debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Відеоінтерв’ю: Чи здатні електромобілі замінити авто з ДВЗ? Назад

Відеоінтерв’ю: Чи здатні електромобілі замінити авто з ДВЗ?

Про реалії експлуатації електромобілів – чи не виникає труднощів при їх експлуатації, чи можна подорожувати на них на дальні дистанції, де заряджати та скільки коштує кілометр пробігу, розповість Марина Китіна, яка вже не перший рік їздить виключно на електромобілях.

Покупців електромобілів донедавна можна було поділити на дві основні групи. Перша – ті, кого насамперед цікавить фактор економії, друга – фанати техно-новинок, яким важливо бути серед перших, хто отримує доступ до найновіших технологій. Тепер виглядає так, що до них може додатися й третя група – автомобілісти, які втомилися від черг на АЗС та лімітів на відпуск бензину чи дизеля за одну заправку.

І хоч експерти паливного ринку, з якими ми спілкувалися нещодавно, прогнозують що невдовзі цей дефіцит, можливо, буде подолано, однак ціна за автомобільне пальне точно зростатиме. Це значить, що час ще раз обміркувати, чи не пересісти на електромобіль, або ж завести такий як другий у сім’ї.

Відеоінтерв’ю: Чому зникло пальне на АЗС, та чи з’явиться воно знову?

А щоб таке рішення було прийняти простіше, ми запросили до діалогу Марину Китіну – відому активістку, яка підтримує розвиток електромобільності в Україні, займається волонтерством, а на додачу ще й допомагає виконавчій владі, обіймаючи посаду радниці заступника міністра інфраструктури.

Марина тривалий час експлуатує електромобілі – раніше вона їздила на Nissan Leaf, а кілька місяців тому здійснила давню мрію – сіла за кермо власної Tesla. Крім того, нашій співрозмовниці вдалося протестувати особисто мало не усі моделі, які доступні на нашому ринку. Отже, ми маємо чудову нагоду отримати чимало відповідей на практичні запитання щодо користування електромобілем, що просто зараз й пропонуємо зробити.

Дістали черги на АЗС? Які електромобілі можна купити зараз, щоб не залежати від пального

Переглянувши відео, ви дізнаєтесь як відбуваються подорожі електрокаром на дальні дистанції та чи не виникає при цьому значних труднощів з поповненням запасу ходу, скільки коштує «заправка» авто на електротязі на публічних станціях заряджання та чи достатньо їх в Україні в принципі. З яким запасом ходу варто купувати «електричку» аби не відчувати обмежень під час її щоденної експлуатації та чимало іншого.

Вибрати свій електромобіль

А поки ви готуєтесь натиснути «плей», нагадаємо, що зараз на AUTO.RIA пропонується до продажу майже 1500 електромобілів, від доступних Nissan Leaf або Renault Kangoo Z.E., до легковиків преміумкласу на кшталт Mercedes-Benz EQC чи Porsche Taycan. А тепер час переходити до відео!

Швидка навігація:

  • 00:52 - Особистий досвід поїздки Львів-Київ на електрокарі
  • 08:02 - Який практичний запас ходу повинне мати електроавто?
  • 10:47 - Яка зараз ситуація з зарядними станціями по Україні?
  • 17:57 - Яка середня дистанція між ЕЗС?
  • 20:06 - Скільки коштує заряджання електромобіля на платних ЕЗС?
  • 31:20 - Що можна і варто зробити, щоб кількість електромобілів продовжувала зростати? 

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми