debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
У Черкасах розробили дві моделі спецавтомобілів Renault для перевезення людей з обмеженими можливостями Назад

У Черкасах розробили дві моделі спецавтомобілів Renault для перевезення людей з обмеженими можливостями На правах рекламы

Через війну в Україні стрімко зросла чисельність людей з обмеженими можливостями, але за допомогою сучасного транспорту можливо значно підвищити їх мобільність.

Однак для цього потрібні спеціальні автомобілі. Дилерський центр «Моторкар Черкаси», який входить в Українську Автомобільну Групу «Автокрафт», один з перших в Україні, почав комплексну програму по переобладнанню автомобілів для інклюзивних потреб. Зараз вже є готові і сертифіковані автомобілі двох різних типів: для перевезень груп людей на базі Renault Master і для перевезень однієї людини на візку на базі Renault Express.

Для створення такого транспорту обрали найпопулярніші моделі автомобілів на українському ринку - Renault Master і Renault Express. Сертифіковані партнери дилерського центру "Моторкар Черкаси" виконують переобладнання автомобілів, забезпечуючи стандартні та індивідуальні підходи до потреб користувачів.

Наприклад, Renault Master може мати різну конфігурацію салону, різну кількість місць для пасажирів та брати на борт два чи три інвалідних візки. Для інклюзивних потреб було обрано версію Renault Master L3H2.

Renault Master можна обладнати знімними сидіннями для супроводжуючих, додатковим кондиціонером або автономним обігрівачем салону, додатковими люками, кнопками екстреної допомоги, розташованих біля місць кріплення візків.

Передбачили у «Моторкар Черкаси» і зручне завантаження-розвантаження візків і їх фіксацію в салоні, бо саме ця процедура є найважчою при перевезеннях маломобільних пасажирів. У запропонованих варіантах виконання Renault Master може бути обладнано гідравлічним підйомником Dhollandia DH-PH2 або AL1 Solid Split AMF, що спеціально розрахований під безпечний підйом вантажів вагою до 350 кг.

В середині салону передбачено поручні та фіксацію візків, є і зручні сидіння для супроводжуючих осіб.

Підлога має протиковзкі властивості, а внутрішнє оздоблення автомобілів виконане з пластику та автомобільної нетоксичної тканини, легко миється і доглядається.

Наступний автомобіль виконано на базі Renault Express і розрахований на перевезення одного пасажира в інвалідному візку.

Оскільки Express має не значну висоту завантаження, було реалізовано рішення без застосування підйомника. Але розробники подбали про зручність завантаження візка за допомогою пандусу. У салоні автомобіля підлога також виконана з нахилом, що дає змогу застосовувати подальше затягування візка, наприклад, за допомогою лебідки, або самостійне закочування візків, обладнаних електроприводом. Продумано також надійну фіксацію візка при транспортуванні.

Ці автомобілі вже щоденно використовують для перевезень людей з обмеженою мобільністю, а в дилерському центрі «Моторкар Черкаси» постійно дослуховуються до відгуків від їх експлуатації, коригують комплектацію і матеріали, продовжують розробку різних варіантів такого транспорту. На сьогодні можна констатувати, що в ході експлуатації вдалося сформувати оптимальне рішення для групових (на базі Renault Master) та індивідуальних (на базі Renault Express) перевезень, які можна запропонувати для всієї України. Зазначені вище автомобілі зараз використовують:

• Перший варіант Renault Master був зроблений для інклюзивно-ресурсного центру.

• Другий варіант Renault Master був підготовлений для адміністрації ОТГ.

• Третій варіант Renault Express був виконаний для комунального підприємства.

Дилерський центр «Моторкар Черкаси» готовий запропонувати свій досвід в створенні спеціальних автомобілів для інклюзивних потреб для департаментів соціальної політики, реабілітаційних центрів, медичних установ або приватних перевізників, орієнтованих на перевезення маломобільних пасажирів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми