debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Перші фото: новий Cupra Tavascan Назад

Перші фото: новий Cupra Tavascan

Новий купеподібний кросовер став найдинамічнішим електромобілем на платформі MEB.

Українці вже звикли до електромобілів, які виготовлені в Китаї та постачаються до нашої країни під відомими брендами, однак для решти країн Європи це поки не така й поширена історія. Однак якщо до нас китайські Volkswagen ID. потрапляють переважно завдяки старанням незалежних дилерів, найближчим часом у концерну з'являться машини, що будуть випускати виключно у Піднебесній. Наприклад новий Cupra Tavascan, який попри походження матиме статус глобальної моделі.

Найдоступніші нові електромобілі: що є на AUTO.RIA?

В основі новинки лежатиме платформа MEB, яку вже використовують на інших машинах концерну VW. Що ж до дизайну Cupra Tavascan, то серійна версія автомобіля виявилась дуже схожою на представлений у 2019 році прототип. Екстер'єр новинки багато в чому повторює старіші моделі Cupra, але у більш спокійному форматі з меншою кількістю гострих кутів та ДХВ у формі трикутників.

В інтер'єрі Tavascan можна помітити багато нового не тільки для бренду Cupra, але і для усієї електричної платформи Volkswagen. Центральна консоль тут виконана з декількох рівнів, які відрізняються між собою формою та кольором. Дефлектори повітропроводів також перетворили на дизайнерський елемент, як і ручки дверцят, виконані як продовження декоративного молдингу. З того, що можна впізнати по решті моделей Cupra, тут ви знайдете хіба що фірмове кермо та архітектуру з двох окремих екранів для панелі приладів і мультимедійної системи.

Тест-драйв Cupra Formentor: не с чем сравнивать

Що ж до технічного начиння, обійшлось без якихось сенсацій. Кросовер Cupra отримав точно таке ж начиння, як і решта автомобілів на архітектурі MEB, але без початкових агрегатів. Базові версії електромобіля запропонують з 286 сильним електромотором, встановленим на задній осі, а його топові варіанти отримають двомоторну силову установку на 340 кінських сил і 545 Нм крутного моменту.

У найпотужнішому виконанні паркетник розганятиметься до 100 км/год лише за 5,6 секунди, що робить його найдинамічнішим серійним електромобілем концерну. Втім, рекордного запасу ходу Tavascan не запропонує. Залежно від версії його акумуляторної батареї, одного повного заряду вистачить приблизно на 520 — 550 кілометрів пробігу.

Скільки за нові Cupra на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

У дилерських центрах новий Cupra Tavascan з'явиться вже наступного року. В концерні запевняють, що таку паузу вони вимушені взяти через необхідність налагодження нових логістичних маршрутів. Що ж до перспектив, то вони в електромобіля вельми оптимістичні. У той час як SEAT вже декілька років поспіль втрачає об'єми продажів, його суббренд показав дуже швидкий старт і тільки за минулий рік зміг вирости на 93% - до 153 тисяч проданих авто. З такими темпами вже за декілька років автомобілі Cupra можуть стати популярнішими за SEAT.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми