debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень десятий Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень десятий

Підсумки торгів у лютому, та, як завжди, про те, які авто шукають найчастіше, динаміку цін і найдорожчі легковики, продані на AUTO.RIA цього тижня.

Підсумки торгів у лютому

Внутрішній ринок: кількість перепродажів легкових машин всередині країни дещо зросла, й склала 87 тисяч угод, офіційно зареєстрованих впродовж лютого. Це на 2,8 тис. більше, ніж було у січні цього ж року.

Які авто з пробігом краще продавались у лютому?

Імпорт вживаних легковиків: цей сегмент теж дещо наростив оберти, й у лютому на першу реєстрацію, за інформацією з відкритих даних ГСЦ МВС, було подано 19,9 тисячі легкових авто з пробігом. Це теж більше, ніж було у січні, на 2,1 тис. шт.

Найпопулярніші «свіжопригнані» легковики лютого

Нові легкові авто: протягом другого місяця поточного року український автопарк поповнили 5,7 тис. нових легковиків. Це рекордний результат для цього року (але у ньому поки минулого лише 2 місяці), однак це і рекорд для минулого року – такої кількості нових машин не фіксувалося й увесь 2023 рік. При цьому нагадаємо, що до нашого обліку не потрапляють машини спеціального призначення (для поліції, медичних служб тощо).

Попит на нові авто в лютому істотно виріс. Хто продав більше?

Електромобілі: вперше за всю історію в рамках одного (при тому ще й найкоротшого у році) місяця було куплено понад 1 тисячу нових легкових електромобілів, якщо точно – 1006 шт. сумарна кількість куплених електрокарів з пробігом теж чимала – понад 5 тисяч, з чого 1817 шт. були придбані на внутрішньому ринку, 3263 шт. були зареєстровані в Україні вперше після прибуття із-за кордону.

Які електромобілі з пробігом купують частіше? Підсумки лютого

Загалом український автомобільний ринок у лютому показав помітне збільшення обсягів у всіх основних сегментах.


Активність авторинку

Потенційні покупці цього та минулого тижня здійснили подібну кількість переглядів пропозицій про продаж автомобілів на AUTO.RIA, щоденний патерн активності теж схожий. Що в парі з висновком із попереднього розділу можна вважати як індикацію стабільності на автомобільному ринку.


Цінова картина вторинного авторинку

Після кількох тижнів відносного цінового затишшя, цього разу маємо більш помітні зміни середніх цін у тих сегментах, які ми постійно досліджуємо. Підросла середня ціна на найстарші автівки – окрім просто природного коливання цього показника це ще можна пояснити зростанням активності на ринку (про що йшлося у першому розділі), бо в Україні зазвичай спершу скуповують дешевші варіанти, що й призводить до математичного збільшення середнього показника ціни.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Натомість зменшилася середня ціна для групи від 2015 року випуску – хоч ці авто загалом не такі й молоді, та поки цей віковий сегмент досі не надто наповнений, щоб можна було посунути нижню межу щодо року випуску. Також (а це подібний за віком кластер) зменшилася ціна на авто, що прибули з американських аукціонів. На противагу їм збільшився показник для «свіжопригнаних» машин з Європи.

Наразі всі ці зміни цілком вкладаються у рамки звичайних процесів, жодних аномалій щодо ціноутворення не спостерігаємо. Поява «плюсів» та «мінусів» на слайді з середніми цінами ознака того, що ринок працює, і то досить активно.

Визначити ринкову ціну авто


Які моделі легковиків шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Volkswagen Golf, який вперто не поступався своїм першим місцем кілька тижнів, таки здався під натиском прихильників Volkswagen Passat. Чи надовго – невідомо, бо кількісний розрив у перегляді пропозицій між однією та другою моделлю наразі мінімальний. А от Skoda Octavia, яка кілька тижнів тому навіть отримала першість, зараз чомусь відчутно здала, хоч і не покидає трійки лідерів.

На наступних позиціях все майже без змін, принаймні щодо картини уподобань українського середньостатистичного покупця автомобілів – четверте місце за рівнем зацікавленості у BMW X5. Це б не дивувало, якби ми описували подібний рейтинг з Монако, але ж досі йдеться про українські реалії. Зрештою – далі «п’ятірка» від того ж BMW, Audi A6 та А4, за якими Mercedes-Benz E-Class, третя серія від BMW і Toyota Camry. Напевно, варто ще раз перевірити систему обліку цих даних, чи, бува, наші аналітики не під’єдналися випадково до авторинку Люксембургу…


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

З четвірки найдорожчих, більшість яких чомусь чорного кольору, найбільшу увагу привертає зелений BMW M4. Незвичним кольором, яскравішим за інші, увімкненими фарами, а також, нікуди дітися – решіткою-«легенями», розміщеною перед блоком радіаторів. Тож кілька слів (точніше цифр) про це купе. Двигун – 3-літровий рядний 6-циліндровий з турбонаддувом, розгін 0-100 за 4,2 секунди, привод – задній, 6-ступенева КПП з ручним перемиканням. Ціни – від $34 до $235 тисяч. Варіант для тих, хто цінує класичні бензинові «мануальні» машини.

Розглянемо ще якусь модель, наприклад - перший на слайді – Porsche Taycan Turbo S. І нехай вас не збиває слово «Turbo» у назві цього авто – насправді воно електричне, а назване так за традицією розподілу модифікацій в рамках однієї моделі. Що може ця «електричка»? Для початку – спресувати вас при необережному натисненні на педаль акселератора так, як це робить гідравлічний прес з купкою макулатури – до товщини листа пакувального картону, адже перших 100 км/год ця автівка досягає всього за 2.7 секунди.

Цьому сприяє без перебільшення «тракторний» крутий момент двигунів – 1050 Ньютон-метрів, а сумарна їхня потужність 625 кінських сил. До речі, цей електромобіль має коробку передач – автоматичну дводіапазонну, і «вміє» заряджатися на спеціальних швидкісних станціях за 5,5 хвилини на 100 кілометрів пробігу. Просять за «Тайкани» від $70 до $177 тис.

Найдорожчі авто на AUTO.RIA

Зрештою, кожен автомобіль, незалежно від його ціни, чимось та й цікавий, а його власник (продавець) точно готовий поділитися усіма важливими фактами про нього, варто лиш запитати – беріть телефон, набирайте номер та й дізнавайтеся усі подробиці.


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (4)

Добавить комментарий к статье
Анатолій Анатолійович | 13:11, 09 мар. 2024

З 7міл.продажі спустились до 6міл. Продажі ростуть супер????????????

Адам | 15:46, 09 мар. 2024

В Україні в рік продається 1 млн автомобілів, а не в день. Тут про перегляди, а не продажі. Цілком нормальні цифри.

Анатолій Анатолійович | 16:28, 09 мар. 2024

Я переглядаю 1000 авто в день і що, яка статистика буде, 100 перекупів шукають 100000 автівок в день????????

Богдан | 18:46, 25 мар. 2024

перекупов, риэлторов и эскортниц надо просто потравить, как тараканов

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми