном, перевірки можуть поповнюватись інформацією із закордонних баз даних.

Для продавця всі ці перевірки не лише безплатні, а й безпечні — 5 із 17 символів VINа можна приховати при публікації. До того ж наявність VIN-коду дозволяє свою пропозицію ще й безплатно опублікувати. А якщо авто дешевше $3000, то навіть кілька таких пропозицій одночасно, без обмежень.

    *Детальніше про умови публікації авто - у цій статті.

За бажанням за додаткову плату інформацію про авто можна розширити завдяки додатковим перевіркам VIN+ та VIN MAX і, якщо авто прибуло з США чи Канади, — зі звітом CARFAX / AutoCheck.

Таким чином, VIN-код дає додаткову інформацію про авто й допомагає продавцеві обґрунтувати його ціну, а покупцеві — переконатись, що з минулим авто все в порядку й у майбутньому він не матиме неприємних сюрпризів.

А ви не забули вказати VIN-код свого автомобіля в оголошенні про його продаж? Якщо з якихось причин ця інформація досі відсутня в пропозиції, тепер ви знаєте, чому важливо, щоб VIN-код був вказаний. Додати його можна натиснувши кнопку, що нижче:

Мої оголошення

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми