debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Зареєструвати автомобіль можна буде онлайн. Але відвідати деякі установи все ж доведеться Назад

Зареєструвати автомобіль можна буде онлайн. Але відвідати деякі установи все ж доведеться

Кабмін ухвалив низку змін, які стосуються реєстрації автотранспорту та отримання певних послуг у СЦ МВС.

10 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №1019 «Про внесення змін до деяких постанов кабінету міністрів України з питань державної реєстрації транспортних засобів, допуску громадян до керування транспортними засобами». Вона набуде чинності через три місяці з дня її офіційного опублікування – повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС.

Одна зі змін, яка очікує на власників автотранспорту – виокремлення експертного дослідження ТЗ із процедури реєстрації в СЦ МВС. На практиці це значить, що можна буде в зручний час здійснити експертне дослідження ТЗ працівниками Експертної служби МВС. Вони внесуть дані у Єдиний державний реєстр, а висновок, складений за результатами дослідження, буде дійсний протягом 10 днів. Далі власник обиратиме спосіб отримання послуги реєстрації:

  • відвідавши будь-який СЦ МВС
  • онлайн в Електронному кабінеті водія або через вебпортал «Дія»

Онлайн можна буде оформити договір купівлі-продажу, а також подати заяву про реєстрацію чи перереєстрацію ТЗ. Ця заява потраплятиме на розгляд до сервісного центру МВС. Адміністратор перевірятиме відомості про осіб та транспортні засоби за відповідними реєстрами та базами даних, й за результатами перевірок підтверджуватиме або відхилятиме заяву.

Які авто для міста можна купити зараз за $6000-7000?

При реєстрації ТЗ йому присвоюється певний номерний знак. У разі, якщо власник бажає отримати якусь особливу комбінацію цифр (чотири однакові цифри, три однакові, дві послідовні пари однакових цифр та інші подібні комбінації), постановою, яка невдовзі набуде чинності, передбачено замовлення таких платних номерних знаків через Електронний кабінет водія та Портал «Дія».

Отримати оригінали документів (свідоцтво про реєстрацію ТЗ), оформлених онлайн, можна буде позачергово, пред’явивши у СЦ паспорт чи інший документ, що посвідчує особу. Також буде потрібно здати «старе» свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки. Саме для цих двох етапів, «пройти експерта» та отримати пластикові документи, й доведеться відвідати відповідні установи.

Какие электромобили можно купить в Украине сейчас и сколько они стоят?

Крім зазначених змін розширено перелік послуг з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, які здійснюються без проведення експертного дослідження. До такого переліку, відповідно до нової постанови, будуть додані:

  • відновлення свідоцтва про реєстрацію після втрати або викрадення (за винятком транспортних засобів, зареєстрованих до вересня 2019 року);
  • видача дубліката свідоцтва у разі його пошкодження;
  • перереєстрація у зв’язку з втратою або заміною номерного знака;
  • реєстрація ТЗ, що перейшов у спадщину (за винятком ТЗ, зареєстрованих до вересня 2019 року);
  • реєстрація за договором фінансового лізингу.
Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Згодом ми опублікуємо більше подробиць про нові механізми реєстрації та практичні інструкції для автомобілістів, створені на основі офіційно оприлюднених повних текстів прийнятих Кабміном документів. А щоб бути серед перших, хто дізнається про їх вихід - радимо підписатися на зручний для вас канал отримання новин від AUTO.RIA.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми