Автомобіль тижня: Skoda Octavia

Оновлений ліфтбек і універсал ще офіційно не представлені в Україні, але ми вже маємо про що розповісти.

Skoda Octavia Смотреть 8 418 предложений →

В компанії Skoda останні декілька поколінь намагаються поводитись із дизайном Octavia дуже акуратно і зберігають його в межах однієї концепції. Однак це ніколи не було причиною для того, щоб пропустити плановий рестайлінг: забаганки клієнтів змінюються дедалі частіше, і останнє оновлення не стало винятком з правил.

Цього разу найпомітніші зміни сконцентровані в передній частині автомобіля, де з'явилась нова фальшрадіаторна решітка і головна оптика з ходовими вогнями, які візуально розділяють фари на декілька секцій. Таким чином чехи хотіли нагадати про попередню “чотириоку” генерацію ліфтбека й універсала, але в сучаснішому виконанні. Вже у базовій версії світлотехніка буде побудована на LED-модулях, а за доплату можна встановити навіть всепогодну матричну версію, яка вміє просвічувати туман.

На відміну від передньої частини, позаду зміни доведеться буквально вишукувати, хоча тут і бампер інший, і набагато складніший малюнок оптики. Самі ліхтарі теж повністю перейшли на LED-елементи й отримали окрему опціональну версію, але від базової вона відрізняється тільки світловими ефектами та цінником.

Що ж до інтер’єру, то тут найголовнішою зміною мала б стати відмова від класичної панелі приладів на користь повністю цифрового 10-дюймового кластера, — однак до України машини з ним прибудуть згодом. Мультимедійна система тепер також доступна з більшим 13-дюймовим екраном і має отримати нового електронного помічника, основаного на ШІ ChatGPT. Як і інші великі виробники, чеська Skoda взяла курс на максимальну екологічність, тому в салоні тепер переважно використовуються вторинні матеріали, різноманітні пластики, відновлена тканина та штучна шкіра.

Раніше у клієнтів було багато запитань до трициліндрового літрового двигуна, тому в Skoda скористувались плановим оновленням і прибрали його з моторної гами. Тепер українська лінійка силових агрегатів складається з трьох турбованих агрегатів: двох бензинових і одного дизельного.

Базовим мотором на першому етапі стане 150-сильний 1,4-літровий TSI, який у нас запропонують з класичним 8-діапазонним автоматом. Альтернативою стане 1,5-літровий TSI evo2 на ті ж 150 кінських сил. На відміну від попереднього, цей двигун постачатимуть або з 6-ступеневою “механікою”, або з 7-діапазонним преселективним “роботом”. При цьому остання модифікація буде дорожчою через те, що разом із DSG на неї встановлять 48-вольтовий стартер-генератор і літієву батарею, — на думку виробника, це має покращити споживання пального.

Потужніший дволітровий TSI поки не заявлений, але це не означає, що він не з'явиться пізніше. Проте уже на старті нам запропонували дволітровий турбодизель на ті ж 150 “конячок”, який працює з 7-ступеневою DSG. Повноприводну модифікацію з переліку дизельних “Октавій” теж прибрали, залишивши її тільки для 204-сильного бензинового турбомотора.

Офіційний дистриб'ютор нещодавно озвучив ціни на оновлений ліфтбек і наразі відомо, що у нас оновлену «Октавію» продаватимуть у трьох комплектаціях. Базовою версією стане Essence, але такі автомобілі у нас з'являться не раніше ніж наприкінці липня. Тому, хто має намір обрати ліфтбек з 1,4-літровим мотором і АКПП, варто готувати щонайменше 1 074 850 гривень. За версії з іншими двигунами доведеться доплатити від 2,5 до 115 тисяч гривень.

Предложение о продаже
Які нові Skoda Octavia є на AUTO.RIA зараз?
от 896 000 грн до 1 580 341 грн

Втім, автомобілі у комплектації Selection мають зявитись в салонах українських дилерів ранішеЗалежно від двигуна вартість Skoda Octavia в такій версії становитиме від 1 175 006 до 1 289 820 гривень. Тим часом найдорожчою модифікацією оновленого ліфтбека стане Sportline, яку на нашому ринку оцінили у 1 455 526 гривень. Маючи на руках таку суму ви відчуватимете спокусу кинути оком на теперішній Kodiaq зі знижкою: різниця в ціні між цими двома моделями зменшилась до символічної. Однак дебют в Україні нової генерації великого кросовера Skoda, скоріш за все, відновить звичний баланс.

Украина Новые авто Новинки
Темы:
История марки Skoda Skoda Octavia
Узнать больше:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →