Автомобіль тижня. Оновлений DS 7

Європейські продажі новинки почнуться цієї осені. Скільки грошей готувати?

DS 7 Смотреть 6 предложений →

Кросовер DS 7 Crossback став знаковою моделлю для французького бренду. Якщо раніше автомобілі цієї марки являли собою перелицьовані Citroen, то DS 7 Crossback розроблявся повністю з нуля. Зараз для кросовера настав час планового рестайлінга, під час якого освіжили його зовнішній вигляд і прибрали слово Crossback з його назви. 

Візуальних змін кросовер отримав не так вже й багато. Якщо добре придивитись, можна помітити, що фальшрадіаторна решітка стала ширшою, а головна оптика, навпаки, виявилась компактнішою. До слова, остання отримала повністю нове начиння, тож у топовому матричному виконанні DS Pixel LED Vision вона складається з 84 окремих світлодіодів, за допомогою яких фари можуть коригувати направлення світлового пучка, та освітлювати відстань до 380 метрів.

Найочевиднішою особливістю рестайлінгового кросовера будуть ходові вогні DS Light. Якщо раніше вони являли собою дві лінії по краях бампера, то тепер кожна секція складатиметься з 5 смуг, створених з 33 світлодіодів. Також невеликі зміни можна побачити на п'ятій дверці паркетника, а на задньому бампері з'явились інші декоративні накладки. До слова, усі ці ледве помітні зміни збільшили габарити кросовера приблизно на 2 сантиметри.

Натомість Інтер'єр залишили майже без істотних змін. Мультимедійна система DS Iris System отримала новий дизайн та стала підтримувати голосові команди. Під'єднати смартфон до “мультимедійки” через Mirror Screen тепер можна і без дротів. При цьому дисплеї з діагоналлю більше ніж 12 дюймів на автомобілі так і не з'явилися. Замість них клієнтам запропонують камеру заднього огляду з поліпшеною деталізацією зображення.

Ще одним не дуже непомітним нововведенням стало розширення асортименту матеріалів оббивки салону. При цьому, перелік комплектації у цієї моделі залишився тим самим. Всі вони названі на честь відомих місць столиці франції (Rivoli, Bastille, Louvre, Opera), - за виключенням хіба що “спортивного” Performance Line зі вставками “під карбон”.

У європейських країнах оновлений DS 7 пропонуватимуть із 1,5-літровим турбодизелем на 130 кінських сил та з трьома гібридними установками на вибір. Базовий гібрид E-Tense 225 обладнано 1,6-літровим 180-сильним турбомотором та вбудованим у 8-діапазонний “автомат” електродвигуном на 110 кінських сил. Максимальна потужність цього агрегату складає 225 кінських сил, які силова установка передає тільки на передню вісь.

Лінійка повноприводних кросоверів починається з E-Tense 4x4 300. В таких машинах потужність бензинового агрегату була збільшена до 200 кінських сил, а на задній осі встановлено окремий 112 сильний електродвигун. Найдорожчою версією кросовера став E-Tense 4x4 360. Що цікаво, кожний з його двигунів окремо видає точно такі ж характеристики, як і попередня модифікація, але сумарно інженери змогли отримати з них на 60 кінських сил більше

З огляду на пристойну потужність агрегатів конструкторам довелось також попрацювати над шасі кросовера. Щоб покращити керованість "сімки" були переглянуті налаштування підвіски. Передня колія автомобіля виросла на 24 міліметри, задня — на 10 міліметрів, а дорожній просвіт зменшився на 1,5 сантиметра. Також, по передній осі з'явились нові гальмівні механізми з дисками діаметром у 380 міліметрів. Що ж стосується динаміки, то за офіційними даними на розгін до 100 км/год новинка витрачатиме 5,6 секунди.

Варто зазначити, що всі гібридні модифікації можуть підряджатися від зовнішньої електромережі. Ємності вбудованої тягової батареї (14,2 кВт∙год) не вистачає для тривалих подорожей лише на електриці, але близько 65 км французи нам все ж обіцяють. Варто зазначити, що це досить непоганий показник, принаймні за мірками сегмента гібридних авто. Адже зараз золотим стандартом для плагін-гібридів є відмітка у 50 км чисто електричного пробігу.

У європейських дилерських центрах оновлений DS 7 має з'явитись вже цього вересня. На батьківщині бренду за найдоступнішу модифікацію проситимуть щонайменше 55 000 євро, а за топовий паркетник у вітальній модифікації La Premiere оцінили у 78 400 євро. Коли ця модель добереться до нашого ринку поки невідомо, але чи варто на неї очікувати — окреме питання.

Предложение о продаже
Все новые DS 7 Crossback на AUTO.RIA
от 1 654 180 грн до 2 498 980 грн

У салонах українських дилерів за 1 654 180 грн (близько 44 000 євро) зараз можна знайти дорестайлінгову версію DS 7 Crossback у вельми небідній комплектації Performance Line. Звісно, за ці гроші ви отримаєте не гібридний кросовер, але й 180-сильний турбодизель — теж непоганий варіант. Хай там як, охочих накинути ще майже чверть ціни заради того, щоби отримати рестайлінговий автомобіль, у нас навряд чи буде багато.

Авто недели Новые авто Кроссовер Новинки
Темы:
DS DS 7
Узнать больше:

Новости по теме

Последние новости

наверх
Мы используем cookie, чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом
Подробней →