debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Кому вірити? Як і де перевіряти інформацію про події в Україні Назад

Кому вірити? Як і де перевіряти інформацію про події в Україні

Зіткнувшись з шаленим опором українського війська і народу, загарбник, як у старих радянських фільмах про Громадянську війну, намагається «пойті в псіхічєскую»: дезинформувати, залякати, спричинити паніку. Як зберегти здоровий глузд під тиском інформаційних атак?

Вірогідна дезінформація чи й навіть відкрита брехня — зброя, якою не гребують окупанти в часи, коли їхні танки та ЗРК не дають очікуваного ними результату. Днями ми вже повідомляли, що росіяни записали низку пропагандистських відео та ширять соцмережами сотні «вкидів», мета яких — збити українців з пантелику, залякати, позбавити надії. І хоча ці спроби раз у раз зводяться нанівець, ворог організовує у захоплених містечках і селах Півдня спеціальні підрозділи для «ідеологічної промивки мізків» нашим землякам.

УВАГА! Ворог готує брехливе повідомлення про капітуляцію України

Головним джерелом інформації для багатьох українців залишається телебачення та соцмережі, але саме їх окупанти обрали за найактивніший канал «зливу» дезинформації. І справді, гучні заголовки у «Фейсбуці» чи на каналах у «Телеграмі» в умовах війни мають величезний вплив на людей, а відтак усім нам варто дуже уважно ставитися до якості інформації, яку ми споживаємо та множимо.

Як варто поводитися з новинами в умовах інформаційної війни? Головні інструменти — здоровий глузд і перевіреність інформації. Як свідчить досвід, помилитися може навіть найавторитетніший дописувач і лідер суспільних думок, а брехунів та провокаторів у соцмережах — легіон. Тому будь-яке повідомлення, що вражає першими ж словами заголовку, має бути перевіреним перед тим, як ви почнете його «шерити» - ділитися ним з однодумцями.

Відбита у ворога військова техніка послужить українській армії

Знайти підтвердження чи спростування гучним новинам можна в офіційних інформаційних джерелах українських державних установ. Може вони й не такі оперативні, як повідомлення в «Телеграмі», - однак інформацію, розміщену там, можна вважати вірогідною, офіційною. Далі — перелік основних інформаційних каналів українських держустанов для перевірки новин:

  • Офіс Президента України

Фейсбук

Телеграм

  • Верховна Рада України

Фейсбук

Телеграм

  • Кабінет Міністрів України

Фейсбук

Твіттер

  • Служба безпеки України

Фейсбук

Телеграм

  • Міністерство оборони України

Фейсбук

Твіттер

  • Генеральний штаб Збройних сил України

Фейсбук

Твіттер

  • Міністерство внутрішніх справ України

Фейсбук

Телеграм

  • Державна прикордонна служба України

Фейсбук

Твіттер

  • Національна поліція України

Фейсбук

Телеграм

  • Державна служба спецзв’язку та захисту України

Фейсбук

Телеграм


Будьте уважні та обережні. Бережіть себе й найближчих!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми