debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Динаміка українського авторинку. Тиждень сороковий Назад

Динаміка українського авторинку. Тиждень сороковий

Як йшли торги у вересні, та, як завжди – про активність покупців, поточну динаміку цін, рейтинг моделей у пошуку і найдорожчі легковики, продані на AUTO.RIA цього тижня.

Головні числа вересня

Поки рано стверджувати, що серпень у поточному році виявився найрезультативнішим за обсягами торгів місяцем, адже маємо ще цілий квартал до закінчення 2023-го. У вересні сумарні обсяги торгів дещо зменшилися, але не надто – поки для авторинку це другий результат в рамках поточного року. Зрештою, числа скажуть все самі за себе: внутрішніх офіційних перепродажів автомобілів – 87 тис., перших реєстрацій вживаних легковиків – 21,5 тис., нових легкових машин куплено (без урахування спеціалізованих) – 5,5 тис. шт.

Продовжує нарощувати обсяги сегмент електромобілів, загальний парк яких в Україні вже перевищив позначку у 70 тисяч. Минулого місяця куплено й імпортовано 5,3 тис. електрокарів з пробігом та 0,8 тис. нових. На вторинному ринку легковиків частка авто на батарейній тязі знову зросла, й складає 4,9%. І вкотре пропорційно до зростання частки електромобілів зменшилася частка дизелів.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Більше інформації про кожен зі згаданих сегментів – в окремих оглядах, які вже готові для вас, варто лиш натиснути на посилання, розміщені у тексті.


Активність авторинку

Частота переглядів пропозицій про продаж автомобілів на AUTO.RIA залишається на рівні, подібному до того, який був у кілька минулих тижнів. У попередньому випуску «Динаміки ринку» №39 ми припускали, що за таких обставин можна розраховувати на приблизно такі ж темпи торгів, як і в попередні місяці. Що, врешті, підтвердилося – підсумкові числа вересня, наведені у попередньому розділі, не надто відстали від аналогічних показників серпня.


Цінова картина вторинного авторинку

Про основні терміни та принципи, за якими визначаються ті чи інші показники, котрі присутні на слайді у даному розділі, можна дізнатися в однойменному розділі за цим посиланням.

Дізнатися ринкову ціну авто

Після невеликого «цінового штилю», який був минулого тижня, слайд заряснів червоними числами. Зростання середніх цін відбулося відразу у чотирьох сегментах: легкові авто з пробігом 2009-2014 років випуску, 2015-2022 р.в., кросовери та «американці». Знизилася середня ціна лише для групи електромобілів, та й то, як відомо, лише тому, що пропозиція з ними постійно розширюється, й насамперед бюджетними моделями ранніх випусків – Nissan Leaf, Volkswagen Golf, Renault ZOE та подібними.


Які моделі легковиків шукають найчастіше на AUTO.RIA?

Рейтинг найцікавіших з точки зору потенційних покупців моделей наразі не зазнав істотних змін, що, як відомо, свідчить про сталість уподобань українських автомобілістів щодо вибору окремих моделей легкових машин з пробігом. При цьому нагадаємо, що на ділі автівки бізнес та преміумкласу, яких чимало на діаграмі, купують не настільки активно, як переглядають пропозиції з ними.


Найдорожчі авто, продані цього тижня на AUTO.RIA

Майже монополію продукції Mercedes-Benz на слайді з найдорожчими легковиками тижня цього разу вдалося розбити єдиному представнику конкуруючого бренду BMW. Можливо, аби якось розвіяти самотність «баварця», вартувало б приділити йому трохи додаткової уваги. Однак Х7 – модель недешева, та все ж доволі ординарна, чого не сказати про купе GT у заводському виконанні від ательє AMG.

Куди поділися автомобілі зі «скрученими» пробігами?

Родстери 2016 модельного року оснащувалися 4-літровим бензиновим V8 з турбонаддувом, що дозволяло отримувати на виході 585 кінських сил, які «вистрілювали» автівкою до першої сотні кілометрів за годину всього за 3,6 секунди. А сотень цих машина могла набрати аж три – «максималка» AMG GT (C190) становить 319 км/год! Тож не дивно, що за таких можливостей та доволі цікавого дизайну середня ціна на Mercedes-AMG GT з пробігом складає близько $100 тисяч.

Найдорожчі авто на AUTO.RIA


Цікавитесь реаліями нашого авторинку, й бажаєте регулярно дізнаватися про те, які моделі найпопулярніші, як змінюються ціни, інтереси покупців та про актуальні тренди – підписуйтесь на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу, й не пропустите жодного важливого повідомлення!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми