debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Юридичні особи тепер можуть призначати належних користувачів дистанційно Назад

Юридичні особи тепер можуть призначати належних користувачів дистанційно

Керівники підприємств матимуть менше клопоту – як з оформленням «належних» так і з чужими штрафами.

Для початку нагадаємо що таке «належний користувач», принаймні для тих, кому не доводилося стикатися з потребою у замовленні такої послуги. Отже, простими словами – це водій, який користується вашим автомобілем на законних підставах, і інформація про це є в реєстрі МВС. Однак право власності на транспортний засіб при цьому залишається за вами.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

В результаті це дає те, що заочно оформлені штрафи, зафіксовані автоматикою (камерами контролю швидкості чи інспекторами з паркування) приходитимуть належному користувачеві, а не власнику машини. Відповідно у разі несплати штрафу й доведення справи до виконавчої служби, ці проблеми ляжуть на водія, а не власника. Що вкрай важливо, коли ви керівник підприємства, у парку якого кілька десятків (або й сотень) автомобілів, а за законом усі «заочні» штрафи приходять на вас.

Пропозиції про продаж вантажних авто на AUTO.RIA
Вантажівки

Що змінилося? Призначати належного користувача юридичні особи могли й раніше, але виключно за зверненням у СЦ МВС, що вимагає витрат часу керівника підприємства та наявності вільних годин у потрібному сервісному центрі.

Відтепер же це можна зробити дистанційно – за допомогою Кабінету водія для бізнесу, повідомляє пресслужба ГСЦ. Крім цього Кабінет водія для бізнесу також дозволяє переглядати автопарк компанії та призначити особу, відповідальну за ведення цього Кабінету.

Пропозиції про продаж автобусів на AUTO.RIA
Автобуси

Станом на початок цього року у власності юридичних осіб перебувало близько 1,1 млн транспортних засобів. Торік фірми призначили належного користувача понад 10 тисяч разів. Ймовірно, завдяки тому, що цією послугою стане користуватися простіше, кількість призначених компаніями належних користувачів зросте, а керівники цих фірм зможуть зітхнути з полегшенням, адже їм не «прилітатимуть» сповіщення про штрафи за порушення, вчинені їхніми водіями.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми